TheVR Fórum

Az ember álmai, vágyai

Sziasztok!

(Nem emlékszem, hogy lett volna szó ilyenről, ha tévedek, elnézést, nyugodtan töröljétek.) Régóta foglalkoztat egy kérdés, amire talán nincs is jó válasz. Ugyebár minden embernek vannak, álmai, vágyai, amik motiválják az élete során. DE! Vajon melyik a “rosszabb”? Ha az embernek van egy álma, de az végül mégsem teljesül, mert nem tesz érte meg mindent, mivel attól jobban, (fél?, vagy jobban fájna neki?) tart, hogy nem sikerül.
Ti mit gondoltok? Hogy picit szemléletesebb legyen a saját példámat leírom.

Nekem a legnagyobb álmom, hogy Írországba költözzek, (magyar vagyok, mindig is az leszek, és erre büszke vagyok!) mivel kis gyerek korom óta ez az álmom. Ezért mentem ki először Angliába dolgozni, hogy kipróbáljam magam,(és ha nem sikerült volna, az nem Írországot érintette volna) és jó volt, ott sikerült, és már jó ideje hazajöttem azóta. Viszont nem merek belevágni, mivel az sokkal jobban fájna, ha kimennék, és nem sikerülne szállást, valamint munkát találnom. Sajnos nem ismerek ott senkit, aki egy ici-picit tudna segíteni. Nálam ez a 22-es csapdája.

Szép napot mindenkinek!

Szia! Szerintem menj el nyaralni Írországba. Így nincsenek kötelezettségeid, nem kell tartanod magad semmihez, nem kell félned attól, hogy “nem sikerül”. Nyaralás közben persze szétnézhetsz, informálódhatsz és mégis kinn vagy, élvezed a helyzetet. :slight_smile: Aztán hazajössz és eldöntöd. ^^

1 Like

Annál nincs rosszabb amikor nincsenek álmaid vagy céljaid. Az ilyen emberek élete nagyon unalmas, szürke lehet. Ha nincsenek vágyaid nincs is miért élned. Számomra ezek a célok segítenek tovább jutni a nehezebb időszakokon, ha nincs konkrét célotok a legkisebb zökkenő is padlóra küldhet és ott is maradtok mert nincs okotok fölállni.

Szóval szerintem jó hogy vannak vágyaid mert így bármilyen rossz is abban a pillanatban az életed, tartja benned a lelket hogy ha elég kemény vagy, akkor úgyis megoldod és a holnap sokkal jobb lesz!

Attól meg nem érdemes félni hogy nem sikerül mert lehet hogy elbuksz, de legalább megpróbáltad. Ezzel már egy tartalmasabb és izgalmasabb életed volt mint annak az illetőnek aki úgy áll hozzá hogy úgysem sikerülhet. Mert Te megpróbálod, lehet hogy sikerül és akkor már előbbre vagy; lehet hogy nem sikerül és akkor meg ugyanott vagy mint az aki meg se próbálta. Szóval egyszerűen nem éri meg pesszimistának lenni!

Valahol olvastam egyszer, de sajnos már nem tudom pontosan idézni. Valami olyasmi volt, hogy a boldogságot nem a célok/álmok elérése jelenti, hanem az odáig vezető út.

1 Like

Békés Harcos útja:

Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél.

3 Likes

Úton lenni boldogság…

1 Like