B450/X470 ---> Rossz RAM?

Sziasztok! :slight_smile:

A rengeteget nézelődök a neten, hogy mégis melyik lap lenne a legjobb választás… :smiley:
A napokban kaptam azt az infót, hogy igen-igen béna voltam Ram választás terén ugyanis nem Samsung B-Die Ramokat vettem, hanem Hynix típusúakat. Egészen pontosan ezeket:

Mivel Ryzen konfigot szeretnék építeni és már minden megvan a kártyán és a lapon kívül, ezért nem szeretnék most a ramokkal “szarakodni” ( már bocsánat a kifejezésért ).

( A Ramokat használtan vettem egész jó áron! :slight_smile: )

A kérdésem az lenne, hogy létezik olyan B450/X470 lap ami támogatja a Hynix ramokat is úgy, hogy meglesz a 3200 MHz?

  • Ha igen, kérem ne tartsátok magatokba, ja és a VRM is erős legyen, jó hűtéssel természetesen! :smiley:

Előre is köszönöm a segítséget! :wink:

Az újabb generációnál már nem kell annyira treskolni a RAM-tól. Ha teljesen biztosra akarsz menni szimplán megnézed az adott deszka QLV-jét, hogy rajta van e az adott memória típus. A Predator elég népszerű szóval jó esélyeid vannak. Ha nem akarsz erős OC-t meg jó vagy a B450-nel is, az ajánlóban is találsz javasolt típusokat de mellette vannak más lehetőségek is (Mortar, Aorus stb).

5 Likes

Sokat olvasgattam, és azt mondták/írták, hogy kompatibilis vele csak nem lehet 3200 MHz-re felhúzni mert nem B-Die…vagy valami ilyesmi :slightly_smiling_face:

Nem nagyon vágtam eddig ilyen szinten a Ramokat ezért nem is néztem, hogy ez most B-Die vagy Hynix…:slightly_smiling_face:

Előre is köszönöm a válaszokat! :blush:

Sokan mondják a Tomahawk lapot ( B450 )
De nagyon tetszik a Gigának az X470 Aorus lapja is, csak ennél sokan panaszkodnak a VRM hűtésre…:confused:

Most egy R5-2600-as procit vettem, de később szerintem cserés lesz egy 2700/2700x-re ezért is lenne fontos a combos VRM és talán a x470-es chipset, habár én nem vagyok egyáltalán nagy oc-s, de ha már adott a lehetőség akkor kipróbálom, de csak mértékkel :grin:

Ugyancsak az ajánlóban lelsz javasolt deszkát, nézz szét az MSI-k között. A hyperx-el valószínűleg nem lőttél nagyon mellé, persze mindenben ott a szilikon lottó (a proci függvényében is), de valószínűleg hozza a sebességet.


A sárgával jelölt a tied.

2 Likes

Nem kötekedni akarok, csak megjegyezni, hogy a SK Hynix (ramchip és vagy különálló márka) , nem összekeverendő a (Kingston) HyperX-el.
Az SK Hynix elég régóta csinál és gyárt külső cégeknek, igen jó minőségben.(A CPU-Z választ ad rá , milyen ramchiped van, ha érdekel.) Nem bénáztad el a ram választás, főleg ha jó áron vetted, de az alaplapot-procit a ramhoz kell nézd. Ezek elég jó ramok és ahogy @maajsz is írta, az alaplap QVL listát kell nézegesd, hogy a későbbiekben (egyáltalán) ne legyen semilyen gondod.

1 Like

Én az említett ramokat használom egy B450 Tomahawkkal, alapból 2400 mhz-en indult, majd kb. 10 mp-es Bios munkával ez át lett váltva 3200 mhz-re és voálá. Megy mint a gép…

2 Likes

Gigabyte lapból esetleg egy X470 Aorus Gaming 7 ami jó választás, bár az csak most launcholt, nem tudom hogy lehet-e már kapni. Van belőle Wifis verzió, de az drágább, és ha nem kell wifi, felesleges is

1 Like

Hello!

Én ugyan így Predator RAM-ot vettem, csak a 3000mhz-st (Hynix). Aorus B450-es lapon megy gond nélkül 3200mhz CL15-n gyári XMP profillal.

Szerk.: Ryzen 5 2600

1 Like