Aorus 15-X9 -t vennék! Segítséget kérnék!

Sziasztok, szeretnék venni egy új laptopot.

Sajnos nincsen tapasztalatom az Aorus laptopokról és itthon nem is lehet kapni.
Mennyire megbízható? Megéri az árát? Valakinek van tapasztalata esetleg?

A másik jelöltem használtan jóval olcsóbban egy Alienware 15 laptop, viszont az már nem 2070-es hanem 1070-es vga-val van.
Az Aorus van olyan minőségi mint egy Alienware laptop?

Ez a konkrét példány:
Aorus 15 X9

Előre köszönöm a válaszokat!

Az Alienware laposok árának tetemes részét a márkanév teszi ki, persze nem rosszak, de a kettőből az Aorus-t venném. Kereted alapján még megnézem mindjárt mit érdemes nézegetned

Mennyire sürgős a cucc?
Lehet érdemes megvárnod az Acer Predator helios 300-as szériát, elméletileg kedvezőbb áron lesznek hasonló teljesítménnyel mint ez az Aorus pl.

Szeptember-októberre tervezem a vásárlást.
Az a baj, hogy valamiért nem szimpatikus nekem az acer picit olyan bazári számomra, nem tudom megindokolni, hogy miért, szimplán csak nem tetszik :confused:
Persze ez nem azt jelenti, hogy igazam van és szar, lehet megnézem majd.

Amazonról nem vásároltam még így azzal is elég szkeptikus vagyok, de ha jó az Aorus és normálisan kiszállítják amazonról akkor lehet az lesz, mert nagyon tetszik mind kinézetileg mind technikailag, egész jól összepakolták szerintem, bár mivel a márkát nem ismerem és nem is volt vele dolgom ezért nem akarom megítélni a leírás és a kinézet alapján.

Kár, hogy itthon nem forgalmazzák, pedig egész jó áron megy ahhoz képest, hogy mit tud.

Arra figyelj hogy Amazonon belül honnan vásárolsz, ha EU-n kívülről, akkor arra jön még szépen a vám+áfa.

UK linket tettem ki, onnan szeretnék vásárolni, vagy németből jobban megérné?

Az már igazából mindegy, hacsak addigra ki nem lépnek véletlenül mégis, bár kétlem :smiley:

1 Like

Nézz rá erre azért.
https://www.pcspecialist.co.uk/notebooks/proteusVI-rtx-15/

1 Like

Ez milyen márka? Még sosem hallottam róla, elég olcsónak tűnik így elsőre, olyan minőségű is?

PCSpecialist teljesen frankó, megbízható hely ahol bizonyos szinten személyre szabhatod a laposod. Rendben van a szállítás és a gariztatás is ha esetleg problémád lenne vele és ha jól emlékszem Németországból tuti szállítanak.

Szerk: haver vett onnan gépet kb 2 éve és minősége, kinézete, anyaghasználata (full alumínium ház) minden szinten rendben volt a gép. Azért is érdemes ezt átnézni mert a legtöbb esetben az előre összepakol gépeknél vagy a GPU vagy a proci nem az amit szeretnél, esetleg kevesebb ram, kisebb SSD van benne

Köszi az infot, utánaolvasok neki, egész jól hangzik!
Bár nagyon tetszik nekem az Aorus, amit elküldtem az pont megfelel számomra, igaz később lehet bővítem a ramot ami könnyen megoldható.
A gari itt a legnagyobb kérdőjel meg az Aorusnak a minősége és megbízhatósága.

Asztali cuccoknál nincs az aorussal gond.

Negatívumként az aorus lapossal kapcsolatban a gyengébb kijelzőkontrasztot, a hangját, melegedést, és szerelési minőség hibákat olvastam.

Ájáj az viszont elég nagy probléma.
Most egy asus rog g752vy laposom van és utálom mint a szart…

Ettől féltem, hogy nem lesz olyan minőségű mint egy Alienware (régebben többször is volt imádtam, csak ugye elavult és jött az új…).

Sajnos azt nem engedhetem meg magamnak, hogy 2 havonta ilyen drága gépeket vásároljak magamnak, így olyat szeretnék ami 3 évig kibírja meghibásodás nélkül és nem mellesleg jó az összeszerelési minősége, jó a kijelzője, a főbb hardverek minőségén kívül.

Esetleg ez jobb választás lehet?:

Ez eddig minden szempontból a legjobb megoldás, ha nem jön számításba a pcspecialist-es lehetőség, de a kijelzője nem a legélesebb képet adja a tesztek alapján. Egyébb problémát nem nagyon láttam ezzel a géppel kapcsolatban.

Mármint az Aorus?
Én azt olvastam, hogy nagyon éles képet ad és nagyon jók a színek kivéve a kontrasztot és a fekete középtartományt, az picivel gyengébb mint az etalon Razer Blade 15.
Azt írták, hogy elég hangos tud lenni, nekem ugye asus rog g752vy-m van ettől szerintem semmi sem tud hangosabb lenni ha még is engem egyáltalán nem zavar. A kijelzője is nagyon hulladék ennek az asusnak hiába gsync + 70hz nagyon szarok a színek és befehéredik a széle a kijelzőnek, az is ettől csak jobb lehet.
Amit észrevettem főbb negatívumot az Aorusbon, hogy a billentyűzet körüli rész fém és nem puha műanyag ez elég nagy hátrány de nem akkora, hogy ne azt válasszam majd, mert nagyon tetszik.

Az alábbi szöveg a razer blade 15 Advanced modelre vonatkozik :slight_smile:

Ez eddig minden szempontból a legjobb megoldás, ha nem jön számításba a pcspecialist-es lehetőség, de a kijelzője nem a legélesebb képet adja a tesztek alapján. Egyébb problémát nem nagyon láttam ezzel a géppel kapcsolatban.

Ebben az árkategóriában van bőven vászték, ott van még a Triton, Strix, Giga Aero, Msi Stealth stb. A spec mellett figyeld azért melyiknek a legjobb a gari szolgáltatása (gamer notinál előfordulhatnak bajok, ha sokat kap tartósan hőt), illetve minél combosabb a hűtés annál jobb. Ha nem feltétlen kell a legvéknyabb modell, mert nem hurcolod annyit inkább legyen egy masszívabb hűtője mint papítvékony háza.

Értem, nekem annyira nem jön be csak ötletként írtam, ha tényleg annyira nem jó az Aorus akkor lehet végül arra esik majd a választásom. Úgy tudom végre már nem max-q processzorok vannak bennük ami jó pont.

Sajnos számomra az Acer és az Msi kilőve mert egyáltalán nem szeretem a 2 márkát. Az asus is offos számomra mert azt meg megutáltam a jelenlegi laptopommal.

Méret és súly nem számít, minden nap hurcolom magammal, nem probléma.
Gari miatt aggódok én is az Aorusnál, csak van valami magyar gigabyte support :smiley:

A másik választásom a Razer Blade lenne de valamiért nem tetszik nekem az a laptop, a márkát szeretem csak egyáltalán nem megbízható normális használat mellett évente cserélem az egereimet többnyire gariban cserélik mert mindig behal rajta valami és persze nem a legolcsóbb razer egereket veszem.