TheVR Fórum

Beállítások Streamlabs OBS-en Twitch-hez

Hello MIndenki!
Kezdő streamer lennék, aki nem tudja teljesen tökéletesen beállítani magának a streamet sajnos.Szóval ezért írok ide,hogy segítséghez jussak.Twitch-en szeretnék főleg LoL-t streamelni liveban Streamlabs OBS-el.Ha valaki a pc illetve net konfigom alapján letudja írni milyen beállításokat kell alkalmazzak az nagy segítség lenne.
Köszi előre is.

    PC-m:

ASUS PRIME H310M-K R2.0
Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4G
Intel Core i5-8400 2.8 GHz Socket 1151
240GB Kingston SSD SATA3 2,5”
8GB 2400MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black
Cooler Master 500W Elite V3 Series

 Internetem:

Download: 5,3 MB/S
Upload:4 MB/S
Latency a LoL-ban:38 ms
Latency a Speedtestben: 22 ms

 Monitorom:

1920x1080 75Hz

Pár napon belül megjön a Logitech C270 webkamerám is btw.
Köszönöm!

https://stream.twitch.tv/encoding/

1 Like

A gép sem a legalkalmasabb streamelésre, de a net mindenképp a leggyengébb láncszem. Nem tudom azon van-e lehetőséged változtatni, mert anélkül kb tök mindegy.

3 Likes

Hát a neten sajnos nem nagyon tudok változtatni egyelőre, max pár hónapon belül majd.
A gép az nagyon nem alkalmas rá akkor? :confused:

hat a 8gb ram az sajnos kevés. meg azt mondom a proci eleg de a gpu sem a legjobb. Viszont a net mint látod az abran nagyon kevés.

1 Like

Hogy ne kelljen teljes platformot váltani, egy erősebb Nvidia kártya (pl. 2060S) kéne, és akkor mehet a gpu kódolás. A memória legalább dual channel? Ha nem, add el és vegyél egy 2x8-as kitet az alaplap támogatott listájáról. Én emellett személy szerint az SSD-t is cserélném.

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy hogyan állítsam be az obs-t ahoz, hogy zökkenő mentesen mennyen a stream (lol,cs:go,további esport gamek). Valamikor megy rendesen valamikor pedig megőrül a stream és szanaszét laggol.
Proci:i5-4570
GPU:gtx 660 2gb
Download:472/mbps
Upload:935/mbps
Nekem az is elég ha kezdetben 720p 60fpsben tudok közvetíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!!

Hogx fentről idézzek:

Ezt úgy engedd el.

1 Like

Hát nem annyira szeretném mivel a stream megy…sőt volt hogy régebben 1080p 60 fps-t is tudtam streamelni, csak miután felhagytam vele,mar nem tudom hogy is volt jol beallitva…ha valaki tud beállítást akkor azt megköszönném.

Ezzel? O.o

Igen…bár akkor sem volt annyira sima a kép de lag mentesen ment…plusz hozzá tenném elkell hogy vigye hisz se a cs se a lol nem igényel barmi féle gépigényt

Akkor ezt pláne engedd el.
Csepp a tengerben.
Játszd élvezetből, de kár közvetítésre pazarolni az erőforrást, mikor ilyen videókkal 400000évet végig lehet nézni egyhuzamban, annyi van.

Azt meghiszem viszont nem csak ezzel akarunk foglalkozni mivel haverommal kezdtük el.Főleg esportot szeretnénk játszani mert csapatban játszunk és bár igen sok van amit nézni lehet, azért egy próbát megér plusz melllette majd más videókat is akarunk majd csinálni,de ha szeretnéd küldök egy linket összehasonlítás miatt hogy mi is a gondom.Nekem nem az a lényeg hogy mit streamelek hisz azért csinálom mert szeretem,nekem csak a beállítontos hogy nézhető legyen.

Egyébként nem bántásból írom de arról kértem segítséget hogyan tudnék zökkenő mentesebben streamelni nem pedig arról hogy mit is és miért.

Fixen adj 2 magot az obs-nek aztán vagy javul a helyzet vagy nem.

1 Like

4 magos a proci. 6 maggal ez nem lenne gond, de itt eléggé.

Nem akartalak megsérteni, de egy kevésbé felkapottal, amiben minimál a konkurencia, jobban ki lehet tűnni.

Tény, de a lol meg a cs elkarcol 2 maggal is. Aztán talán 720p-ben menni fog neki.

1 Like