Anthem alpha most hétvégén


#1

Sziasztok! Van aki rajtam kívül kapott esetleg Anthem Alpha engedélyt originen keresztül a játéhoz hétvégére?
Gondoltam nyomhatnánk többen. :slight_smile:


#2

Nekem is van, csak sajnos úgy fest nem sok időm lesz elmerülni benne… :frowning:


#3

Ha esetleg lesz időd, vegyél fel Originen: Drezclaw :slight_smile:


#4

nekem van csak nemtudom mikor es meddig erek ra :slight_smile: origin: BinaryUnic0rn


#5

@VaderDown @elektronikusbari én leszek holnap du 4-es kezdésnél, aki gondolja majd csatlakozik, vader téged felvettelek


#6

Én is kaptam,és vasárnap egész nap rá is érek.
Aki szeretne,vegyen fel Originen.thegodfire01ott is a nevem


#7

Valakinek megy a match making? Nálam egyik difficultyn sem talál.


#8

nálunk se megy a matchmaking @maajsz


#9

update: azért nem megy mert stressztesztelik DDOS al a szervereket, stb… senkinél nem megy még, várni kell


#10

No… Kb 1-1,5 órát bele tudtam most tenni, ami gyakorlatilag tutorial. Most értem el addig, hogy megnyílt a freeplay.

Néhány gondolat: a látványra nem igazán lehet panasz. Gyönyörű és nagyon jól is megy. Bár valamiért semmilyen fps számláló szoftver nem akar alatta futni, de érzésre biztos meg van 70-80 fps 1080p-n, ultrán, 1070 Ti-vel, 16 GB rammal és egy Ryzen 5 2600-al. Buggal nem igen futottam szembe, a voice acting egész jó, az arc animációk végre inkább Battlefield színvonalon vannak mint Andromédán (bár engem k* nem zavart ott se…) bár én valahogy nem szeretem, hogy valahogy ebben a játékban is mindenki ripacskodik, mindenki olyan laza, hogy csak a ruha tartja össze, poénkodunk állandóan, stb.
Eddig egy küldetés volt, ahol random józsikkal mentem négyesben, ez elég jól működött, bár remélem a küldik nem fognak kimerülni abban, hogy megyünk, aktiválunk 2-3-4 gépet ami vagy pajzsot tölt, vagy jelet ad, vagy járatot nyit és közben ömlik (na azért nem sok) az ellen, majd miután az a 3-4 hullám lejárt, megyünk tovább. Ami hirtelen kicsit fáj, hogy nem látom a lehetőségét annak, hogy ez rpg legyen… Ez akció játék. Ami lehet másnak nyilvánvaló volt eddig is, de én azért számítottam/számítok némi rpg elemre, pláne a Bioware-től. Érzetre, hangulatra nekem Mass Effect Androméda. Eddig is volt egy olyan érzésem, hogy az Anthemben fel akarják használni a kontent egy részét amit a későbbi Mass Effectekbe szántak, hogy ne kelljen kukázni őket, de azért itt szinte copy-paste dolgok vannak itt-ott. :slight_smile: Mondjuk én ezt nem is bánom személy szerint, én azon kevesek egyike vagyok, aki nagyon szerette az Andromédát is.

Ami viszont kifejezetten sz*r (vagy csak nálam van valami gebasz…), az az irányítás. Legalábbis egérrel és billentyűzettell. Nem tudom ki az a hülye, aki kitalálta, hogy az egérérzékenység más legyen vertikálisan és horizontálisan, ráadásul ezt ne is lehessen állítani (ha igen, kérlek szóljatok…), de ez nekem szörnyű. Illetve a repülést szép lassan megszokja az ember… az úszást is… külön-külön. De amikor elérkeztünk egy ponthoz, hogy egy büdös nagy csarnokban tudunk repülni is, alattunk víz, és így kell a továbbjutásért összeszedni pár cuccocskát (echo), na ott összevegyült számomra az élet egy kicsit… borzasztó. És valahogy egyszerre túl érzékeny az egér, és mégsem lehet manőverezni mert nem fordul… :slight_smile:

Na de én alapvetően nem sokat vártam. És mégiscsak elkapott valamiféle hangulat. Ez a hanmgulat pedig nekem kicsit Mass Effectes, amit én nem bánok. Az irányítás remélem kicsit jobban testreszabhatóbb lesz és akkor nálam már jó lesz.


Anthem 60 fps-hez Upgrade (1080p-High-ultra?)
#11

Nekem a shadowplay simán ment alatta, szvsz látszik hogy erőforrás igényesebb.

Pozitív oldalon a látványra nem lehet panasz, a harc rendszer is rendben van nyílt terepen jól ki lehet használni a mozgási szabadságot, nem tudom lesz e benne sniper mert azzal egész kényelmesen lehetne operálni.
Viszont az irányítás valóban gázos, leginkább repüléskor. A vertikális mozgást nagyon nehéz kezelni, “gyors” repülés közben néha rémálom a célt belőni, kb meg kell állni lebegni, rácélozni és go. Viszont annyira meg idő nincs rá mert elég hamar overheat van és akkor potty.

Az arc modellek hasonlítanak az Andromedara, az elején próbáltam keresni valami jó csaj modellt, de elég gyatrák, hogy őszinte legyek. Az animációk (arcmozgás) viszont teljesen rendben vannak. Viszont a városban mászkálós fps nézet szintén katasztrófa, legalábbis számomra. Nem látom a lépcsőket, nem megy fel a karakter, lefelé kell nézni vele közben olyan helyeken ahol függőleges eltérés van, mert különben elakad, vicc. A lépés hangok is olyan össze vissza jönnek mintha sasszézna végig vagy nem tudom. TPS-nek sokkal jobban örülnék városban, de valszeg ez már nem lesz.

Első blikkre eléggé Destiny, nem az rpg jön át hanem a grind/raid feeling. A küldik is ilyenek voltak, menj ide oda, pucold ki a terepet, közbe meg a szintén D2-höz hasonló, kapd fel a cuccot vidd oda egy célhoz majd ezt ismételni, közbe lődözni. A loot is tök úgy néz ki, végén láda puff.
Részemről az érdekel a legjobban hogy milyen mélységig fog sztorit adni, lesz e valami íve az egésznek, vagy csak 1-4 teamekben kell missionözni. Mass Effect (1-3) hangulat részemről eddig semmi benne, max az MEA-ból valami halovány vonások. Mondjuk ez tényleg egy nagyon rövid inkább technikai jellegű bemutató volt, konkrét játék elemek ki sem derültek, pl hogyan lesz a szint differencia kezelve, milyen extra képességek lesznek stb. Eddig volt egy sima gránát dobás, meg egy rocket launch a sima natúr rifle mellé.

Szvsz fun repkedni meg miden, engem ennyi nem győzött meg a preorder mellett, bár azzal elvileg jön egy demo januárban, az nem tudom mennyit fog adni a sztoriból.


#12

Nekem a Destiny kimaradt, de tudom, hogy az egy fontos ihletője. Biowaretől mindenképp várok egy jó sztorit, ami számomra tudja kompenzálni a Destiny grindfest jellegét. Ott engem látatlanban is zavart, hogy zéró sztori van. Ha a multiplaxer kimerül ebben, nekem már oké lenne. Gyakorlatilag a segghülye AI helyett az ember el tudna menni emberekkel küldizni, akár mindegyikre mással. Engem ez a része nem mozgat, mivel nincs haver akit érdekelne.

Pre order nálam se lesz. De a kép bíztató. Ami dönt részemről, hogy a történet és a narratív része több lesz-e egy alibi sztorinál.