Hali! Az autóm fejegységéből a képen is látható hagyományos 3.5 aux kábel jön ki.
Van valamilyen megoldás rá, hogy ezt valahogyan átalakítsam úgy hogy képes legyen pendrive / memóriakártyáról való zenelejátszásra?
Szia!
Nincs. Ez egy analóg és passzív jelbemenet, tehát mindenképp aktív jel kell neki: telefon, MP3 lejátszó, etc.
Vannak ali-s, e-bay-es SD kártya/pendrive/BT lejátszók erre a célra, de hulladék minőséggel és működéssel. Célszerűbb cserélni a fejegységet még ha egyedi is, nem szabvány.
Igen, sejtettem. Tehát fizikailag hiába is csinálok belőle 1-2-3 átalakítóval olyat ami kellene nem működne.
Nem szabvány, mindennel együtt egy 100 ezer körüli mutatvány a fejegység csere, azért gondoltam hogy rákérdezek, köszi
Sajnos nem, nem működne. Olyan eszközt lehet csak rákötni az jack-es AUX-okra ami pl. egy fejhallgatót is meghajt, tehát aktív.
Egy olcsó fejegység kínából egy 10-15e beruházás.
Nekem jelenleg egy régebbi octavia van használatban.
Kazettás, gyári egységgel került hozzám. 7e ért vettem bele ebayról fejet.
Spoiler
Ezt 2 éve vettem. Azóta még rosszabb a forint.
Tud: bt, usb, aux, jack, micro sd.
Rádió valami rettenet vele, de én azt sem értem, aki manapság rádiót hallgat.
Többi funkció viszont tökéletesen működik és nem torzítja a hangot.
Ez egy Mercedes Benz 2005-ből Avantgarde kivitel teljesen gyári kopásmentes belsővel.
Átalakító keret az új fejegységhez kb 5-10 ezer forint, ez még oké is csak a színe úgy elüt az autó beltarétől, hogy egyből visszaküldtem. Mellesleg nagyon gagyi is.
A kábelek átalakítója is megvan kb 5 ezerből, mert ugye az sem lesz jó az új fejegységgel. Még ez is oké, de ehhez már érteni is kell valamennyire.
A fejegység terén pedig tudom hogy magyarba is 20 ezer körül kezdődik, de csak úgy akármit nem teszek be a beltérbe. Megnéztem párat és funkciók illetve kinézet téren olyan 50-60 ezernél van amire rá is bólintanék.
Jó esetben megvagyok 70-80 ezerből és akkor még nincs összekötve a dolog a kormányon található vezérlőkkel (hangerő, léptetés stb.), illetve elvesztem pl azt a funkciót is miszerint az autó a menettulajdonságok szerint állítja a rádió hangerejét stb.
Tehát benne van egy csomó pénzem de gagyi is, nem is működik rendesen és cserébe annyit ad, hogy nem kell összedugni egy kábellel
Látod ezt én sem. A falra megyek tőle. Inkább csönd. 2x.
Én is visszasírom az 1-2 DIN-es szabványt.
Fm transmitter?
Nekem a 4700as baseus van, elég jól működik.
Ezek pedig mind megmaradna, mivel hogy “rádiót” hallgatsz a kocsi szerint.
Próbáltam én is már 2-3 típust.
A fő gondom vele hogy a középső konzol alatt van a szivargyújtóm, így annak mindig nyitva kell lennie, mert ezektől nem tudom bezárni, ami csúnya is és zavaró is, ismét.
Illetve a másik nagyobb gond az, hogy egyszer Nyíregyházán vagyok, egyszer Győrben, egyszer a balatonon stb. és ugye kb 50-100 km után teljesen más frekvencia van szabadon így mindig babrálni kell vele.
Továbbá nem tudom minden autóban így van e, de nekem csak akkor kap áramot a szivargyújtó, ha rajta van a gyújtás a kocsin, így ha nem jár nincs zene se. (A rádió megy mindenhogy)
Próbáltam a baseus solar playert is, ami szerintem egy zseniális ötlet, de használhatatlan minőség. A Baseus meg sem kérdezte miért küldöm vissza, tudták ők is…
Amúgy poén de Bluetooth van a kocsiban, csak nekem jobb lenne egy pendrivera rádobni vagy 3000 zenét aztán majd váltogatom, mint mindig csatlakozni, lecsatlakozni meg a telefont nyomkodni
A miénkben mindig van rajta áram, szívta is le egy hosszúhétvége alatt dashcam az akksit
Autószerelő ezermester havernál megérdeklődöm ha gondolod, de zárhatod is annyira nem fontos
Ez minden autónál változó. Át lehet kötni, nagyon egyszerű, de a jobbik megoldás, ha alapból lelövi magát, így nem cumizza le az akkut, ahogy @miazhogyketto is említette.
Engem bármilyen infó érdekel a dologgal kapcsolatban, csak ahogy Error nyugtázta az első gondolatomat, azt hittem már érdemben nem jön több válasz a dologra azért jelöltem megoldottnak.
Az ember mindig azt hiszi, hogy a problémájával egyedül van
Az enyém olyan, hogy ha kiveszem a kulcsot akkor mindent is lezár, de a rádiót vissza be tudom kapcsolni úgyis (ezért lenne előnyös valami kábel mókolás), viszont a szivargyújtó csak izzításon vagy járó motornál kap áramot.
A én kis swiftem annyira lelövi magát hogy biztosítékot is leb@ssza ha rossz irányban dugod a be a szivargyujtót
Csak mellesleg teszem hozzá hogy a Mercedesekben 2 akku van, és ha lemerül akkor lehet be sem indul a kocsi csak ha megjárod vele a márka szervizet, megkell tanítani újra menni meg minden. Nem vicc
Pont emiatt nem nagyon merek vele kísérletezni
Ha számodra úgymond “megoldás” az FM Transmitter, akkor érdemes lenne mondjuk a könyöklőbe/kesztyűtartóba telepíteni egy szivargyújtó aljzatot. (akár lengőt, akár az elosztó szerűt, bármilyet és úgy beköttetni egy villanyásszal, hogy egy kapcsolóval válthasd, hogy folyamatosan áram alatt legyen, vagy csak gyújtáson/kulcs bentlétekor)
Azért nem mindben, inkább az “újabbakban/komolyabbakban”, amikben már sok az elektromos berendezés.
Úgy fogalmaznék, hogy talán ez volt a legkevésbé rossz megoldás.
A hangminőség és az interferencia miatt azért messze elmarad egy aux megoldástól
This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.