Hikikomori
A szó jelentése körülbelül az, hogy „elzárva lenni”, és egy alapvetően Japánban megfigyelhető, több évtizedes társadalmi jelenség. Hivatalos definiált fogalom: minden olyan személy, aki elzárkózik otthonába, és több mint 6 hónapig fenntartja ezt az állapotot. A hikikomorik, vagy röviden csak hikky-k elbújnak a világ elől, és hónapokig, esetleg évekig (nagyon ritka esetekben akár több, mint egy évtizedig) szó szerint alig mozdulnak ki a lakásukból. Ezt alapvetően az emberektől, emberi kontaktustól, az esetleges negatív reakcióktól való félelmük okozza, ezért a biztonságérzetet, a külvilág kizárását választják. Ilyenkor is például csak élelmiszerért mennek el a legközelebbi nonstop kisboltba, jellemzően sötétedés után, rejtve a nappali tömeg elől.
Nekem volt egy ilyen ismerősöm amúgy, durva, kialakulástól kezdve követtem addig amíg ki nem költözött külföldre.
Amúgy, nem tudom hogy ennek mióta ez a gyűjtőneve hogy IRL vagy nem feltétlen értem, bocsánat ha buta vagyok
de nekem az IRL még mindig a játékvilágból volt amikor Guild Chatre bepötyökték hogy IRL gondok vannak.
A Streamer lányok tartalmai nem tagadás és ezt ők se tagadják, nem szégyellik kihasználni a testi adottságaikat hogy a fiú - vagy esetlegesen a saját neméhez vonzódó - nézőket bevonzza. Ez egy fajta behúzó marketing ha azt vesszük. Egy szép kivágott dekoltázs, pici smink, “profi” látszólagos felszerelés és tegyünk hozzá még egy LoL-t mondjuk, vagy WoW-ot vagy Dotát vagy akármi mást, a lényeg hogy mainstream játék legyen és olyasfajta megjelenési hatás, amire a sok férfi néző mondjuk nyálcsorgatva kapható és igazából rengeteg ilyen van. Az már morális kérdés, tény és való hogy Katika azért kap mondjuk 15 dollárt mert szép a dekoltázsa és fél órája csak olvassa a kommenteket, vagy Pistiék azért kapnak 10 dollárt mert éppen legyőzött valami baszó bosst. Persze, vannak a solidabb Női streamerek akik gyártanak kontentet , de ez valós dolog. Nevezhetjük a szórakoztatási iparág egyik cikkének ezt.
Magányos férfi nagy nehéz munka után, játszani sincs kedve, ereje, magányos is, leül nézni a kedvenc Streamerét Katikát akinek a kebleibe fülig bele van zúgva, főleg hogy még játszik is a kedvenc játékával! Abban a pillanatban Debröi és megy is az XY Donét.
Minden esetre fura egy jelenség úgy biza.