Bányászat (Bitcoin)

Valaki, aki ért hozzá elmondaná, hogy mitől lett hirtelen megint nagy szám a bányászat? (Bitcoin)
Éppen egy gépre akarok beruházni (felig használtan) és azt látom, hogy konkrétan az osszes 1070 est megvették hardveraprón, 130k-ert kinalja valaki az 580-asát, mondva, hogy banyaszok nagyon ra vannak mostanaban állva a témára. Sőt (lehet ennek nincs koze) pcx-en sem lehet venni egy 1070 est már az osszes 1060 ast is kb elvitték, mi folyik itt?..

1 Like

Felment az árfolyama a bitcoin klónoknak és a bányászok felvásárolnak mindent, ez van. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Számítógép ismerősöm tavaj novemberbe keztek el vele foglalkozni. Akkor 600$ volt 1 coin. Most 2900$. Ők valami mást bányásznak most 18db 580 pörög otthon neki. Kb 1.6 millió befektetéssel. Kb 2 hónap után eddig kicsivel több mint 400.000 kiutalt már és 200.000 meg bent van. Érdekes dolog… én 1060 6gb kb olyan 15.000 hozna havonta villanyszámlán felül. 1070 25 körül 1080 ti 45 körül.

1,6mill 18db rx580 plusz a tobbi cucc? Jo befektetes lehetett, mondom durva arakon mennek el a karik, hogyhogy mindenki AMD vel banyaszik? Milye jobb annak? Vagy hogy hogy az jobban megeri?

Az amd valami miatt jobb erre a célra, vagy csak jobb volt, mert mostmár az nvidia is elvileg van olyan jó, illetve látszik, hogy abból is hiány van.

1 Like

Manapság már nem különösebben éri meg házilag Bitcoin-t bányászni (természetesen kisebb, még annyira be nem járatott virtuális valutákra ez nem igaz), leginkább olyan helyen végzik ezt a tevékenységet, ahol relatív olcsó egy óriási szerverpark üzemeltetésének költsége

AMD kártyák olcsóbbak így gyorsabban behozzák az árukat.
Főleg az RX sorozat. Nvidia karik ugyan erősebbek de sokba kerülnek és ha pool-ban dolgozol akkor nem jelent annyival többet csak nagyon nagy tételben és hosszú távon.

Úgy tudom, hogy az ázsiai piac elkezdett nyitni a bitcoin felé. Főleg az Ethereum ami nagyon megy. Valahol, olvastam, hogy az RX 480 pl az árának a tízszeresét termeli ki 1 év alatt. Aztán, hogy ebben mennyi az igazság… :smiley:

Igaz de 2-3 kártya alatt nem annyira éri meg belekezdeni mert elég lassú.

Nah ők pl ezg az Ethereum ot bányászák amdvel. Nvidiaval meg valami zcash vagy mit. Amd olcsobb volt igy azért esett válaszás erre, és igen itt beleölöd pénzed majd 0-24 be fut a gép. Nagyából mindegy milyet veszel és mennyit kb fél év mire 0 án vagy anyagilag addig ugye fizeted áramot stb… meg ugye függ hogy változik az árfolyam.

Igen, viszont a fél év után meg ugye csak +ba termel csak néha meg kell nézni hogy mi az árfolyama a coinnak amit éppen gyűjtesz.
Kb 1 év után el lehet kezdeni azzal játszani hogy felhalmozol coint és akkor adod el amikor többet ér.

Igen valahogy így. Érdekes dolog számomra, én szívesen belekezdenék de TŐKE TŐKE TŐKE, ami visszatart. :smiley: :smiley:

El lehet kezdeni akár úgy is hogyha van (legalább) egy kb RX480-ad (eqvivalens Nvidia kártya is megteszi) attól függően hogy mit és melyik poolban dolgozol be, változó mennyiségű pénzt lehet kikaparni.
Nekem kb 4 nap alatt 10-20 Euro sikeredett Zcash-el Slush poolban. 500-600-an összesen 300-400 Mhash-el dolgoztunk.
Azonban ez nagyon sok mindentől függ. Mennyien dolgoztok a poolba. Mekkora a Hash rate? Milyen nehéz blokkokat bányásztok. Milyen gyorsan végeztek egy blokkal?
Csak hogy egy pár dolgot említsek.
Nem feltétlen kell hozzá érteni mert jó leírások vannak hozzá viszont érdemes utánanézni hogy az a pool amiben dolgozol mennyire megbízható. Vonatkozik ez arra is hogy hol adod el a coint.

Engem érdekelne ,hogy itt mit csinál konkrétan ez a “bányászás” mert nem értem :smiley: most van valami kis cucc amiz a gépre kapcsolok ami a video kártyával van hatással és pörgeti de ez miért jó?

Szükséged van egy szoftverre aminek a segítségével te a gépednek a számítási kapacitását bocsátod rendelkezésükre. Azért beszélünk itt a VGA-król mert ezeket a tipusú számításokat azokkal lehet gyorsabban számolni.
Nagyon sok dolgot számoltatnak vele többek között azt is ti számoljátok amikor a különböző coinokat különböző virtuális pénztárcák között mozgatjátok/eladjátok.
Hogy ezen kívül mikre használják azt felsorolni is nehéz. Legyen elég annyi hogy titkosításra és annak visszafejtésére nagyrészt.

A Bányász Pool-ok nagy blokkokban kapják meg a feladatot és a pool automatikusan osztja szét kisebb darabokra amiket aztán a ti gépetek kiszámol. Ebben a mining program van segítségére amiből elég sokféle van, de a különböző pool-ok meg is mondják hogy ők melyiket javasolják.
A lényeg annyi hogy a gépetek által elvégzett munka arányában a pool osztalékban jutalmaz, ami az adott coin tipusban fizet ki. Általában itt csak coin töredékekről beszélünk.

2 Likes

Nézte valaki a mai árakat? 1,5M Huf fölött a bitcoin!

Mi történt?

Sziasztok!
Nem akartam új témát nyitni hátha itt is kapok választ.
Szóval a nagy bitcoin lázban eszembe jutott hogy még a kezdetekkor bányásztam.
Meg is találtam a google driveban egy fájlt wallet…aes.json file.
A blockchain.info-n sikerült kikérni a wallet Id-m.
Viszont 2013 aprilis a fajl tehát akkor használtam utoljára és sajnos nem emlékszem az Id-hoz tartozó jelszóra.
Ezek szerint buktam a Bitcoinom ha jól sejtem?
Vagy van valamilyen megoldás a pass lekérésére?
Előre is köszönöm a válaszokat!

1 Like