BenQ ZOWIE XL2411P megéri?


#1

Sziasztok! Kb 60-70 ezerért szeretnék monitort venni főleg gamingre. A BenQ ZOWIE XL2411P-n gondolkodtam. Érdemes megvenni, vagy van ebben az árkategóriában jobb? Följebb nem tudok menni sajnos, és várni se tudok mert most fogok venni egy új gépet és nincs monitorom. :smiley: Előre is köszönöm.


#2

Milyen géped lesz? Az is elég fontos tényező.
Ez 24 helyett 27-es, TN panel helyett VA panel, ugyan úgy 144Hz, tehát jobb:


#3

Szia. A build ajánlóbol a Mainstream Plus véleség lesz. Akkor szerinted ezt vegyem?


#4

Hát mondanám, hogy ilyen géppel már 1440p is mehetne, de egy olyan monitor 130k, szóval ha ez a keret, akkor a fentebb említett monitor a neked való, bár nem állítom, hogy 1000% nincs ennél jobb, de amit te linkeltél monitor, annál jobb választás szerintem.


#5

Hát a 130k-s monitor az tuti nem fog összejönni. Majd talán akkor a jövőbe. :slight_smile: akkor azt veszem amit te mondtál. Köszi


#6

Nézz szét azért még alaposan, kérdezz meg másokat is stb… Én körülbelül 2 percet fordítottam rá, mielőtt belinkeltem neked, szóval óvatosan.
Most belegondolva 27 colon FHD nem tudom mennyire lenne pixeles.


#7

Végül utánanéztem, legtöbb helyen ilyen árban vagy rosszabbak voltak, vagy ugyan olyanok mint a c27g1. Sok helyen ajánlották a c24g1-et, ami csak 24 colos és a curve egy kicsit kisebb, de amúgy ha jól láttam (ezeken kívül) ugyan az. Meg mondjuk egy tizessel kevesebb is. Akkor szerinted a c27 vagy a c24 legyen?


#8

Mert FHDra elég 24 col is nem? Ha 4k-ba játszanék, akkor lenne jobb egy 27-es, nem?


#9

Pont ezt akartam írni. 1080p-re 24" a max


#10

Miért?


#11

Akkor a c24g1-t fogom megvenni valszeg. Kicsit offtopic, de hogyha pcx-en nem találok bizonyos részeket, ami a build ajánlóba le van írva, akkor érdemes/lehet nyitni egy új topicot ahol pl. megkérdezem hogy ha ezt a részt kicserélem olyanra ami van a pcx-es srácoknál, jó lesz e a build stb.?


#12

Nem érdemes egy helyről venni mindent. Plusz tudtommal úgy is összerakják neked ha egy-két alkatrészt sajátként hozol (mert mondjuk máshol vetted meg), de erre érdemes rákérdezni a supportnál. Szerintem nyithatsz neki topikot az átláthatóságért, de itt is szívesen segítünk


#13

Oké, köszi. :slight_smile:


Lezárva ekkor: #14