Belekezdeni egy új MMORPG-be

Sziasztok!

Gondolom sokatok járt már úgy, ahogy én is: évekkel ezelőtt el kezdett játszani egy jófajta, nemrég kijött mmorpg-vel ami aztán annyira lekötötte a figyelmét, hogy észre se akarta venni az évente megjelenő újabb és újabb játékokat.
Én személy szerint a Vindictus-szal jártam így, ami 2012-ben (asszem :smiley:) jelent meg. A game azóta elég sok frissítésen esett túl, és az utolsó végleg eltörölte belőlem a játszani akarást Vele.
Na most mit tesz ilyenkor az ember? Elkezd kutakodni, és itt kezdődnek a bajai, mert MINDENT meg kell tanulnia az új játékkal kapcsolatban.
És akkor (végre) itt jönne a kérdésem a tagok felé: melyik játék lenne az szerintetek, amibe érdemes egy újonnan érkezőnek belevágni? Ami könnyen megtanulható, de azért mégis egy kicsit komplexebb?
Persze én is sok mindennel próbálkoztam már, félreértés ne essék (TERA, Black Desert, Blade and Soul), csak szeretnék egy teljesebb képet kapni a próbálkozásokkal kapcsolatban.
Előre is köszi mindent és szép napot!

Nem mondom, hogy túlságosan tapasztalt vagyok MMORPG téren, de azért egy pár darab megfordult a kezeim között. WoW, Lord of the Rings Online, Star Wars the old republic. Ezekbe fektettem a legtöbb időt. Szerintem az a legfontosabb, hogy érdekeljen a játék világa, legalább is velem mindig az volt, hogyha megfogott a játék atmoszférája akkor szívesen ástam magam bele. Szerintem bármelyik játékot meg lehet tanulni, ha megfog eléggé ahhoz, hogy meg akard tanulni :smiley: Én mindig úgy választottam MMO-t hogy mikor egy felkeltette az érdeklődésemet elkezdtem olvasgatni hozzá háttér történeteket és amennyiben azok felkeltették az érdeklődésemet akkor beleástam magam jobban a játékba. Sajnos konkrét címet nem tudok neked ajánlani mert elég régen játszottam ilyen típusú játékokkal és nem vagyok tisztában annyira a mai címekkel.

Elder scrolls online. Szinte már ingyen van :slight_smile: 3000 körül megvehető és nincs havidíj. Ha szeretted a skyrimet akkor ezt is fogod

2 Likes

Amivel játszottál meg amiket kipróbáltál játékokat eléggé hasonló a harcrendszer, gondolom ez egy igény hogy ilyen harcrendszere legyen, az Elder scrolls online-tól biztosan kapsz egy szép grafikát meg jó harcrendszert látványos effektekkel, így az árát biztosan megéri főleg 3k-ért.

De ha mégse akkor ebből a videóból válogathatsz igazából:

Ha a kipróbált játékokról is érdeklődsz amit felsoroltál akkor igazából a Black Desert és a Blade and Soul eléggé összetett, jól felépített játékok amikkel még most is simán megéri elkezdeni játszani, a Tera meg már egy eléggé rég kihalt, top listán lecsúszott, durván p2w játék amit elkezdeni is meg letölteni is pocsékolás.

1 Like

Én csakis Elder Scrolls Online-t tudom ajánlani! :slight_smile:
Ha ONolod segítünk, Ninjonok Szövetsége guild toboroz igaz Ninjonokat! :wink:

1 Like

Én részemről ezt tudnám javasolni :stuck_out_tongue:

1 Like

Én is az Elder Scrolls Online-t tudom ajánlani. :slight_smile:

2 Likes

Én sokszor előveszek régi játékokat. Pl Lineage 2 Interlude és High5 verziók.

Továbbá sztem érdemes várni a Bless online-ra és Revelation online-ra.
Ha nagyon nosztalgikus grinding hunting pvm-et szeretnél akkor vannak jó kis private szerverek MU online-ról. Nekem ezek az alltime favoritok amit bármikor elővennék.

1 Like

Köszi az infókat!
Ha ennyire ajánljátok, lehet belekezdek a ESO-ba :slight_smile: , persze nem most rögtön mert még végezni akarok pár single playerrel, meg helyem sincs nagyon :confused:, de amint nekiállok szólok :wink: és még1x köszi!

2 Likes

Én a Guild Wars 2-őt javasolnám.Egy kezdő játékos számára is könnyen tanulható,a lore érdekes,az eventek és a quest rendszer pedig frissen tartják a játékot. :slight_smile:

1 Like

Én annó az EVE Online-ba toltam bele (túl) sok időt, aztán olyan szinten kiégtem az ilyen multis dolgokból, hogy azóta sem nagyon foglalkoztatott… mondjuk hozzá kell tennem, hogy nagyon szar csapatjátékos vagyok, ugyanis a család/munka stb miatt ezek eleve lowpriority-k, namármost ha a corp/guild akármi valami raidet szervez vagy bármi egyebet, akkor ugye illik ott lenni meg aktívan részt venni stb… nekem meg mindig olyan lehetetlen időpontokban volt időm, hogy nem volt épp senki akkor… Amúgy EVE-ben egy kanadai csapatban éreztem magam a legjobban, iszonyat jó fejek voltak, azon kaptuk magunkat sokszor, hogy nem csinálunk semmit csak dumálunk meg megy a chat stb :stuck_out_tongue:

Hogy ne csak offtopic legyek, azóta sem nagyon kezdtem bele semmi hasonlóba, valahogy a legtöbb játékban túl sok idő mire egyről a kettőre lehet jutni, nincs türelmem újra és újra kezdeni valahol…

1 Like

Évekig toltam én is a GW2-t, rögötn a megjelenésekor és szerettem is. Nem tudom most mennyire lehet ott jó egy kezdőnek, de ha emlékeim nem csalnak, akkor magasabb szinten, ha nem tartozol egy jó guildbe vagy nincsenek fent jó csapattársak, barátok, akkor eléggé sok kudarcélmény érheti az embert.

1 Like

Skyforge. Elég sok újdonság van benne. Az összes class-t lehet nyomni egy karakterrel + god mod is van. :slight_smile: Engem lekötött egy ideig, de én szeretek minden újat kipróbálni.

1 Like

Hogy őszinte legyek az endgame content-ről nem nagyon tudok nyilatkozni mert csak az alapjátékkal játszottam,és ott is talán a Norn-okkal vittem el a story quest végéig,de addig solo-ban is elég jól el voltam,ha group kellett akkor meg random-okkal is elég jól lehetett játszani mert nagyon barátságos a community. :slight_smile: A játék eleje viszont nagyon elvarázsolt,ennyire jó élményem mint itt még egy mmo-ban sem volt. :slight_smile:

2 Likes

Szia!Az lenne a kérdésem,hogy hol lehet megvenni mert én nem találok sehol 3k-ért!

Válaszodat köszi! :slight_smile:

1 Like

Én maplestory-t szerettem nagyon… túlpatchelték… már nem olyan jó… de én pont azt szerettem egy játékban hogy sok az izgalmas újdonság amit nem ismerek és bele kell tanulni …már a wow se izgi hogy ismerem a dolgokat és az újabb és újabb kiegek se mozgatnak… utoljára igazán wotlk-val toltam most eredetin van egy lvl 20 shamim de nem fizetek azért h játszhassak nem is fogok soha… én egy wow2-re várok XD

2 Likes

Chronicles nekem nagyon jonak tunik a latvanyvilag miatt … pont az esetem xd

1 Like

Szerintem g2a.com

1 Like

egy barátomtól vettem aki játékokat árul a g2a-n

1 Like

Köszönöm! :smiley:

1 Like