"Balkezes" videójátékok


#1

Sziasztok!

Nem tudom hányan lehetünk balkezesek a fórumon.
Titeket nem zavar, hogy a játékok többségében jobb kezes a karakter?
Én elég idegennek érzem így az FPS játékokat, nem is mennek valami jól.
Vannak olyan játékok ami megadja lehetőségként hogy maga a karakter balkezébe vegye a puskát és a bal vállához tegye a nagyobbakat?
Válaszotokat köszi!


#2

Hát nem vagyok nagy FPS huszár, viszont ha ilyen játékkal játszom, akkor rohadtul nem érdekel, hogy jobb vagy bal kézben fogja a fegyvert. Attól, nem fog jobban menni, ha bal kézben fogja a fegyvert. Ha MMORPG-t írtál volna, akkor megérteném, hiszen ott általában karaktert személyre szabod, viszont elég kevés játékban lehet kiválasztani, hogy milyen kezes legyen. Habár hozzáteszem bal kezes vagyok, de nem nagyon szokott ez a dolog izgatni.


#3

Sok játékban van erre lehetőség, de egyébként semmi köze egymáshoz, hogy most jobb kezes vagy, vagy bal. Én jobb kezes vagyok, mégis bal kezesre állítom a CS:GO-t. Viszont nagyon sokáig jobbos volt beállítva, ettől nem lettem se jobb, se rosszabb, szinte semmit nem befolyásol.


#4

Sokszor segíthet is ha jobb kézben fogja a karakter a fegyvert. Persze a shoulder-swapping megoldások a legjobbak, például a Star Wars Battlefront-ban. Az nagyon bejött


#5

Többi fajta játékba is most kezd feltűnni, eddig nem zavart, lehet valami szeszély ez ami elmúlik :smiley:


#6

Ghost recon wildlandsbe például van ilyen shoulder swap megoldás


#7

Nem szeszély. Statisztika. A világ lakosságának kb 80%-a jobbkezes. Ebből jön, hogy a legtöbb fejlesztő is. Így a karaterek is.
Bár egy tükrözést nem lehet nagy fejlesztés bepakolni a játéba, hogy mindenkinek jó legyen, de mégsem nagyon csinálják.


#8

Jobb kezesként is teljesen megértem a frusztrációt, régebben valamelyik CS verzió csinálta, hogy defaultként bal kezes volt és megőrjített :smiley: hiába állítottam át akkor se vette be… nem is volt fent 2 percig se.
Egyébként az ME Andromedaba az külön tetszett, hogy gomb nyomásra vállat váltott és ez nem csak a balosoknak kedvezett, hanem ha pl a cover bal oldalán voltál tudtál lőni. Viszont TPS nézetben még azt mondom elviselhetőbb, FPS-ben valóban sokkal zavaróbb.


#9

az andromeda nem volt meg köszi a tippet :blush:


#10

Régen nintendo 3ds-en pár játékba találkoztam ilyen opcióval megkérdezte melyik kézzel használom a stylust és úgy pakolta a hudot


#11

Skyrim, ott bal kézben is tarthatsz fegyvert. A Wolfenstein játékokban meg van dupla fegyó amikor mindkét kézben feszül egy mordály, úgy talán kevésbé lenne zavaró számodra. Tomb Raiderben is lehet állítani a célzás irányát. Ha jól emlékszem a Nioh-ban is állítható hogy melyik kézben legyen a kard.


#12

Az emberiség mindössze 10%-a balkezes ebből a 10%-ból pedig nem a teljes lefedett tartomány játszik így láthatod, nagyrészt még azt a kis erőfeszítést sem éri meg a fejlesztőknek érthető okokból, hogy erre időt és energiát áldozzanak.

Ugyanez van ugya a sokak által kívánt Magyar fordításokkal is. Magyarország összlakossága 9.7 millió… Londoné a 2011-es statisztika szerint volt 8.7 ÚGY, higy ez csak a bejelentett lakosokat számolta aminél a konzervatív becslések szerint is kb 2,5-3 millióval több van ma már… EZ PEDIG CSAK 1 VÁROS…NEM EGY ORSZÁG.

Statisztikailag ha a potenciális vásárlópiac ennyire elenyésző százaléka igényelne csam egy feature-t aminek a megvalósítása viszont sokkal több erőforrást valamint időt venne igénybe akkor azt egyszerűen hanyagolják ÉRTHETŐ okokból.


#13

Jó de a másik 90% sem mind játszik, ergo szerintem átültethető egyenes arányban, hogy a gamerek 10% bal kezes. Itt legalább látsz egy százalékot globálisan, míg azt nem biztos hogy érzékeli mennyi is pontosan %-ban a magyar player, de én úgy gondolom bőven bőven kevesebb mint 10%.

Mondjuk nem tudom arányaiban milyen költség letükrözni egy fps nézetet balra, illetve ez fel vet e egyéb játékmechanikai problémákat, de ugye a felirat sem mindig copy&paste bár a kifejezetten rpg játékokat azért valamilyen szinten fordíthatóra csinálják, hisz ott megéri ha jóval több országban eladható emiatt.


#14

Plussz ugye azt is figyelembekell venni, hogy a balkezesek nagyobbik %-át nem zavarja…sőt jobbkézzel használja a mouse-t is.

Viszonylag sok balkezes ismerősöm van de soha meg sem fordult szerintem egyikük fejében sem, hogy valkézzel használják az egeret… Mikor régebben kimondottan kérdeztem néhányuktól, hogy nem furcsa e jobkézzel játszani pl. elég egyértelműen az volt a konszenzus, hogy balkézzel használni egy egeret furcsább lenne számukra is…

Én egyik kezem sem preferálom a másikkal szemben szóval nekem fura bármibe is köt bele valaki… :stuck_out_tongue:


#15

Ez mondjuk érdekes valóban, régen nekem is volt kézis csapattársam aki bal kézzel írt de jobb kézzel dobott (az edző azért rángatta ki másik suliból mert látta, hogy jól sportol és ballal írt alá, nálunk meg nem volt balos a csapatba, azt mikor meglátta hogy jobbal dob volt egy failed meme :smiley: ).

Szóval ja attól, hogy valaki ballal ír még mást csinálhat jobbal (egérhasználat stb), így a 10% máris lehet hogy kb 5… de nekem pl a bal kezem teljességgel alkatmatlan bármiféle ügyességet igénylő tevékenységre magában így teljesen megértem a problémát annál aki pont így van csak fordítva és mondjuk balos egeret keres.


#16

Én mindenkit kitudok borítani avval, hogy tudok mind a 2 kezemmel írni akár egyszerre különböző szöveget :smile:

Viszont a lábaim ABSZOLUT nem érzem mit csinálnak…ez is egy oka annak, hogy soha nem is akartam vezetni. (Pedig annyira k.rva fontos mindenkinek látszólag, hogy JAJJ HÁT HOGY TUDOK JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL ÉLNI 33évesen :smiley: )


#17

Én úgy vagyok vele hogy vízszintes felületen (asztal) csak bal kézzel tudok írni, függőlegesre (tábla) pedig mindkét kezem egyformán ügyes. Festésnél és egyéb érzékenyebb műveleteknél szintén a bal az ügyesebb, de munkához és minden máshoz a jobb kéz a jobb választás. A nagybátyám volt kétkezes, nálam inkább a kettő keveréke. Játékhoz meg kizárólag kontrollert használok, ott nemigen számít melyik kéz az ügyesebb.