ASUS GTX 1070 ROG Strix... gyors melegedés/hangos hűtés

Sziasztok!

Egy Asus GTX 1070 ROG Strix 8GB Gaming kártya van a gépembe, kb 2 éves és nem rég új gépet vásároltam. Mindent lecsréltem a videókártyán kívül. A processzort egy R7 2700Xre cseréltem az i7 2600ról.

Mostanában eléggé gyorsan felmelekszik 60-65 C° köré és emiatt (természetesen) elég hangosak lesznek a kártya ventillátorjai.

Lehetséges, hogy azért melegszik jobban, mert az új processzor jobban kihasználja vagy már lassan hűtő pasztát kéne cserélni?

Amint elindítok egy játékot egyből elkezd melegedni 60-65 C° felé (A ventillátor 46-50 C°nél elindult és 60-65 C°nél már eléggé hangos)

Válaszokat előre is köszönöm!

60-65 fok egyáltalán nem meleg. Amúgy ajánlom az msi afterburnert. Ott tudsz custom fan settingset állítani. De amíg nincs ilyen 85+ foknál a kártya nincs nagy gond.

1 kedvelés

Asus GPU Tweak II-t használok, az is jó?

Leginkább a zajjal van problémám.

GPU Tweak II-nek szerintem nincs sok értelme, MSI Afterburnerben mindent lehet állitani, plusz ha jól hallottam ez a sz@r még hirdetéseket is benyom a képernyődre a játékokban, legalábbis sok helyen esett már meg ilyen.
@Isti Ha lassitasz a ventilátorokon, gyengébb lesz a hűtés, ami melegebb kártyát eredményez, így sok értelme nincs. Inkább azt kéne megnézni hogy egy stressz teszt alatt mit produkál jelen beállitásokon

2 kedvelés

Hogyan tudok stressz tesztet csinálni?

Frissítés: Feltelepítettem az MSI Afterburnert és sokkal jobb mint a GPU Tweak II !
Köszönöm a segítséget!

Biztosan jobban kihajtja, főleg újabb gamekben. Főleg ha mondjuk V-Sync nélkül játszol vagy nagy frissítésen és / vagy felbontáson lehet magas a GPU terhelés.

Milyen házban van ez az egész amúgy? Lehet egyszerűbb lenne 1-2 házventivel növelni az légáramot a házban.

Fractal Design Meshify C házban van, egy intake és egy exhaust (Gyári ventillátorok).

Az mondjuk pont jól szellőző háznak mondható, de ha gondolod akkor az első 120-ast dobd be felülre, és tégy bele két 140-est előre.

Milyen ventillátort ajánlasz?

Nekem Be Quiet Pure Wings 2 van. Meg vagyok vele elégedve.

Be quiet!-ből még a SIlent Wings 3 is nagyon jó, csak PWM-es verziót vegyél hogy tudjad állitani a fordulatszámot

WB3-on van PWM osztó, PW2-höz lehet kell egy Y-on PWM kábel ha nincs elég venticsati a lapon a ház eleje felé.

1 kedvelés

Köszönöm a segítséget!

A régi konfigomban (i7 3770k 4,5 GHZ proci mellett) pont ugyanez a kártya volt, a rossz szellőzés miatt terhelés alatt 70-75 fokot is elérte, de az Asus supportja szerint ez is okés.
A jelenlegi konfigomban is ugyanez a kártya van egy Ryzen 2700 mellett és 60-65 foknál nem melegszik jobban játék közben. Az előző házam kicsi volt, zsúfolt is volt már, ezért az új konfignál azt is cseréltem egy CoolerMaster Masterbox 5 Lite RGB -re.

Én nem olyan régen feltelepítettem az MSI Afterburnert és azzal jobban betudtam állítani a ventillátorokat mint a GPU Tweak IIvel. Azóta csendesebb és jobban is hűt. Vészhelyzet esetére azért veszek még egy intake ventillátor, valószínűleg azok közül valamelyiket amiket sutyomatic felsorolt.

Sziasztok!
Nekem lenne egy Asus rog strix rx 580 8gb-os videókártyám. Az lenne a problémám hogy a Gpu tweak 2-ben miért nem lehet beállítani az automatikus ventillátor sebességet és a maximum hőfokot? Mi lehet a megoldás? Már többször újra telepítettem, de semmi. Ahol lennie kéne az AUTO gombnak ott DEFAULT van.
Előre is köszi!:grin:

Üdv Bálint.

Használj MSI Afterburnert.

1 kedvelés