TheVR Fórum

Asus ROG Strix GA15(G15H) hűtés

Sziasztok!

A múltkori tech videóban nagyon megtetszett nekem a “gyengébbik” összerakott gamer PC, viszont ahogy Jani is említette a hűtés az nem olyan, mint amilyenek már ők is alkalmaznak ha pl gépépítésről van szó. Mivel még viszonylag új vasról van szó így félve kérdem, hogy valaki esetleg tudja, hogy ettől még van lehetőség cserélni a hűtést vízhűtésre? A ház kialakítása megengedi ezt? Köszönöm előre is a válaszokat! :slight_smile:

Szvsz tök felesleges vízhűtés egy ilyen gépbe, inkább egy minőségibb levegőt tennék bele, és akkor csak annyit kell megnézni hogy mi a max magasság ami befér.

Egyébként gondolom le van írva a ház specifikációjában mit támogat, ránézésre fent van egy csomó hely, én csodálkoznék ha oda nem menne be egy 280-as víz, ha ragaszkodsz hozzá.

Sziasztok!
Ezt a gépet választottam én is, mivel nagyjából elérhető áron volt, illetve nem szerettem volna a jelenlegi helyzetben a GPU-val vacakolni… :smiley:
Régen szórakoztam a saját építésű dolgokkal, de 2007-ben építettem az utolsót, utána laptopokat használtam a mobilitásuk miatt. Most ismét egy asztali kellett volna, mert elegem lett, hogy a laptopok nem nagyon fejleszthetőek.
A konkrét konfig:

  • NVIDIA® GeForce® RTX 2070 Super 8 GB
  • AMD Ryzen™ 7-3700X Processzor 3.6 GHz
  • 16 GB DDR4-3200 MHz dual channel memória
  • 1 TB SATA 7200RPM 3.5" HDD, 512 GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD
  • 3,6 GHz technológia, AMD Ryzen™ 7-3700X
    A procin a következő hűtő figyel (bármi is legyen a neve…) https://www.sparepartworld.com/images//pit/g_35978.jpg
    Ezen egy 8 centis venti pörög, illetve a gép hátuljában szintén egy 8 centis venti van még…

A gondom, hogy este hangorkán van, ha megküldöm valami 3A játékkal a drágát, ami miatt a feleségem elég csúnyán néz rám+a gépre.

Légy szíves segítsetek, mert eléggé elavilt már a mindenféle pc builder tudásom, hogy milyen procihűtőt érdemes erre a processzorra vennem, illetve a házba mit/hogy kellene még, hogy halkan tudjam használni ezt az amúgy jó kis konfigot.

Első körben a ház hűtését szeretném rendbe rakni, de a procihűtő cserétől sem zárkózom el.
Érdemes lehet a processzorra vízhűtést vennem?

Próbáltam utánanézni, de nem nagyon találtam semmit erről a házról, hogy pontosan mi fér bele, illetve miből mennyi…

Előre is köszi a válaszokat!

Közben kicsit jobban beleástam magam a dologba, illetve próbálgattam mindenféle venti beállítást.
A processzor hűtése meglehetősen okésnak tűnik, illetve az egyetlen darab ház hűtő venit is rendben van nyilván, mert ugyanolyanok… :smiley: Nem csendes, de nem is tragikus, szóval lehet értelme lecserélni mindkettőt be!quiet ventikre.

A fő bűnös az a videokártya, ami jelen esetben egy Asus Turbo RTX 2070 Super, vagyis egy Blower típusú kártya. Szóval ezzel kell valamit kezdeni, és nem hiszem, hogy egy előlari venti sokat javítana a helyzeten. Kár volt ezt a kártyát egy ilyen jól szellőző házba szerelni.
Most az a jó kérdés, hogy lehet-e a komplett hűtését cserélni mondjuk egy ARCTIC Accelero Xtreme IV-re… Azt hiszem, hogy ez már inkább egy másik topic.