TheVR Fórum

Bitsebesség csökkenése. Help :(

Szervusztok!
Végelkeseredésemben írok, hátha valaki találkozott már ilyen problémával vagy van információja róla miért történik ez. Két hónapja kezdtem el streamelni twitchen, ebből 1 hónapig tökéletesen működött minden. 6000 kbps bitraten futott a stream meg se mukkant, az elmúlt hónapban viszont véletlenszerűen lecsökken a bitsebesség 1000-2000 kbps-ra. A szolgáltatóhoz fordultam (csak ez elérhető lakhelyemen, Vidanet) ahol router cserét ajánlottak, mert a koax kábelen bejövő jel rendben van, elér a modemig. Lecseréltem a routert és a patch kábeleket is a hiba továbbra is jelentkezett, kicserélték a modemet, ez sem segített. Újratelepítettem az obs-t, mindenféle sebességvezérlési módot kipróbáltam, több számítógépen is. Az internetet egyedül használom. A mérések normális értékeket mutatnak. Új modem, új router, új kábelek, a gépet 2 hónapja vásároltam, jogtiszta szoftverek. Kifogytam a tippekből, ha bárkinek bármilyen ötlete van kérem ossza meg velem, örök hálám érte.

Szolgáltató: Vidanet
Router: TP-Link Archer AX10
Internetsebesség (kbps) garantált letöltés: 200Mbps garantált feltöltés:10Mbps

Kezdő fórumozóként csak 1 képet csatolhattam a bejegyzéshez. Ez a kép és a mérés képe egy időben készült.

Milyen módon csatlakozol a hálózati eszközhöz PC-ről?
A modem utáni jelet is megmérték? Adnak egyáltalán saját router-t?

Cat5e utp kábellel. Saját modemet adnak, már csere is volt hátha az a beteg, de nem oldotta meg a problémát. jelet nem mértek, mivel a mérések alapján megvan a garantált feltöltési sebesség.

Szimplán gagyik a Twitch szerverek, nyugi. Hány órakor volt ez? Este 6 után már elég szépen szét szoktak borulni a szerverek. Nem bírják a karantént. :smiley:

teljesen kiszámíthatatlan, valószínű ez lesz az ok, én is gondoltam már erre, de délelőtti és hajnali órákban is előfordul már amikor viszonylag kevesen streamelnek.

Tegyél egy próbát úgy, hogy közvetlen a szolgáltató modeméhez csatlakozol.

1 Like