Aorus rtx 2070 78-80°C


#1

Sziasztok!

Szerintettek az normáis hogy játékok allatt a kártya 78-80 *C-ra megy fel. Vettem már a házba 3db 14 cm ventit de nem nagyon használt rajta.

Másnak így melegednek a rtx kártyák?

Válaszokat előre köszönöm! :slight_smile:


#2

What fajta ház? Ha zárt az eleje simán lehet , de lehet , hogy úgy van beállítva a fan görbe, csinalhatsz egy custom görbét hátha segít. Ahol power van ott meleg is. :wink:


#3

Egy Zalman k1-es. Gondolkodtam már custom beállításon csak kiváncsi lennék hogy másnak is igy melegszik e alapbeállításon mint nekem.


#4

Melyik fajta-féle a kártya? A ház is lehet problémás , nemsok in-take levegő jut be amit tudna keringtetni.


#5

Gigabyte Aorus rtx 2070.


#6

Szia! Nekem ASUS ROG STRIX RTX 2080-am van, OC módban 60-65 fokig melegszik, szóval kicsit soknak tűnik az a 78-80 fok nálad, bár mintha olvastam volna, hogy az Aorus hűtése nem sikerült a legjobban. A ventik hogy vannak beszerelve a házba (intake, exhaustra gondolok)?


#7

Elvileg az aorus-oknak van az egyik legjobb hűtése.
A ház esélyesebb probléma a full műanyag előlappal. Talán ha a tetejébe lenne 2 venti ami szívja be a levegőt akkor javulna a helyzet.


#8

Közben beugrott, hogy az miatt mondták, hogy nem jó, ahol olvastam, vagy videókban láttam, nem tudom már hol pontosan, de mindegy is. Szóval a zajosságot mondták, hogy kb ez a leghangosabb. De ez most valakinek kevésbé, valakinek meg jobban számít, szubjektív. Viszont 78-80 fok akkor meg főleg probléma, ha amúgy a hűtési hatásfok elvileg jó. A ház tényleg nem a legjobb légáramlással bír, ezért is lenne érdekes tudni, hogyan vannak a hűtők berendezve. Nekem az ASUS Unigine Heaven alatt se ment fel ekkora hőmérsékletig.


#9

Az AORUS-oknak van az egyik leg halkabb hűtése amellett, hogy szinte piacvezerők hőelvezetésben is…ott valami más probléma lessz.

Lassan 20 éve csak Gigabyte-al építek saját buildet…most is a Z390 Master és egy Aorus 1080Ti Xtreme van a házamban…a régi gépben meg egy Z170X Gaming G1 és egy másik 1080Ti Xtreme, és hőfokra sosem volt gondom még annó a teljesen passzív 7600GT-mel sem töllük.

Ha “Silent” vagy “Passive” mode-ban van a hűtés akkor felmehet a hőfok hisz akkor alapból be sem kapcsolnak a fan-ek ameddig nem ér el a kártya egy afott hőfokot.

Rakd fel az Gigabyte saját appját a kártyához (AORUS Engine) ott rakd be a cooling-ot “Active”-ra és nézd meg úgy.


#10

Köszönöm a válaszokat. Tudom hogy a Pisti meg Jani már sokszor modta, de soha nem tudom hogy intake meg a exhaust között mi a külömbség?


#11

Googli fénysebességgel fordítja neked, de hogy spórolj pár klikket, szív meg kipufog’.


#12

Akkor 2db 14-venti előről szív és 1 db 14-es kifúj. Akkor gondolom ez lehet a probléma nem tud friss levegőt szívni.


#13

Ez nem nagyon lehet probléma mivel több levegő jut be, mint ki így nem mondhatod, hogy nem kap eleget. Hacsak az első kettőt nem fordítva raktad be, de annyira ezt sem tartanám relevánsnak ha azt mondod előtte is fennállt a probléma. De ha ház miatti hőmérsékletre gyanakodsz gyakorlatilag levett oldallappal megbizonyosodhatsz.
Nekem 2060 aorus van, kb 65-67 fokot üt meg max terhelésen, bár én a saját progiját nem használom esetleg csekkold le, hogy ott nem van valami fan beállítás belőve, alul vezérelve úgy hogy nagyobb hőmérsékleten kevesebbet forog a venti.


#14

Közbe megnéztem úgy hogy nincs rajta az oldala 68 fok fölé nem ment a videó kártya, akkor nem jó a ház hütésse :confused:

Ezzel lehet valamit kezdeni vagy az egész ház rossz ahogy van?


#15

Ez tipikusan az a ház amit nézni kell nem használni. Felülre intake venti és máris több friss levegő.


#16

Állíts magasabb fordulatot az intake ventiknek, hogy több friss levegőt küldjenek be. Esetleg ha eltudod képzelni, hogy nem zavarna, akkor csináltass az üveg helyett egy plexi oldallapot, hűtőnek való felfogatási pontokkal kialakítva, perforálva azon a részen, aztán akkor oldalról is szívhatna levegőt, anélkül hogy lekéne venned az oldalát, ami erős porosodással járna. Lehet hogy nem a legszebb megoldás, de ha komolyabb problémát okoz a melegedés, akkor funkcionalitás szempontjából működhet. Vagy másik ház, ha a modding nem jön be.


#17

Köszönöm a választ.


#18

Szerintem a legegyszerűbb, ha vesz egy jó házat. :smiley:
Pl.:
Fractal desing meshify C
CM H500P mesh stb.


#19

Mindenkinek máshol van az ingerküszöbe(pénz), de igen , szerintem os ez lenne az első lépés ( talán megoldás is ), bár nem csak ez a 2 ház van + mivan akkor hogyha bővíteni szeretne pl: vízhutes akkor már ugrik a sima meshify c ( esetleg az S2 ), de egy jó Phanteks P600S bőven megfelel, nem mellesleg dual-pc kompatibilis.


#20

Szerintem ebből egy új ház lesz.