TheVR Fórum

ASUS TUF A15 - Avagy a TheVR tech és a hozzáértés

Nah ennyit ér a TheVR hozzáértése :rofl:

“Ezért is szeretjük az ASUS-nak a gaming vonalát mert elég jó hűtéssel rendelkeznek” - mondta Pisti — Megjegyzem 2 mondattal arréb ő maga is megcáfolja ezt a kijelentését…

A VALÓSÁG …

Én értem, hogy partner az ASUS meg nem űltek le tesztelni… de ettől hangos a laptop világ mióta kijött a HW Unboxed eme videója… Kis tájékozódás nem ártana mielőtt beszélnek valamiről :sweat_smile:

4 Likes

Nem néztem még végig, úgy írom a hsz-t.

Egyrészt szánalmas az asustól a gép aljának a kialakítása. Mégis hányan akarják venni. VR teszt nélkül is ha jól emlékszem 3 topik is volt ugyanezzel a géppel.

Másrészt én is már rég elengedtem ezeket a teszteket, mert tudom, hogy nem mennek bele annyira amennyire kellene. Viszont azért azt mindig melléteszem, hogy pl ők ezeket a gépeket nem szedhetik szét. Valamint ugya szponzoráció és nyilván megszabja az asus, hogy mit lehet mondani és mit nem.
(ettől függetlenül pl a saját tudásom laptop téren többre tartom pedig én is messze vagyok az expert-től)

Akik kérdeztek ezekről a laposokról el is felejtettem nekik ezt a videót megmutatni, pedig amikor láttam egyszerre röhögtem és fogtam a fejem, hogy hogy lehet ilyen gépet kiadni… :smiley:

2 Likes

6 Likes

2 Likes

Az oké hogy meg van szabva mit mondhatnak, de minek csinálsz tech videókat, ha csak felolvasod az ASUS marketing szövegét egy kamerának. Normális esetben a saját teszteredményeidet és véleményedet osztod meg a közönséggel, vagyis amit hallaniuk kell, hogy jól tudjanak dönteni vásárláskor. Arra, hogy pénzért félrevezetsz embereket (még ha nem is rossz szándékból), nincs mentség.

2 Likes

Szomorú, hogy ezt hallom, látom itt!

Jani és Pisti is többször elmondta és jellemükből fakadóan el is hiszem, hogy azt a gyártót aki megszabja nekik, hogy mit mondhatnak azokat elküldik a picsába!

Az említett gépről egyébként nektek mi a véleményetek?
Mert nem tudom elhinni, hogy nektek olyan rossz lenne erről az elég baszó laptopról a véleményetek, hogy így lehúzzátok ezt a szerintem elég korrekt ismertető videót!

1 Like

Ha valaki ad egy tesztkészüléket, szívesen leírom. :smiley:

3 Likes

Akkor kicsit átfogalmazom.
Nem az van megmondva, hogy mit említhetnek, mit állítsanak a videóban, hanem az Asus támogatja őket.
Hardverrel, anyagilag stb. Mint sok más csatornát is. Ez Asus -nak is jó, mert reklám, srácoknak is jó, mert nekik meg profit és hardver származik belőle úgymond.

Ha ők kapnak egy tesztkészüléket, akkor nem az van meghatározva, hogy mit mondhat úgymond, hanem hogy mi kell elhangozzon, a már említett Marketing duma ugyebár.
Ettől függetlenül saját érdekében sem fogják soha szidni vagy úgy mond szín igazat elmondani a termékről, mert nem hülyék, és szerintem jól tudják hogy a negativ reklám ellenében könnyen elveszíthetik az együtt működést Asus -szal.

A kedvenc nekem is az volt, amit @Xeno már a téma elején említett, ahogy ecseteli konkrétan Pisti az Asus marketing dumát a hűtéséről, amiről mind tudjuk hogy milyen szar is.
Meg a másik, a gyártó oldalán írt marketing dumát én is fel tudom olvasni, (ha elhiszem, ha nem) akkor tényleg ne csináljunk tech videót róla. Mert minek.
Az a 3 FPS/hőmérséklet érték meg ott volt, ilyen nesze fogd meg módon, hogy ne mondhassátok, nem tettük oda.

Az, hogy hiába jó a hardver, ha egy ilyen gyártó ki mer adni egy ilyen enyhén szólva szar terméket. Ahogy @Windarf is említette már máshol, lehet az Mari néni is, ha jó, és lehet az Gucci is, ha egy kalap szarral egyenértékű.

Szóval lehet megint mentegetni őket, lehet, kifogásokat keresni, (még ha olyan szemellenzős is az ember, hogy úgy mondjam, vagy elvakult fan…) de a keserű igazságot akkor sem lehet eltakarni, még ha fáj is.

Részemről ennyit.

1 Like

Kb az a véleményem, ami a fenti videóban van, + https://www.youtube.com/watch?v=ZRDUR-rPGsM&t=791s
Ez úgy ahogy van úgy néz ki, hogy szándékosan így lett tervezve, és hidd el kb pont ahogy lejár a gari meg fog dögleni a gép, ha szerencsés a user akkor még gariidőn belül. És cseszheti ha leolvad a CPU és /vagy GPU, akkor kuka a gép. (lehet javítással próbálkozni, ami megint szerencsne kérdése, hogy meddig bírja)

Maga a hardver, amit ad annyi pénzért nem lenne rossz. Ezzel húzzák be a vásárlókat, mert ki az a hülye aki adna mondjuk 100k-val többet ugyanazért a vasért? Csak ugye nem minden a hardver, főleg egy notebooknál. És ez nem csak specifukusan erre a gépre értendő, az összes belépő ‘gamer’ ilyen.

És ertem én a fogyasztói társadalmat, de ez akkor is pofátlan, legalább ne tolják már ennyire a képedbe. És persze ha kivagdosod az alját, mert van annyi paraszti eszed, hogy látod hogy nem kap levegőt a cucc, akkor ugrik a gari…
(azt már meg se említem, hogy ha újrapasztázod, akkor is oda a gari, ami megint egy fuck you húzás a gyártóktól, főleg, hogy minden egyes gyártó abakgittnek megfelelő pasztát használ, ami akár egy mezei mx-4-re lecserélve 10 fokos csökkenést kapsz azonnal)

Szerk: Egyébként, valszeg nem szóról szóra van megszabva, hogy mit mondhatnak, de nem is kapnak szabad kezet teljesen. A külföldi nagyok közül is miért van olyan kevés, akik “bármit” mondhatnak? Most nem kezdem el őket számolni, de lehet 2 kéz se kéne hozzá. Nagyon kevés az olyan tech csatorna, ami megengedheti magának azt a luxust, hogy tényleg bármit mondjon az adott tesztkészülékről. Itthon pedig egy ilyen sincs szerintem.

2 Likes

De van, rave :smiley:
Szerintem a legminőségibb tech csatorna Magyarországon, nem tudom hol volt eddig…
Az egy baj vele, hogy még mindig kevesen ismerik, köztük a gyártók is.

Lehet, hogy te ismered őket annyira, hogy tudd róluk, nem fogadnak el pénzt ilyenért. Mi külső szemlélőként annyit látunk, hogy hamis infót kapunk a laptopról, ami ellenkezik alapos és szervezett tesztek eredményeivel. Ezt elég nehéz csöndben elfogadni.

Amit írtam, nem feltétlenül Janira és Pistire mondtam. Szerintem az egész jelenség (pénzért hamis infót mondani egy termékről) káros, főleg a fogyasztóra nézve.

Belül lehet akármilyen baszó, de a Hammer Unboxed videóján tisztán látszik, hogy ASUSék rosszul találták ezt ki. A lyukak, amin a levegőnek kéne bemennie, túl messze vannak a ventiktől, túl kicsi a static pressure, és nem elég hatékony, amitől pedig csak az egész szerkezet hangosabb lesz. Koncepció a belsőről jó, a hűtésen kell csiszolni.

2 Likes

Mivel szponzoráció nem pedig zsebből megvett termék, nem fogják szétkapni, pláne nem fogják szétfikázni ahogy egy pár külföldi csatorna teszi.
A hűtéssel kapcsolatban elhangzott hogy ez nem az a jófajta asus hűtés és hogy ez nem működik olyan jól… ( burkolt fikázás, ennél jobban egy szponzorációban nem tudod megoldani ) A végén sem hangzott el az ajánlom mindenkinek szöveg… Nem tudom mi volt ebben valótlan és hazugság…
Komolyan nem értem az elmúlt napok szarrágását…
Már egy ideje szabadon lehet mászkálni odakint. Lehet nem ártana egy kis friss levegő.

1 Like

Ahha…

1 Like

És tovább nem is nézted…

1 Like

De viszont ha egy videót csinálsz egy termékről ne cáfold már meg a saját állításod 2 mondatonként… és főleg ne állíts badarságokat alapból…

Részletezd már ezeket kérlek…

Mivel ezt általánosságban mondta, utána megcáfolta magát kifejezetten erre a termékre vonatkozóan. Elmondta, hogy a hűtése így elég szar. Ennyi, ez a lényeg.
Gondolom ezt is az ASUS-tól érkező hihetetlen mennyiségű pénz miatt mondták. Ja, nem.
Kezdem azt érezni, hogy bármit mondanak, ti csakazértis beleköttök.

1 Like

És szerinted ez így működik? Bárki, aki pénzt fogad el egy vélemény terjesztéséért, rögtön meg van bocsátva? :smiley:
“TheVR Tech” a csatorna neve, nem “Pénzért bármit mondunk a nézőinknek”. Ha egy tech csatornáról beszélünk, tech-ről kell szóljon a tartalom. Aki ilyen tartalmat keres, annak csalódás ezt a videót látni. Aki csak szeret hirdetéseket nézni a kedvenc embereitől, annak meleg szívvel ajánlom a videó megtekintését.

Nem gondolnám hogy a “szarráságás” kategóriába esik egy nyíltan vállalt kritika megfogalmazása.

Itt nem arról van szó hogy kinek mit “ajánlanak”, hanem az átlagos TheVR néző csak azt hallja meg ebből a videóból hogy “jó”. Pistinek nem kell külön villággá kiáltania hogy ajánlja a terméket, mert aki nem ért hozzá, úgy is ezt fogja leszűrni belőle. Itt is számos olyan topik van, ahol nem hozzáértő emberek a TheVR véleményére hagyatkozva akarnak valamit venni, és szépen lassan kell nekik elmagyarázni, hogy nem jó ötlet.

1 Like

Még annyit, hogy ez sehol nem hangzik el a videóban. Egyetlen egyszer sem mondja hogy “rossz”, “szar” vagy “nem elég”. Ha tudsz ehhez mutatni nekem egy timestampet, rögtön elásom magam :smiley:

1 Like

videót kérünk majd róla :smiley:

1 Like