Amd vagy gtx 1080

Hello kerdezni szeretnek hogy gtx 1080 vagy amd vegan 64. Szerintetek ? Amugy komfig amd ryzen 5 1500x 8 g ram még de 16 ra bovitem

Gtx 1080!

2 kedvelés

Es meg eri ha cska ful hd ra meg erni a ti valtozat ?

A vega 64-et sem mondják rossznak. Csak abból meg kevés olyan van ami nem bányászatra lett használva és nincs széthajtva.

2 kedvelés

Árban még a gtx olcsobb is vagy 20000ft tal

  1. Most nem ertem, használtan veszed, vagy újan.
  2. Mire kell? Feltételezem játékra.
  3. Mennyi időre kell?
  4. Van-e preferenciad, és milyen az alaplapod?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolod nekem, akkor tudok segíteni.
(Egyébként a helyesírásra kicsit figyelhetnél, nem a facebook-on vagy. Már bocsánat, ha megbántottalak ezzel, de tényleg…) :smiley:

2 kedvelés

Hello ne haragudj telefonról írtam . Apalap asus prime 350m-k . Igen főkép jatekra kellene es nem tudok dönteni most egy 1050 van 2 gigas változta . Hat nem szeretnék egy jo darabig cserélni videó kártyát

1080p-re vegyél egx 1070-et vagy 1070Ti-t szerintem, a 1080 elég felesleges. Én Vega-t márcsak azért is vennék mert a FreeSync-es monitorok sokkal olcsóbbak (kb 200 dollárral) mint a G-Sync-es klónjuk. Úgyhogy ez egy elég fontos szempont

1 kedvelés

Tegyük kicsit tisztába a dolokat :slight_smile:

A Vega 64 sajnos nem sikerült valami jól, de a legnagyobb baja az ára… Az 56 viszonylag jó kártya lett, HA freesynces a monitorod vagy olyat vennél, akkor egy jó alternatíva, kb a 1070 teljesítményét hozza, de többet fogyaszt. Ha utóbbi nem zavar, akkor hajrá, a freesync jó dolog.

Viszont esélyes hogy jövő év elején jönnek új GPU-k AMD oldalról is, nVidiánál pedig szeptember végén, mindkettő jelentősen befolyásolhatja az árakat.

Ha nem sürgős, én leginkább nem vennék semmit pár hónapig, novemberben úgyis lesz black friday, akkor valszeg meg lehet majd csípni jobb áron 10xx szériás nvidia kártyákat és amd oldalról is lesz már talán némi infó.

3 kedvelés

Nem haragszom, mondtam, hogy no offense. :smiley:
A többiek elmondták, hogy mi a helyzet, nagyjából mindent leírtak, viszont 1080p -re a 1060 6gb is tökéletesen elég.
Én a helyedben 1070Ti -t vennék, jobban megéri mint a 1080, adsz neki egy kis feszültséget, és máris 1080 szinten vagy vele, sőt még felette is.
A a vega -ról meg annyit, hogy az egy hőerőmű, szóval jól gondold meg, hogy oldalast sütsz, vagy játszol. De ez lehet, hogy szubjektív :smiley:

1 kedvelés

Ez elég nagy hülyeség.

A GPU hőmérséklete leginkább a megfelelő hűtéstől függ. Mivel nem csak FE modellek vannak már a VEGA-kból, ezért a hőmérséklet gyártó/hűtés függő. Ugyan ez igaz az RX szériára is.

Egyébként szvsz a kutyát nem érdeklni a gpu hűmérséklete olyan szempontból, hogy amíg nincs baja és eléri a max órajelét, rendben van. Ez igaz mind az nVidia mind az AMD kártyákra.

Érdemes lenne ledobnod a sztereotípiákat mielőtt tanácsot adsz, mert így simán félrevezetsz másokat.

2 kedvelés

Úuu. Bocsi, asszem én vagyok lemaradva. Én abban a hitben voltam, hogy még mindig csak a szar hűtés van, akkor bocs.
Egyébként meg az Rx -re sose mondtam, hogy hőerőmű, csak a vega -ra.

1 kedvelés