ASUS GTX 1070 ROG Strix... gyors melegedés/hangos hűtés


#1

Sziasztok!

Egy Asus GTX 1070 ROG Strix 8GB Gaming kártya van a gépembe, kb 2 éves és nem rég új gépet vásároltam. Mindent lecsréltem a videókártyán kívül. A processzort egy R7 2700Xre cseréltem az i7 2600ról.

Mostanában eléggé gyorsan felmelekszik 60-65 C° köré és emiatt (természetesen) elég hangosak lesznek a kártya ventillátorjai.

Lehetséges, hogy azért melegszik jobban, mert az új processzor jobban kihasználja vagy már lassan hűtő pasztát kéne cserélni?

Amint elindítok egy játékot egyből elkezd melegedni 60-65 C° felé (A ventillátor 46-50 C°nél elindult és 60-65 C°nél már eléggé hangos)

Válaszokat előre is köszönöm!


#2

60-65 fok egyáltalán nem meleg. Amúgy ajánlom az msi afterburnert. Ott tudsz custom fan settingset állítani. De amíg nincs ilyen 85+ foknál a kártya nincs nagy gond.


#3

Asus GPU Tweak II-t használok, az is jó?

Leginkább a zajjal van problémám.


#4

GPU Tweak II-nek szerintem nincs sok értelme, MSI Afterburnerben mindent lehet állitani, plusz ha jól hallottam ez a sz@r még hirdetéseket is benyom a képernyődre a játékokban, legalábbis sok helyen esett már meg ilyen.
@Isti Ha lassitasz a ventilátorokon, gyengébb lesz a hűtés, ami melegebb kártyát eredményez, így sok értelme nincs. Inkább azt kéne megnézni hogy egy stressz teszt alatt mit produkál jelen beállitásokon


#5

Hogyan tudok stressz tesztet csinálni?

Frissítés: Feltelepítettem az MSI Afterburnert és sokkal jobb mint a GPU Tweak II !
Köszönöm a segítséget!


#6

Biztosan jobban kihajtja, főleg újabb gamekben. Főleg ha mondjuk V-Sync nélkül játszol vagy nagy frissítésen és / vagy felbontáson lehet magas a GPU terhelés.

Milyen házban van ez az egész amúgy? Lehet egyszerűbb lenne 1-2 házventivel növelni az légáramot a házban.


#7

Fractal Design Meshify C házban van, egy intake és egy exhaust (Gyári ventillátorok).


#8

Az mondjuk pont jól szellőző háznak mondható, de ha gondolod akkor az első 120-ast dobd be felülre, és tégy bele két 140-est előre.


#9

Milyen ventillátort ajánlasz?


#10

Nekem Be Quiet Pure Wings 2 van. Meg vagyok vele elégedve.


#11

Be quiet!-ből még a SIlent Wings 3 is nagyon jó, csak PWM-es verziót vegyél hogy tudjad állitani a fordulatszámot


#12

WB3-on van PWM osztó, PW2-höz lehet kell egy Y-on PWM kábel ha nincs elég venticsati a lapon a ház eleje felé.


#13

Köszönöm a segítséget!


#14

A régi konfigomban (i7 3770k 4,5 GHZ proci mellett) pont ugyanez a kártya volt, a rossz szellőzés miatt terhelés alatt 70-75 fokot is elérte, de az Asus supportja szerint ez is okés.
A jelenlegi konfigomban is ugyanez a kártya van egy Ryzen 2700 mellett és 60-65 foknál nem melegszik jobban játék közben. Az előző házam kicsi volt, zsúfolt is volt már, ezért az új konfignál azt is cseréltem egy CoolerMaster Masterbox 5 Lite RGB -re.


#15

Én nem olyan régen feltelepítettem az MSI Afterburnert és azzal jobban betudtam állítani a ventillátorokat mint a GPU Tweak IIvel. Azóta csendesebb és jobban is hűt. Vészhelyzet esetére azért veszek még egy intake ventillátor, valószínűleg azok közül valamelyiket amiket sutyomatic felsorolt.