Asus ROG Strix G17 713-IE-hez RAM

Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy az Asus Rog strix G17 713-IE-m hez milyen ram-ot vegyek?
Én ezt találtam, ez jó lenne hozzá?

Kingston FURY Impact, 16GB DDR4, 3200MHz CL20, KF432S20IB/16

Jöhet nyugodtan ajánlat, de feltétlen 16GB CL20 legyen.

Szia!

Ha bővíteni akarsz, akkor a régi RAM-ot add el és vegyél egy kitet. Ha a jelenlegi modul mellé raksz be bármit, akkor bizony jön a fagyás, instabilitás, ha egyáltalán elindul a gép. Ha pedig a jelenlegit (azaz a benne lévőt) akarod lecserélni, akkor szintén kitet javasolok, mert csak azzal érhető el a dual channel, ami jelentős sebesség növekedés.
16, vagy 32 gigabyte a cél?

Pl.:

3 Likes

Szóval, ha a gyári mellé veszek egy, 8gb,3200mhz-s ramot, akkor sem jó?
Én próbáltam ugyanilyen gyári ramot keresni, de sajnos nem találtam.

Az nem biztos, hogy jó lesz.

Szinte lehetetlen. Azért érdemes KIT-et venni, no meg azok tuti menni fognak együtt.

2 Likes

Utolsó kérdés.

Úgy lehet, hogy egyszer megveszek 16-ot és utána meg egyszer 16-ot.Szeretnék streamolni is és kellene szerintem oda azért az a plus16.Mivel, lenne olyan játék aminek kell 12+ és akkor még a Windows és a stream is.

Nem, nem lehet, csak kitben fognak működni.
2x16 gb

2 Likes

Egy channel-es 16 nem menne, de ha egyszer 8 van benne akkor megy, háát kurva jó. Mert jó lett volna, hogy veszek egy 1x16-ot, persze a régit kiveszem, utána meg az 1x16 mellé vettem volna még egyet, hogy legyen 32.

Egyszerűbben, veszek 1x16-ot a régit persze kiveszem és később, még tennék még egyszer 1x16-ot, hogy legyen 32.

Az az, a régi helyére, vennék egy 1x16-ot.

Most értetlenkedhetsz itt akkor se fog működi ahogy előttem is elmondták . Csak “KIT”-ben fog működni.( KIT = 2x8 vagy 2x16GB amik egymás mellé vannak csomagolva és úgy veszed meg ) Szóval ezt a veszek 1 db és majd később veszek mellé dolgot el kell felejteni arról ne is beszéljünk hogy a nem “dual chanel” be megy a ram csak lassabb lesz (értsd csak 1 db van bedugva a 2db helyett ) .

3 Likes

stream-elni (“sztrímelni”, nem “sztrímolni”)

BTW, milyen játékot szeretnél stream-elni amihez kell 32GB RAM? (és fut notin) Csak kíváncsiságból kérdezem. :slight_smile:

1 Like

Arról nem is beszélve hogy ha jól látom ebben a modellben 3050-van, természetesen a mobil verzió, amivel streamelni elég bátor vállalkozás, hacsak nem valami nagyon low grafikás kompetitív gaming a cél (de azt meg nem szokás azonos gépen játszani és streamelni is).

3 Likes