Bestbuy kérdés


#1

Sziasztok Srácok!!!
Lenne egy olyan kérdésem hogy rendeltem egy oldalról egy xbox one x et kb 45-50 ezerért mert nagy akciós termék volt/van is a BestBuy on 30. Án adtam le a rendelésem és nagyon kiváncsi vagyok már arra hogy mikor jön meg
Az oldal linkje:http://www.gamesale.shop/
Szerintetek bankkártya vadász az oldal vagy fake xboxot küldenek vagy vajon tényleg igazi lesz e? Kíváncsian várom a válaszaitokat/tapasztalatokat attól aki már rendelt innen ps4 et vagy xboxot


#2

Imádom, amikor a páciens már a fizetési eszközt kiadva a kezéből tesz fel ilyen kérdéseket…
Mintha 120-al mennél neki a falnak az autóddal és utána megkérdeznéd a szerelőt, hogy holnap viheted-e munkába a kocsid…

Na akkor vegyük sorra…

A Microsoft Sony Shop már megnyerő elnevezés.

  1. frissítés az oldalon:

  2. frissítés az oldalon:

  3. frissítés az oldalon:

  4. frissítés az oldalon:


    Remélem feltűnt a szemet kiverő orbitális különbség.

HTTPS, tanusítványok, ellenőrzés és a titkosítás mind csodálatosan néz ki.

Ja és csodálatos a lap alján ez a garantáltan biztonságos fizetés grafika (alsó kép), láthatjuk a fentebbi kép domainjéből is, hogy semmi okunk a bankkártyánk letiltására ezen rendelés leadása után.


A forráskód is csak ráerősít a rizikó mentes fizetésre:


#3

Köszi a Választ de akkor gondolom soha nem látom viszont se a pénzem sem az xboxot ugye?
Csak az az érdekes hogy mindenhol ezt az oldalt látom a facebookon az instagramon meg a twitteren is raktak ki tweetet.Nekem ezért furcsa bár mondjuk hirdetni bármit lehet még a kutyagumit is ebben igazad van.


#4

Beszélj a bankoddal, hátha tudnak még valamit tenni…

Ezt nevezzük személyre szabott hirdetésnek.


#5

Lenne egy kérdésem, lévén teljesen kínai nekem a forráskód olvasata. Ebből mi akarja azt mutatni, hogy a webhely biztonságos-e?
Mármint a forráskód képére gondolok. Csak hogy azt is megértsem, ugyanis a többit sikeresen felfogtam.


#6

Egy újabb kínai csaló oldal.

Ne csodálkozz, ha FB-n, meg egyéb platformokon találkozol ilyen hirdetésekkel. Nagy reklámot csinálnak maguknak (általában már a hirdetéseket is lopott bankkártya adatokból finanszírozzák…), hogy újabb áldozatokat szedjenek. Rendszeresen látom ismerőseimet is, hogy noname, gyanús hirdetéseket osztanak meg, miszerint “most egy márkás termék 200 USD helyett csak 20USD”… De mikor www.scamadviser.com -on vagy egyéb honlapokon ellenőrzöm, akkor mindig kiderül, hogy alapvetően kínai weboldal, ami általában nem régóta élő domaint használ. A tanúsítvány is rendszeresen hiányzó elem. Stb.

Ha küldenek is valamit, akkor az vagy hamisított termék vagy valami teljesen más dolgot szállítanak ki (pl.: egy db műanyag napszemüveg, egy zacskó üveggolyó stb.). De az is valószínű, hogy szimplán nem kapsz semmit.

Mivel már megadtad nekik a fizetésre alkalmas bankkártya adataidat, így - ahogy fentebb is említették - vedd fel a kapcsolatot a bankoddal és kérj egy kártya tiltást + pótlást - mielőtt elkezdenék lehúzni a kártyád vagy eladnák az adatait a fekete weben.

Érdemes lehet egy reklamációt is rögzíteni a banknál, amelyben megkéred őket, hogy próbálják meg visszakövetelni a pénzt a másik féltől (chargeback), mert a nemzetközi előírások szerint ha a kereskedő által meghirdetett határidőn belül nem kapod meg a rendelt terméket, akkor a Bank “nem kapott árut/szolgáltatást” címszóval visszakövetelheti a pénzt a másik féltől. Csak a panaszban kell majd egy termék leírás, hogy mit rendeltél pontosan és milyen szállítási határidővel, mert ez az információ feltétele az eljárás lefolytatásának.

Mindig érdemes a vásárlás előtt utánanézni az adott oldalnak. Sajnos nincs arra garancia, hogy a minden napokban használt platformokon megjelenő hirdetések valóban hitelesek, hisz egy kis pénzért FB, twitter, instagram stb bármit meghirdet kb. (Biztos van valami szabályzat, hogy mit nem fogadnak be hirdetésként, de ezek a kínai csaló oldalak rendszerint átcsúsznak ezen…)


#7

Egy biztonságos fizetési rendszerben a lejárati dátumot nem listából, hanem egyéni értékkel kell megadni.
A kártya pénzügyi vállalatát is fel kéne ismernie, nem csak JPG képeket beszúrni.

Konkrétan egy űrlapot töltesz ki, amit webtárhelyre ment az oldal.

Lehetne script és egyéb infók alapján is még turkálni, de nem vagyok webfejlesztő.

SimplePay minta:


#8

Köszönöm a válaszokat és amúgy még bizok benne hogy kapok valamit mert az eggyik ilyen facebook hirdetés alà magyarok hogy ők rendeltek és megkapták a cuccokat amit onnan rendeltek már csak ebben bízok


#9

@RozvM
Köszi az infót.


#10

Na ehhez kérnék egy permalinket :smiley:


#11

Semmi akadálya annak, hogy valaki csináljon pár fake accountot és bekommentálja az elégedett vásárlói tapasztalatot, ahogy látod megbízhatóság látszatát segítő technika. Ránéztem az oldalra és minden szinten látszik az átverés, ahogy @RozvM kollega is írta, de még ráadásul amatőr a kivitelezés is. Gyakorlott webshop vásárlókat aligha lehet ilyennel átverni. Még a social media linkek sem a saját profilukra muatatnak :slight_smile: a kapcsolati ürlapon már a 4.-ik domain szerepel az oldallal kapcsolatban, de ami a leginkább tetszik a “Vissza” gomb “Hát” elnevezése :slight_smile:
Már nem fordultál vissza a microsoft sony mint oldal üzemeltető névtől és megadtad a bankkártya adataidat azonnal tiltasd a kártyát és jelentsd az oldalt mindenhol ahol lehet, nincs értelme várnod.


#12

Köszönöm a válaszokat akkor a pénzemnek nyekk😑tapasztalatlan webvásárló vagyok


#13

Ne is haragudj de, a penzed elveszteserol nem az oldal tehet, hanem te. Kb 1mp kellett ahoz, hogy lelehessen szurni, hogy kamu.

  • Bestbuy logo van, megis valami teljesen mas a domain cime az oldalnak. A lablecnel pedig egy harmadik, ami kicsit sem gyanus “Microsoft Sony Shop”.

  • A domain cim mellett a bongeszo kiirja, hogy “NEM BIZTONSÁGOS” (Ez sem volt gyanus komolyan?)

  • Csodak nincsenek, hogy 65$ egy XBOX ONE X, de tegyuk fel, hogy valaki megszerezte az 5 vegtelen kovet, csettintett egyet, es megis ennyi az XBOX ONE X. Akkor is ott van mellette tomerdek masik termek, amik szinten abnormalisan olcsok.

A 3 informacio kozul egy is eleg lenne ahoz, hogy instant kilepj az oldalrol, de ez 3 es mind 3 egybol az arcomba ugrott mikor megnyitottam az oldalt.


#15

Majdnem egyetértek az okfejtéseddel kivéve a második pontot, léteznek még webáruházak akik teljesen megbízhatóak viszont valamilyen oknál fogva a http protokolt nem váltották https-re és ezért a google Nem biztonságosnak jelöli.

Kis kereséssel találtam is ilyent :slight_smile:

http://www.laptopszalon.hu/


#16

@h3adygaming Van még kérdésed? :slight_smile:


#17

Tyűha :joy:hát en erre azt szoktam mondani, hogy aki hulye az szenvedjen. De viszont ez az oldal kb aval egyenlő mint amikor bejon egy reklám h nyertem egy zsir uj iphonet ingyen :sweat_smile:.
Ez a fajta akcio mar nem csak, hogy gyanús de abnormalisan gyanus 50 dodoert meg 1 eredeti uj kontrollert se kap az ember nemhogy egy zsir uj konzol stb. De tanulopenz de kártya csere instant.


#18

Nekem a masik kedvencem, amikor UCS lego szetteket reklamoznak par dollarert :smiley:


#19

Amúgy egyébként most jutott eszembe hogy amikor vásároltam akkor csak 65.10 dollárt kértek érte de mégis a kártyámról 45 ezer ftot vont le holott az kb 20-25 ezer ft lehet maximum ugyhogy ugy cselekedtem ahogy mondtátok srácok letiltottam a bankkártyám és csináltatok egy újat ilyen szar oldalakról meg nem vásárolok legközelebb.Köszönöm mindenkinek hogy felvilágosítottatok


#20

Nem akarlak bántani, de még csak át se váltottad “vásárláskor”?


Lezárva ekkor: #21