Behringer MX 400 MICROMIX-es keverő


#1

Sziasztok! Az lenne a problémám hogy vettem egy Behringer MX 400 MICROMIX-es keverőt (azért vettem hogy a két gépem hangját egy fülesen halljam) és hogy megtudnám-e valahogy oldani azt hogy a mikrofont is érzékelje legalább egy gép (lehetőleg a gamer gép) (Fejhallgatóm: hyperx cloud 2)
Válaszokat előre is köszönöm! :slight_smile:


#2

Hát egy sztereo keverőt lehet vehettél volna, így nem tudom hogy hallod merről közelít az ellen :slight_smile:

Most a probléma az, hogy a fülesen lévő mikit akarod használni? Nem tudom hogy van e lehetőség a Hyperx-en egyszerre használni az usb és jack csatit, ha igen akkor értelem szerűen a keverő outját adod a fülesnek jacken ill usb-vel bedugod a gamer gépbe. Vagy ha leválasztható a miki azt dugod egy hosszabítóval a gamer gép hangkarijának miki bemenetére, bár nem tom akkor hova rögzíted.


#3

Igen a hyperx-nek a mikrofonját használnám. Szerinted az müködne ha vennék egy usb to jack kábelt és arra rá raknék még egy Big jack átalakítót és úgy raknám bele a outba? Esetleg ha egy sztereó keverőt veszek akkor ez megoldható lenne?


#4

Még nem volt dolgom usb - jack kábellel, nem is tudom hogy milyen esetekben alkalmazható. Ha a Cloud mikije kihúzható a fülesből akkor az egy 2,5 jack anya - 3,5 jack apa dologgal megoldható, hogy közvetlen a gamer gép miki bemenetére dugd. Legegyszerűbb amúgy valószínű az lenne, ha vennél egy sima pár ezer forintos mikit, az úgy is hozza a hyperxének a szintjét és azt dugnád közvetlen a gamer gépbe. Szvsz én olyat nem csinálnék, hogy a keverőből mennék visszafelé a gép felé, az legyen kvázi az utolsó pont ahova befut minden bemenet és onnan már csak a füles/monitorba menjen az out.

Ezt a keverőt meg próbáld ki, mert ha valóban mono, akkor a gameplay érdekesen fog hallatszani, nem fogod érzékelni mi honnan jön.
Azzal, ha rendes sztereo keverőt veszel ezt megoldod, de az sem képes visszafelé játszani a hangot a gépnek. Ha ilyesmit akarsz akkor egy usb-s midi eszközre van szükséget ami digitális mivoltából oda vissza tud lökni jelet (szoftverből konfigurálható) de ezt inkább hagyd, mert csak bonyolít.

Gyk, vagy szedd le a füles mikijét és átalakítóval dugd be a gép miki portjába, esetleg csíptesd vissza csipesszel, vagy vegyél egy külön sima jackes vagy akár usb-s mikit és használd azt ugyanúgy a gamer gépen, majd a kijövő jeleket szedd össze egy keverőn a füles előtt. A keverőbe mikit dugdosni meg már teljesen felesleges, mert azt már csak te hallod a monitorba, sem a gamer sem a másik gép nem kapja meg bemenetként.