Anthem 60 fps-hez Upgrade (1080p-High-ultra?)


#1

Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi. Jelenlegi gépem:

Videókártya: R9 380 2 Gb Sapphire
Proci: i5-4590 3.30 Ghz
RAM: 8 gb [ 4 db ] - (RD3 CSX DDR3 1333 2 GB Alpha CL9 LO)
Alaplap: Asrock B85M PRO4
Táp: Chieftec Smart, szét kéne hozzá kapnom a gépet, de asszem 600 vagy 700 W-os
HDD - Samsung hd753lj ata device
Gépház - Mercury KM-84
1080p felbontás

Szóval, pénz keret, az nincs! :nauseated_face: A terv az lenne, hogy az R9 380-at a használt piacon el lehet adni kb. 30.000-ért. Hozzá adnék még 20-25-ezret, és kb. olyan kártyát néztem mint az “Asrock rx 570 phantom gaming d 4gb”
Ez kompatibilis a régi ASRock alaplapommal?
Egyelőre csak kártyára van lé, mert az Anthem eleve 20 ezer lesz.


#2

Kaptam lehetőséget az Alpha teszthez nemrég. 1080p-ben, Ultrán játszottam, átlagosan 70-80 fps-sel, nagyobb harcok esetén, csapatban droppolt 60-ra. Nekem egy Ryzen 5 2600-as procim vam,1070 ti-vel (semmi overclock nincs), 2x8 gb 3200 mhz-es ram van és ssd-ről volt futtatva a játék. Ezt csak azért írom, hogy legyen hasonlítási alapod.

Nyilván ez alpha volt. De 2-3 hónappal a megjelenés előtt ez azért szerintem már elég jól tükrözi a dolgokat, nem hiszem, hogy drasztikus optimalizálás már belefér. Sajnos nem tulajdonítottam neki akkor nagy jelentőséget, így nem figyeltem meg, hogy mennyir ramot, vramot eszik, így ebben nem tudok nyilatkozni, de szerintem a 8 giga ram is elég karcsú neki ha ezek az elvárások.


#3

Szvsz az Anthemhez esélyes hogy ez mind mind kevés lesz, proci, ram mennyisége, gpu, a tápod is nagyon gyenge, szóval kb komplett csere érett az egész konfig, de persze várjuk meg a megjelenést és teszetket.

@elektronikusbari az optimalizálás általában az utolsó fázis, az pont az a 2-3 hónap ami a megjelenésig van, ilyenkor máshoz már nemnagyon szokás nyúlni.


#4

Persze, ez igaz. De ez PC-n egy rettenetesen kusza feladat. :slight_smile: És hát ki tudja hogy állnak, mennyire van tényleg kész a cucc… Aztán megjelenéskor majd jön ehhez is egy 40 gigás day one patch… :slight_smile:
Én inkább azt próbáltam sugallni, hogy akkora optimalizálás nem nagyon fog beleférni, hogy az ő konfigján megközelítőleg is megkaphassa a remélt eredményt.


#5

Igen igen, a konfig csere nyílván megérett, de azért is kérdeztem, hátha valamit még ki lehet sajtolni belőle komplett csere előtt, ami ugye nagyobb befektetés. 4x2 gb RAM-om van (mindegyik 2 gb-os), ha mondjuk 2 db-ot ebből kivennék, és helyettesíteném 2 db 4 GB-ossal, az működne akkor 12 GB RAM-ként, mondjuk a fentebb említett kártyával? Proci bottleneck maradna, de ha nem is ultra, akkor Mid-High beállításnál is örülnék ha meglenne valahogy a 60. Mid-Low beállításokkal már nagyon nem próbálnám a játékot, akkor inkább már várnék még hogy teljes pompájában játszhassam.


#6

És egyébként hogy tetszett a játék? :slight_smile: Irányítás, gunplay mennyire volt smooth így elsőre?


#7

A “vegyes” ramok párosítása sosem a legjobb ötlet, mindenféle instabilitási gondhoz vezethet, általában csak a szívás van vele.


#8

Linkelek egy másik topicot, ahol leírtam hosszabban. Összességében tetszett, de engem egy Destiny-s kamu sztorival és egy ahhoz hasonló grind fest-tel nem fognak meg… És tartok attól, hogy ez azért az lesz… Ha lesz értelmes sztori, akkor oké, de sajnos vannak fenntartásaim. A bioware azért sosem a forradalmi és elsőosztályú harcrendszerről volt híres… Jó egyébként a harc, látványos, engem egyébként Mass Effect Andromédára emlékeztetett ebből a szempontból is (jetpack gyakori használata pl.), de nekem a harc édeskevés… :slight_smile: De rendben volt amúgy. Én egér-bill. kombóval játszottam.


#9

Lehet a repülést kontrollerekre szabták volna talán? Kár. :face_with_raised_eyebrow:
De köszi, elolvastam, és egyébként az Andromeda nekem is nagyon tetszett (Úgy hogy a ME trilógia a
legnagyobb kedvencem). Szóval ha a hangulat megvan, és később lesznek esetleg még story dlc-k az esetleges negatívabb review-k hatására, akkor nekem előbb vagy utóbb, de tuti vétel lesz. De a gépem miatt lehet pár hónapot még várok.


#10

Most ránéztem gyorsan a RAM árakra, és hát, még mindig nem lettek olcsóbbak. :slight_smile: De köszi a segítséget, lehet pár hónapot még várok akkor, de lehet komplett csere helyett érdemes lenne még egy komplett ram csere, új videókártyával.


#12

A proci nem is olyan gáz alapból, nekem is egy i5-4590 ketyeg jelenleg egy 1080ti-al még 1-2 hónapot. Egész derekasan helytáll, pubg is 90+ és 144 fps között mozog csontra kimaxolva 1080p-ben, pedig az sem a legjobban optimalizált game. Mondanám, hogy kipróbálom a játékot, hogy mit tud a gépemmel, de nem tervezem azért megvenni :smiley: