Asus tuf

Valakinek volt mar szerencséje ehez a laptophoz?

Mennyivel különbség van ez meg a között amit Pisti bemutatott?
Tudtok esetleg jobbat hasonló árban?

Szia!

A széria ugyanaz mint a videóban, viszont a felszereltsége más. Amit Pisti bemutatott, abban egy Ryzen 7 CPU van, ebben csak egy Ryzen 5, ami szintén 4 mag 8 szál, de alacsonyabb órajelen megy és Vega 10 helyett csak egy Vega 8 integrált GPU van benne, ami megint csak gyengébb. Továbbá amit még kiemelnék az a dedikált GPU, ami ebben egy GTX 1050, a videóban szereplőben pedig egy újabb 1660 Ti foglal helyet, ami elég durván odaver a kis 1050-nek teljesítményben. Hogy ez neked kell-e, az felhasználás kérdése, de ha játékra szeretnéd, akkor az 1050 kicsit gyengécske lesz és már driveresen is inkább az RTX 20XX és a GTX 16XX szériákat támogatja az nvidia.

Ami még megemlíthető az a RAM, ebben csak 8GB van, a videóban 16, de legalább az órajelük mindkettőben 2666 Mhz. Tárhely szempontból pedig ebben, amit linkeltél csak egy 1TB-os HDD van, abban amit Pisti tesztelt pedig egy 512 GB-os PCIe M.2 SSD, ami sebességben nagyon sokat dob, sokkal rövidebbek lesznek a töltési idők, reszponzívabb lesz a gép tőle, az írási idők is lecsökkennek a HDD-hoz képest. Nagyjából ennyi a különbség a kettő között.

2 Likes

Köszönöm a válaszod! Alapvetőn nem baj ha nem olyan érős de összeségében jó az ár érték aránya? Vagy tudnál jobbat mondani hasonló árban?

Mire használnád konkrétan?

Normál felhasználás internet word hasonlók meg kissebb játékok de azert szeretném h legyen benne erő hogy egy jo ideig kitartson

Kisebb játékokra megfelelhet és egyébként az ár-érték aránya sem rossz a gépnek, csak tényleg nem mindegy, hogy mire használja az ember. Azért én egy SSD-t esetleg utólag rakatnék bele, vagy keresnék olyat, amiben alapból az van.

1 Like