Autóba transmitter?


#1

Sziasztok, autó rádiójának nincs USB csatlakozója, CD írással pedig nem akarok szenvedni, más lehetőség (AUX) pedig nincs a rádión.

Transmittert szeretnék venni, egyelőre még kizárólag zenehallgatás céljából, tehát pendriveot szeretnék beledugni és arról játszani a zenéket. Tudnátok ajánlani nekem, legfeljebb 10e Ft környékéig?


#2

Csa. En aliexpreszrol rendeltem 1500 ft ert es teljesen hibatlan . Az teny hog nem olyan tisztan szol mintha pl cd rol hallgatnam.


#3

http://xiaomishop.hu/roidmi_3s_bluetoothos_zenelejatszos_fm_transmitter_-_autos_tolto_fekete


#4

Én is nemrég vettem egyet kb 3ezerért.
Ahogy fentebb is írták, nem olyan tiszta a hangzása, mintha direktben hallgatnád cd vagy egyéb eszközről, bár nem tudom, hogy drágább ill. jobb minőségű transmitter mennyiben másabb.
Ami még eléggé wtf, amikor pl hegyek között megyek, képes elveszíteni a jelet, vagy elkezd recsegni-súgni, amit nem nagyon értek miért…


#5

Mindegy milyet veszel, egyiknek sem jó a hangminősége. Egyszerűen túl gyenge jelet adnak, mivel ezek a normál rádió adások frekvenciáján sugároznak, és nem zavarhatják be a többi jelet.

@Zsolesz0926 milyen autóról van szó?


#6

Sok ilyen véleményt látok a transmitterekről sajnos, hogy elveszti a jelet, rossz a hangminőség, de más megoldást mégsem tudok jobbat. Új rádió nem ebbe az árkategóriába esik, szerintem csak ez a lehetőség jöhet szóba, szóval kompromisszumot kell kötni azzal, ha kicsit recseg, zúg, háttérzajos, meg elvesztegeti a jelet.

Az eddigi válaszokat köszönöm!

Peugeot 206, tehát álom hangminőséget nem is várok el. :))


#7

Évjárat? Azért kérdezem, mert valószínűleg lesz a kettő közti megoldás :wink:


#8

2005


#9

Használtan meg akcióba egész tűrhető fejegységek szoktak lenni 10 körül, azon meg ott az usb, jobb esetben BT és meg van olda kvázi minőségileg a dolog.


#10

Szerintem nézz körül a neten, most első blikkre ezt találtam:

Egy autó hifi szerelő pedig pár ezresért berakja neked. Vagy akár Bluetooth kihangosítókat is nézhetsz itthon, azok közt is van, amin zenét lehet lejátszani. Ha budapesti vagy ajánlom a Gömbvillám nevű helyet.


#11

Ez az AUX megoldás nem rossz, de jobb szeretném pendriveról hallgatni.


#12

Én a helyedben, ha már 10k a keret rá, akkor még picit tennék hozzá és vennék egy ilyet mondjuk:

Ez legalább minőségi cucc és később át tudod vinni a következő autódba is majd, ha lesz.


#13

Hagyd a francba a transmittert.Ha a gyári fejegység kiegészíthető cd tárral, vagy van is hozzá, tudsz hozzá venni egy utólagos SD/USB/stb adaptert.Virtuális cd tárnak is hívják.

Én speciel csak a Yatour-t ismerem, bár nem egy olcsó megoldás ez sem.

Másik eshetőség hogy szét kell kapni a gyári fejegységet, és nagy valószínűséggel kilehet vezetni egy aux bemenetet.

Vagy veszel egy használt, de jó minőségű fejegységet, de ha 2dines fejegységed van,gyakorlatilag lehetetlen ebben az árban.Akkor még venni kell egy 1 dinre alakító konzolt is, ha van az adott típushoz.Őszintén szólva nem olvastam végig, nem tudom milyen autóról van szó.


#14

A kocsiba 1 dines fejegység passzol.
Úgy döntöttem, hogy mégiscsak a fejegység mellett döntök akkor, mivel ahogy Neo is mondta nem kell kidobni, később is jó lesz más kocsiba is.
Már csak az a kérdés, hogy azt válasszam, vagy tudtok-e ajánlani más fejegységet?


#15

Ebben az árban én ezt találtam árukeresőn. Vannak olcsóbban is nyilván, de azokat nem eröltetném, mert kb semmi nevük nincs. A Pioneer az egyik legjobb márka, ha autó-hifiről van szó, nem lesz vele gondod.

Hajnalban lemaradt: Több komoly autó-hangtechnikával foglalkozó ismerősöm is van, akik mind a Pioneer fejegységeket ajánlják. Nyilván egy FM transmittert is át tudsz vinni másik autóba, de az akkor is csak egy FM Transmitter marad. Egy jó fejegység meg, még ha körítés nem is a legjobb, gondolok a hangszórókra az autóban, akkor is szebben, tisztábban fogja azt megszólaltatni.

Én magam már nem foglalkozok ilyesmivel, a jelenlegi autómban még hangszórók sincsenek, mert fölösleges, de a Pioneert, mint márkát bátran ajánlom. Hozzáteszem, nem autóba, de az itthoni kis “mozi” szettembe 2 darab Pioneer hangfalam van és imádom őket.

Nem fogsz vele mellényúlni.


#16

Rendben, akkor már csak annyi kérdésem van, hogyha megrendelem azt a darabot amit ajánlottàl, be tudom-e szerelni saját magam, ill. passzolni fognak-e bele a kábelek és a rádió, vagy vennem kell hozzá átalakítót?

  • látom a különböző színek mind mind más árba kerülnek, gondolom azt a verziót éri meg nekem megvenni abból a boltból, ahol adnak hozzá ajándék 8GB pendriveot.

#17

Hát ezt így látatlanba nem tudom neked megmondani, hogy minden csatlakozó passzolni fog-e. A fejegységekhez viszont szoktak adni átalakítót, amivel a hangrendszert biztosan rá tudod kötni. Ami előfordulhat eltérés, az általában az antenna csatlakozó, mert abból több félét használnak. Beszerelést meg szerintem meg kéne hogy tudd oldani te is, nem egy bonyolult folyamat.