Assassin's Creed Origins akadás

Sziasztok az normális hogy full grafikai beállítások mellett az Assassin’s Creed Origins akad a következő konfiggal: 6 GB os 1060 (asus 1060 o6g) +8 GB ram (3000 Mhz XMP1) + I7 7700k 4.5 Ghz-en + samsung 850pro 256GB?

Szerintetek ha hozzádobok még egy 8 vagy akár még 16 GB memóriát megoldódik ez a gond?

Szerintem ne az erőforrásaidban keressd a hibát…

de hát csak 8 GB memóriám van az nagyon kevés. Most újratelepítettem a rendszert, tehát ha bármi volt szoftveresen az most megoldódott.

Egyébként én is a Uplay ről játszok


Ha nem hiszel nekem…

akkor szerinted hol lehet a hiba? Mert nekem így már ötletem sincs.Remélem azért nem optimalizálatlanság van a háttérben. A VR os steamból ugyan ez nem tűnhet ki a High end es cuccok miatt.

Azt tudom hogy a GPU kihasználtság elég magas volt a gém alatt és 60 és 20 között ugrált az fps

Normális. A 1060 nem full grafikára van kitalálva, inkább normál-high.

Az AC full grafikán még erősebb videokártyán is tud fps dropokat produkálni.

Ettől függetlenül nem árt még 8 giga ram, de kétlem hogy megoldaná a gondot. A videokártya kevés hozzá.

köszi, hát ettől függetlenül az a gépigényes oldal elég false adatokat jelez ki akkor.

Kijelenthetem köze nincs az ajánlottnak a valósághoz.

hát akkor eddig hazugságban éltem:) bocsi

Én örülnék a legjobban ha elfutna azon a gépen ultrán a gém amit belinkeltél…
Az ajánlott teljesítménynek meg valahol azt kéne mutatni hogy mi tudja medium-high on kihajtani. És az én konfigom így is a jelzett felett van.

Na mindegy akkor vissza kell venni a beállításokon de nem értem akkor is miért úgy kezeli ezt a rendszer hogy ingadozik ± 40 et az fps-t a “sűrűbb” részeknél…

De azért durva hogy valaki ezt mondja erről valaki azt… (én is úgy gondolom hogy valamilyen erőforrás érték kevés neki de én a ramra tippeltem volna, tudom a vidi kari is lehetne nagyobb de ez csak 1080 p…)

Az hogy mi a ajánlott, nem a max grafikát jelzi, hanem inkább 1080p highon (nem max!) egy játszható (ráadásul átlag) fpst (hogy ez szerintük mennyi jó kérdés).

akkor is az ajánlott confighoz ha a memóriát letakarjuk a 1060 fényévekre van… meg ez csak 1080 p nem 1440 p vagy 4k…

Korábban ha valamihez nem volt elég a gpu-m akkor az kevesebb fps en futott nem össze vissza droppolt…

Játéktól függ, ez egy rohadt nagy open world játék, rengeteg dolgot kell renderelnie a gépnek, teljesen normális hogy maxon nem bírja a 1060. Vedd vissza normálra, nézd meg úgy.

A gyári ajánlásokat meg el kell felejteni egyébként is, sokkal hasznosabb youtubeon megnézni 1-2 tesztet.

gyári ajánlás alatt a gépigényt érted?

Amúgy nekem azért lenne jobb full grafon mert normálon azért nem úgy néz ki a játék… JÓ… nem egy fullos monitorom van de azért azon is látni a különbséget.

Bár el tudom képzelni hogy valami frissítéssel jöhet valami optimalizáló patch.

Egyébként nekem azt mondták hogy 1080p ra ne vegyek 1060 nál erősebbet semmikép…
Minden esetre nevetséges ez a GPU zabálás a mostani játékok részről. Ha bárki belegondol egyáltalán nem gazdaságos ez hogy minden gamere új gpu…

Igen, a gépigényt.

Döntsd el mi a fontosabb: az elég fps, vagy a kinézet. A kettő egyszerre csak erősebb géppel megy, egyébként valamin kompromisszumot kell kötni.

Egy több hónapos, ráadásul nem online (legalábbis nem multi) játéknál kétlem hogy még jönne nagyobb optimalizáló patch.

Én se vennék erősebbet 1060-nál, csak nem is várnék tőle maximum grafikát. A max és a high beállítások között sokszor 30, vagy akár 40% kölönbség is lehet tehát ha highon van mondjuk 60 fpsed, maxon már lehet csak 40 lesz, ami ledroppol a 20-akba. Ez szinte minden játéknál így van, a max beállítások irreálisan erőforrásigényesek, ezért nem is ajánlott használni, ha csak nem high-end gépről van szó.

A vevőnek persze nem gazdaságos, de gondolj bele ha minden jól lenne optimalizálva, és senki nem venne drágább kártyákat, cserélne procikat, bővítene ramot, igencsak földbe állna az iparág elég hamar.

félreértesz sok helyen 60 FPS el fut full grafon de ingadozik mint a fene és engem az zavar, nem érdekel ha 30 fps el megy csak akkor annyival menjen ne ingadozzon és ugráljon másodpercenként 20x
ez hasonlít ahhoz ami volt az ac black flag ben az elején, pontosabban ugyan az és persze ott is ezzel a kártyával próbáltam, mondjuk ott a weare-soknak is gondjai voltak…

Akkor állíts be fps limitet 30-ra, és jó napot.

ŐŐ azt pontosan hol és hogy is kell?

Nézd meg in game van e ilyen beállítás. Lehet PC-n nincs ilyen alacsony érték, nem tudom.

Esetleg meg lehet próbálni a következő beállításokat az nVidia contron panelben:

itt a csávó a 3D beállításokat piszkálja nekem nincs VR szemüvegem így a jelenlegi megjelenítőmre ezeket felesleges beállítani nem ?

Nem. Ez nem a VR-hoz van. Amit játszol is 3D-s nem? :smiley: