Android-ról iOS-re: vásárlás előtt - tanácsok, különbségek?

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem, hogy minden olyan információm meg legyen a váltás előtt, illetve hogy valóban iphone-t szeretnék e.

Azt tudni kell, hogy nem használtam még ios-t, a családban és a barátok között sincs. Tehát itt az első kérdésem is, ami az lenne, hogy akad e bármi olyan problémám abból, hogy iphone-ra váltok? Hívás, sms küldés, kép vagy egyéb fájl átküldés esetén?

A váltás egy Galaxy S9+ ról történne egy 13 pro -ra.

Mik azok a különbségek amik fontosak lehetnek a döntéshez?
Ha egy játék elérhető mind a 2 rendszerre, akkor átvihető e a “mentése”, ez volna az: Gardenscapes?
A Safari böngészőben van lehetőség hirdetés blokkolót használni?
Mik azok a különbségek, amiket az ios használata során éreznék? (Pl egy alkalmazás bezárás, vissza “gomb” és a kezdőképernyő “gomb” …)
A kezdőképernyőn lévő appok, ikonok mennyisége módosítható? Tehát, ha nekem csak egy twitch app-ra lenne szükségem a többit lehet csak a menüből megnyitni?
Előfordulhat, hogy a válaszaitokkal kapcsolatban is akad kérdésem, ezeket hozzászólásban írnám.

Nyilván van olyan kérdésem amit egy kipróbálással megválaszolttá tehetnék, igazából ez holnapi nap folyamán esedékes is. Viszont az nem egy napi használat, ahol órákat ismerkedhetnék a készülékkel. Ezért próbálok többet megtudni, hogy számorma jó lesz jó pár évig vagy várnom kell végre egy olyan droidra, ahol nem csapnak egy lyukat a kijelzőbe…

Köszönöm, hogy végigolvastad és megpróbálsz segíteni!

Szia!

Az hogy átvihető e, játéktól függ, van ahol van erre flow, van ahol nincs, ennek náluk kell utánanézni.
Elég más a UX, hozzá kell szokni. Pl iOS-en kifejezetten “káros” ha állandóan bezárogatod az appokat, míg Androidon sokszor nem is működnek rendesen backgroundban futva.
A kezdőképernyő is teljesen másképp működik.
Pár hétig biztos el fog tartani az átállás. Szerintem nézz youtube videókat, vizuálisan sokkal könnyebb megérteni a működését, mint olvasva.

2 kedvelés

Anno iphone 4el kezdtem, utana nagyon sokaig egy p20pro-t hasznaltam. Aztan jott az s20ultra amit levaltottam a mostani iphone 12 pro maxomra.

Nekem azok a pici mar kb lenyegtelen dolgok tetszenek benne mint pl fullgalhatonal kiirja hogy epp hany db a hangero. Es hasonlo aprosagok. A gombnelkuli “visszalepes, “futo appok megnyitasa” tehat gesztusvezerles nekem nagyon bejon, kenyelmes. A face ID szerintem zsenialis, sokkal jobb mint egy ujjlenyomatolvaso, ejszaka korom sotetben is 10/10 felold. Most mar maszkal is felold az uj frissites ota. Egyszer sem tapasztaltam fagyast, lassulast, androidon neha elofordult azert.

Van egy macbookom is, ha neked esetleg lenne vagy mar van akkor brutal ahogy egymassal kommunikalnak. Amit telon fotozol, vagy netezel azt macbookon tudod folytatni ugyanonnan azonnal. Kepeket/videokat is latod. Mobilnetre is gombnyomassal tudnek kapcsolodni ugy hogy a telohoz hozza sem erek.

Toltot kulon kell venned hozza, illetve fulest is ha kell. Semmit nem kapsz hozza csak a telefont es a papirokat.

1 kedvelés

A legfontosabb, amivel sokan nem foglalkoznak, talán ki is maradt. Ez pedig a biztonság. Az Apple elég komolyan veszi a titkosítást, hogy appok ne nagyon férjenek hozzá semmihez amihez nem muszáj nekik. Valamint az Apple pay is tök jól működik.

2 kedvelés

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatod. Az első apple termék lenne a családban, bár ki tudja, lehet hogy több is lesz.
Igen sajnos, töltőt muszáj lesz vennem, a kábeleket is cserélnem kell, usb van csak az autóban.

@meteoric87
Valóban, és ez az egyik szempont ami miatt váltanék.

@Error
Köszönöm a korrigálást.

1 kedvelés

Kapu drog. Mindig így kezdődik. :rofl:

2 kedvelés

Végül egy pro max-al tértem haza, ezres volt a különbség a 2 változat közt. (Telekom előfizetésekkel) Hát nem egy droid az már biztos :grinning: A pro kicsi volt számomra, illetve színben sem volt nagy választék. Mit tud egy 24 ezer forintos tok, amit egy annál jóval olcsóbb nem? Igaz valamilyen bőr-ből van…

1 kedvelés

A kiegészítők árához kezdj hozzászokni. :smiley: Lásd a 20 dolláros Apple törlőkendőt… :smiley:

1 kedvelés

Ebay, amazon még vámmal együtt is olcsóbb :smiley:
Csak a magyar posta és annak csinovnyikai nehezítik -.-