Betört lcd monitort érdemes megjavítani?

A mai nap sikerült betörnöm a monitorom paneljét, azt szeretném kérdezni hogy megéri e kicseréltetni vagy vegyek újat? A monitorom pontosabban egy samsung c27f398fwu.

1 Like

Ilyesmire nincs garancia.
A javíttatás meg kerülne annyiba, mint ez a monitor.
Vegyél újat. Jobban jársz.

3 Likes

Nekem is van egy ilyenem, egyelőre a dobozában csücsül. Ha a javítás ki van lőve, akkor mit lehet még vele kezdeni? Alkatrésznek beveszik az ilyet (egy ASUS VX279-ről van szó egyébként), vagy kuka? Illetve hol lehet ilyen jellegű hulladékot elhelyezni?

Dark Souls…? :rofl:

Bocsi, az OFF-ért :zipper_mouth_face:

Kuka. Igen.
Vannak helyek, ahol használt elektronikai cikkeket lehet leadni, ott át kell vegyék.

2 Likes

Nem.:joy:
Eldőlt mikőzben mögötte a kábeleket rendezgettem és rá egy faragóra.

Áúccs!:open_mouth: Akkor ez egy drágábbik fajta faragó volt.
Mondjuk a maga nemében, egy nemsemmi háttérkép lenne :thinking:

1 Like

Vagy jó hétvégi projekt lehet belőlle…

1 Like

szépen meg lett faragva az biztos. ha nem garis akkor semeddig nem tart lebontani a hátulját, hogy meglesd a panel pontos típusát. esetleg panelook -on nézhetsz róla bővebb infót, és ha találsz használtan hibátlant, vagy valahol olcsón típus szerint olyat ami van benne, akkor meglehet próbálni kicserélni, de mivel a panel általában a legdrágább része a monitornak, így ha beszerezhető is, nem biztos hogy megéri.

esetleg alkatrésznek talán ellehet adni, ha új vétele mellett döntesz.

illetve ha szétkapod a monitor, és ha belső tápos a monitorod, akkor véletlenül se szereld áram alatt! meg amúgy se :slight_smile: fő a biztonság.

3 Likes

Naccerű, köszi! :sweat_smile:

Esetleg meglehetne próbálni hardveraprón/jófogáson/vaterán/ebay-en nézni egyet aminek az elektrinikája/tápegysége sérült viszont a panel ép. Ha olcsón találsz egyet és érzel affinitást magadban a kettőből lehetne egyet faragni.