TheVR Fórum

Apple iPad Air 4 2020 vásárlás

Sziasztok!

A távolabbi családban vásárlás előtt állnak és egy Apple iPad Air 4 2020 64GB-t szeretnének venni.
Pár kérdés merült fel. https://www.emag.hu/apple-ipad-air-4-tablet-10-9-retina-kijelzo-a14-bionic-chip-64gb-memoria-wi-fi-ipados-14-egkek-myfq2hc-a/pd/D5S172MBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648
Egy: Érdemes-e várni vele azért mert az új generáció lejjebb nyomja az árát lassan.

Kettő: Apple Pen2 helyett van e más olcsóbb alternatíva? Láttam ezt a Logitech Crayon-t nem tudom mennyire jó. Videók alapján annak tűnik de áru keresőn van éles kritika ezzel a tollal kapcsolatban. Más alternatíva (20-30k FT)

Három: Jól láttam hogy a használtnak nincs értelme mert nem annyival olcsóbb?

Remélem kapok válaszokat.

Előre is köszönöm,

Az ár kérdésében nyomhatja lenneb de apple cuccokra nem jellemző, hogy nagyon.

A toll teljesen ok csak a Pen2-höz képest vezetékes töltése van és nem mágneses.
Az azért kényelmesebb ott, hogy csak ráteszed és tölti is a Pen2-öt nem kell görcsölni, hogy készen áll-e a használatra, igaz a pen2 2x annyiba fáj.

1 Like

Elfelejtettem írni.
Első sorban digitális rajzoláshoz kell fiatal felnőttnek.

Ha ahhoz kell akkor inkább apple pen 2.

Arra is alkalmas az a logitech csak az alakja miatt hosszabb távon nem annyira kényelmes, de a pen 2 vel is lehet gond a vékonysága miatt.

1 Like

Öntapadós elasztikus bandázst szépen ráteker és máris vastagabb és nem csúszik…én így használom 1 éve + ha netán leesik az ütést is felfogja

Szia!
Megéri az Apple Pencil 2. Minden normális grafikus app kihasználja. Nagyon sok opció van amivel személyre szabhatod.
Több ismerősöm is próbált már ilyen-olyan opciókat, de nem vált be egyik sem. Ha rajzolni kell akkor ár/érték arányba az apple pencil 2 a legjobb. + egy paperlike fólia. Nekem nagyon csúszott az elején a képernyő, ezért rendeltem végül egyet. Meg is oldotta a problémát. És kb. 1,5 éve alatt kopott le róla.

Pencillel kapcsolatban tudni kell, hogy nem minden app támogatja, tehát bizonyos funkciók lehet hogy nem fognak működni vele. Az Apple Pencillel biztosra mész.

iPadből, ha munkára lesz, biztos hogy M1 chipeset vennék, sokkal erősebbek, és legalább 8GB rammal jönnek, a jobb kijelzőről nem is beszélve.

Mondom ezt úgy, hogy nálam most van egy iPad 8, egy 2020-as iPad Pro, és egy 2021-es iPad Pro M1, összemértem őket.

1 Like

Lehet jobb volna de a delikvens azt szeretné és pénzzel sincs annyira eleresztve. Ezért kéne az “olcsóbb” toll is ideiglenesen és majd később lehet majd apple pen2 is. 220-230 az össz keret ami rendelkezésre áll idén.

Ennyiért az Air jó választás, de ha a Logi pencillel mentek, előtte MINDENKÉPPEN olvassatok utána, hogy a használni tervezett szoftverek működnek e vele rendesen. Ha nem, akkor felesleges megvenni csak azért mert olcsóbb, ha nem tudja amit kell, és akkor ha venni kell relative rövid időn belül “mellé” egy Apple Pencil 2-t is, akkor összességében rosszabbul jöttök ki, mintha egyből az utóbbit vennétek.

1 Like