Bios/Gép nem indul

Sziasztok!

Mámma a régi gépemet átadtam apámnak, csak merevlemezt mentettem a régi gépéből. Miután betettem a mervemlemezét meg SSD-jét formáztam őket, minden stimmelt. Feltettem a videókártya drivert, újraindítottam, telepítettem neki World of Tanksot, toltam pár kört megnézni, hogy muzsikál. Ezután kikapcsoltam, mert a táp kábelt elöl vezettem, hogy könyebben hozzáférjek. Kihúztam (lekapcsoltam a tánál az áramot) és hátul átvezettem, de nincs kép a monitoron. Másik monitort is megnéztem nem a kábel a rossz sem a monitor. Minden venti felpörög, vinyót is lehet hallani. Talán nagyobb rezgéssel van a gép de nem biztos. (nem-e a vinyó okozná). Gyakorlatilag annyi történt működő gép és nem működő gép között, hogy kihúztam és vissza dugtam a tápot. Esetleg arra gondoltam, hogy átálítóttam hogy pendriveról bootoljon de még a bios sem jön be… tudom hülyeség de erre is gondoltam már. Visszadugtam a pendriveot de úgy se csinált semmit… Nincs ötletem… mellesleg az alaplap sem csipog vagy minek kellene…

Mi a teljes konfig, monitor kábel hova van bedugva?

VGA kábellel van VGA-ra dugva. Két külön monitorral két külön VGA kábellel kipróbálva… GTS450 videókari, AMD Phenom II X4 955 CPU a többi az random. 500wattos chieftek táp van benne, holnap esetleg részletesebben meg tudom ezeket nézni… Azon gondolkodtam még, hogy nem-e lett volna valami baja az alaplapnak ha esetleg rosszul emlékeznék és nem volt a táp meletti kapcsoló lekapcsolva… A gép az 1000% hogy ki volt kapcsolva és emlékezetem szerint még a tápnál lévő kapcsoló is le lett kapcsolva, de ha rosszul emlékeznék akkor az hazavágta volna az alaplapot? Minden felpörög, nincs semminek vészjósló hangja… elindulna mind ez hibás alaplappal?

Ilyenkor a legjobb azzal kezdeni hogy kiveszed/kicseréled az alaplapon lévő elemet, ezzel alaphelyzetbe álíltod.

Ha nem jó, mindent lehúzol ami nem létszükséglet. Pl az SSD-t és a merevlemezt, azok nélkül is el kell indulnia a biosig.

Ha így sem jó, akkor ki kéne próbálni másik videokártyával. Ha azzal jó, akkor kártya hiba. Ha azzal sem, akkor már csak alaplapt, proci, vagy táp lehet. Az a chieftec táp eleve nagyon alja minőség, szóval az is megadhatta éppen magát.

1 Like