Bankkártya otthoni lakcím nélkül?y

Sziasztok, 14.-en megyek haza angliabol… Nincs otthon bejelentett lakcimem es TB stb mert mar evek ota itt elek, es csaladtagjaim nem tartjak velem a kapcsolatot, szalloba szallok meg amikor par napra hazaterek 1-2 baratomhoz, baratno jelolthoz vagy mint most is, fogorvoshoz. Lehetosegem van-e nyitni otthoni szamlat es arra utalgatni stb lakcim nelkul? Szeretnek celtudatosan fekeresni helyet ahol lehet es nem csak rohangalni bankok kozott ebbe a par napban. Az interneten mindenhol ahova probaltalm regisztralni kernek otthoni tel szamot es lakcimet egyarant. Van esetleg valami otlete? Valaszaitokat elore is koszonom, es Iszonyatosan sok siekert az “erecsegire” <3

Bennem csak egy kérdés fogalmazódik meg.
Miért?

mert oda akarom gyujteni a penzt forint alapon, msot pl van x ezer font a lloyds szamlamon es par ezer a halifaxon, de ezel nem vagyok elorebb, konkretan otthonra akarok egy szamlat amit otthon hasznalok.

Tök felesleges szerintem is. A forint még mindig sokkal rosszabb mint a font, ha annak az esésétől tartasz a brexit miatt, gondolom a kinti bankoknál is lehet euró alapú számlát csinálni. Spórolni forintban kb a legrosszabb opció amit választhatsz.

4 kedvelés

Hát ha rám hallgatsz nem csinálsz ilyet 3 okból sem.

  1. Amit @meteoric87 mondott. A forint nagyon szar.
  2. Ha csak a bankban egy számlán tartod a pénzt az itthon minuszos. Nem kicsit nagyon.
  3. Minden másra ott a mastercard :smiley:. A világon kb mindehol elfogadják, plusz bárhol tudsz autómatából pénzt levenni vagy pénz váltóban váltani (vagy ha kell ismerősnek font akkor megegyeztek és mindenkinek jó :smiley: ).

oszitnen megmondva, 4500font van felrerakva, minel hamarabb hazat szeretnek, es igen a halifaxomat is hasznalom otthon, bar nem tudom “az eppen napi atlag alapjan valt” mi a toszt is jelent, kinek az atlagjat xd de akkor ahhoz kepest, hogy most 378 korul mozog a font forintra valtasa, maradok a iloyds kartyan valo sporolasnal :confused:

Házat Magyarországon? Minek? :smiley: Kint vagy, örülj neki, legjobb amit tehetsz hogy elfelejted ami itthon megy.

3 kedvelés

Ha jól tudom az árfolyam kb óránként változik és annak a napi átlagán váltja akkor.

Fektesd be valamibe. Vannak jó cégek akik tudják kezelni ezeket de ha félsz a kockázattól akkor állam papír vagy valami hasonló.

1 kedvelés

Magyarországon a legjobb élni külföldi nyugdíjjal :smiley:

3 kedvelés

Az még odébb van a kollégának szerintem :smiley:

1 kedvelés
  1. en leszek 22 eves lol :smiley: es maganvalalkozasban mzogom szoval nyugdij jarulekot sem fizetek ellenben 850font adot igen… XD

Ha fontba kapod nem lenne jobb abban tartani? Az, hogy álljon a számlán több misi (hufban) szerintem tök fölös, még a lekötés se hoz szinte semmit kb. Ha meg nagyon félre szeretnéd venni max veszel (prémium) állampapírt pl. Esetleg még csinálhatsz pl egy transferwise accot, ingyen ad mellé egy debit cardot azzal is tudsz itthon fizetni de csekkold hogy az vált e jobban vagy a te bankod devizába.

1 kedvelés

Fontban a Brexit miatt nem tartanám, azzal sokat eshet az árfolyam. Már ha meglépik. Szóval ez nehéz döntés. Ha lesz brexit, az jár jól aki korábban áttette a pénzét euróba. Ha mégsem lesz, akkor viszont feljebb mehet a font árfolyam, tehát annak jó aki maradt a fontnál.

1 kedvelés

teljesne megragadtad a lenyeget, most megindult felfele a font szerencsere, de nem igen lesz kilepes. igy viszont meg erosebb lehet :smiley: hatha lesz 400 mint 2016 ba :smiley:

Ha így lesz, akkor meg főleg nem éri meg átváltani forintba most.

1 kedvelés

Szerintem is, ha kockázatot akarsz csökkenteni nyiss kint egy Euró alapú számlát és tartsd abban a pénzed.

1 kedvelés

az euro gyengebb 320 sofar de stabilabb. megnezem holnap, koszi mindenesetre a valaszokat skacok :smiley: tudtma van itt jartasabb is ebben, sajnos nem igen van kit megkerdeznem, az angol ismeroseim meg csak ugy tengnek lengnek a szemelyi ugyvedem aki konyvel is nekem, o meg nem igen akart biztosat mondani inkabb