Apple.com 16" MBP Pro rendelés (SZÁMLA KÉRDÉS)

Sziasztok!

Egy 16" Macbook Pro-t szeretnék vásárláni, de egyedi konfigurációsat, ami ugye nincsen sehol készleten. Az Apple hivatalos oldaláról, tehát az apple.com/hu -ról szeretném megrendelni, mert ott lényegesen gyorsabb a kiszállítás (kb 4 héttel), mintha az egyik premium resellerhez (iCentre / iStyle) rendelném meg.

A KÉRDÉS! Mint ÁFÁs egyéni vállalkozó vásárolnám ezt, hogy az ÁFÁ-t el tudjam számolni, viszont nem tudom, hogy az Apple milyen számlát állít ki, tehát megfelel-e a NAV-nak. (PL: Angol nyelvű számlát például a NAV analfabéta módon nem fogad el, hanem az általuk elismert fordító cégek egyikével kell lefordítani)

Szóval ha valakinek van már tapasztalata az apple.com-ról való céges vásárlásban, azt nagy örömmel venném ha azt megtudná osztani velem. De nagyon örülnék annak is, ha valaki tud nekem szolgálni egy lefotózott Apple számlával. (Természetesen a privát adatok nélkül)

1.3 Milliós gépről beszélünk, aminek ebből kifolyólag elég nagy az ÁFA tartalma, így ugyan szeretnék minnél előbb a géphez jutni, viszont nem akarok több száz ezret bukni azzal, hogy a NAV valami hülye indoknál fogva nem fogadja el a számlát.

Előre is köszönöm szépen a választ!

Minden ezzel kapcsolatos kérdésre örömmel válaszólnak neked az alábbi telefonszámon:

1 Like

Sajnos nem. iTunes / AppStore ügyben nem igazán.

https://getsupport.apple.com/?caller=home&PRKEYS=
MAC kategória, majd a keresőben:

Ezután lehet időpontot egyeztetni.

De egyébként ez csak formalitás, bármi mással is lehet őket keresni.

Amúgy biztos vagyok benne, hogy megfelelő számlát adnak magyar nyelven.

1 Like

Köszönöm szépen! Foglaltam egy időpontot, de én amiatt nem vagyok benne biztos, hogy őszinte legyek, mert nem láttam például arra se opciót, hogy adószámot megadhassak.

Az mondjuk érdekes, remélem fognak tudni mondani valamit a témáról.

1 Like

Teljesen normális magyar nyelvű számlát fogsz kapni, ami megfelel minden előírásnak és elszámolható vele ugyanúgy az ÁFA. Évek óta csak innen rendelünk a hazai APR-ek töketlenkedései miatt.

2 Likes

A magyar jogszabályoknak megfelelő számlát kell adniuk, mivel itt értékesítik a terméket, de valóban fura a megrendelési felületük. Egy e-mailt megér a dolog, hogy tutira menjél.

2 Likes

Köszönöm! Az adószám milyen módon kerül rá a számlára? Mert én sehol nem találtam a rendelésnél olyan mezőt / opciót ahol meglehetne adi.

Persze, az egyértelmű, hogy jogilag megfelel a számla az előírásoknak, de az még sajnos nem jelenti azt, hogy minden pontja megfelel ahhoz is, hogy ezzel elszámolható legyen a termék.

A rendeléskor lesz majd egy mező, ahol opcionálisan megadható az adószám, ahova uniós adószámformátumot lehet beírni. (A fizetési adatok megadásakor)

2 Likes

@gyeni71 Szuper, köszönöm szépen! Akkor azt hisszem innentől innen fogok vásárolni, a resellerek helyett. Ott egy előre utalás elkönyvelése volt, hogy 8 napot vett igénybe :smiley: Esetleg még privát üzenetbe tudnál csatolni nekem egy tőlük érkező számlát? Természetsen mindent szedj le amit nem akarsz megosztani.

Ha jogilag megfelel akkor elszámolható is mivel a cégre veszed és áfás számlát kérsz. A webes felület nem annyira egyértelmü. Ezért javasoltam a mailt, de az elöttem hozzászoló szerint minden ok

1 Like

ment a privát