Battlefield 5 optimalizalas problema?


#1

Sziasztok.

Amikor megvettem a jatekot (elorendeltem) megjelenestol kezdve par honapig tokeletesen futott 100 AVG fps-el, azota jottek a patch-ek, update-ek tartalmak, a jatek gyakorlatilag jatszhatatlan. A 100 FPS helyett van 60-70, ami sokszor droppol 40-re is, akad, szakad minden baja van. Valaki tapasztalt hasonlot? Es tud e valami megoldast?

GTX 1060 6GB
16gb ram
i7 7700 hq


#2

Esetleg egy tiszta újratelepítést meg lehet próbálni. Másrészt nem csak a BF-hez jöttek updatek, az újabb nVidia driverek is van hogy csak rontanak a régebbi szériák teljesítményén, mert már a 16-20-as szériára optimalizálnak (és persze a fejlesztők is ezt teszik).


#3

“az újabb nVidia driverek is van hogy csak rontanak a régebbi szériák teljesítményén, mert már a 16-20-as szériára optimalizálnak (és persze a fejlesztők is ezt teszik).”

ezt nem igazan ertem, tegyek fel egy regebbi drivert?
Jelenleg: 430.39
Par honapja volt teljes rendszer ujratelepites, windows a legujabb verzion


#4

Meg lehet próbálni egy 39x.xx verziójút, előtte az újat DDU-val csökkentett módban szedd le. Vagy javít a helyzeten, vagy nem.

Teljes újratelepítés alatt első sorban a játékra gondoltam :slight_smile:


#5

en mindent ujra raktam :smiley:


#6

Vedd lentebb a grafikát és újra lesz 100 FPS :smiley:
Amúgy szerintem ne foglalkozz vele, majd jön egy újabb update és jó lesz. Azt hiszem jót tenne neked, ha kikapcsolnád az FPS countert :smiley: Nem kell azt nézni állandóan, ha nagyon leugrik az FPS azt úgyis észreveszed.


#7

erezni is lehet azokat az fps droppokat sajnos, hiaba nem nezem :frowning:
full “LOW” grafikan van
felraktam egy regebbi driver-t meg roszabb a helyzet :frowning:


#8

CPU/GPU hőmérsékletek? Mennyi idős a laptop?


#9

Pedig szerintem elégnek kellene lennie ennek a gépnek. Nagyon gyanús, hogy lowon nem bírja. v-sync-et meg az ilyen hülyeségeket kikapcsoltad?
@meteoric87 Laptop?
Ja, ha laptop, akkor nem csodálkozom, nem is szóltam semmit.


#10

igen ki, midnen ki van
a laptop 2 eves lesz szeptemberben :smiley:
homerseklet 70-80


#11

i7 7700 HQ :wink:


#12

CPU és GPU terhelések milyenek játék közben?


#13

CPU: 90 / GPU: 70-80
neha van h 100 a CPU, de


#14

iGPU-t letiltottad?


#15

Szia!
A 90-100 fokos CPU hőmérséklet már elég magas, ha throttlingol emiatt az megmagyarázná az FPS dropokat. Ebben a nyári melegben pedig sokkal jobban melegednek az alkatrészek is, lehet ezért tapasztalsz csak mostanában FPS dropot, régebben pedig nem.
Biztosítsd, hogy a laptop tudjon rendesen szellőzni, +2 éves laptop már bőven tele lehet porral, esetleg a hutobordakat érdemes lehet kitisztítani, ha porosnak látod, de semmiképp se befelé fújd a port. Laptopnál csak óvatosan a szétszereléssel, ha nem érzed magad elég jártasnak ezen a téren, lehet jobb egy szakemberre bízni.

Szerk: Más CPU igényes játékban ahol eléri ezt a hőmérséklet, akkor nem tapasztalsz FPS dropot?


#16

iGPU levan tiltva
Mas jateknal nincs problema, gyakorlatilag egyiknel sem akar 2-3 oras jatek utan sem.
A laptop kapott egy M.2 es egy sima SSD-t kb masfel honapja, akkor teljesen ki volt takaritva. Nem hiszem h ez lenne a gond sajnos :frowning:
Jatekban kerdeztem masokat, van akinek szinten 1060-asa van es o is panaszkodik, volt h 1080-as is h kevesebb az FPS-e mint par honapja. Gondolom azert neki meg joval jobbak az aranyai. Fentebb irtak h ne nezzem az FPS-t folyton az a gond b FPS jateknal ezek a droppok igen zavaroak es befolyasolni tudjak a jatekmenetet.