Black Desert Online (p2w?)


#1

Sziasztok.

Először is remélem jó helyre nyitottam a témát. :slight_smile:

Elsősorban most azokat kérdezném akik akítvan játszanak a black desert online játékkal vagy játszottak.
Szeretnék beruházni a játékra és elég sok videót és véleményezést láttam a játékról a kérdésem pedig az lenne, hogy a játék tényleg Pay to Win?

Illetve, ha igen akkor mennyit érdemes rá költeni vagy mennyi az az összeg amiben esetleg megáll, hogy normális geared legyen éves szinten elég rá költeni vagy havi szinten kell?

Előre is köszönöm mindenkinek.

További szép napot mindenkinek.


#2

Helló!

100+ órám van benne, 2 karaktert kihúztam 56±ra, és nekem az a véleményem hogy p2w természetesen, ha grindelni akarsz akkor kelleni fog Pet, ami Pearl-ba kerül, pearl-t meg Kakao Cash-al lehet venni ami a virtuális fizető eszköz.A piacon nehéz hozzájutni jó cuccokhoz, főleg a mostani újítással, persze ha szerencséd van akkor te kapod meg a preorderek közül a cuccot, de nem sok esély van rá főleg ha van 2200 order egy adott cuccon.

Attól függetlenül még mindig szeretem a játékot, és naponta játszok, de nagyon nehéz Value pack nélkül, meg Pet is kéne amit még nem vettem.


#3

Gear-t nem lehet Pearl-al venni, azt silverből kell kihúznod, de ha a többi cuccról beszélünk akkor legalább 7-8k pearl kell kezdéshez, később outfit-et venni ha akarsz, stb.


#4

Köszönöm a hozzászólást.

Mit gondolsz, ha mondjuk most a Traveler’s Pack-re ruházok be ami most fél áron van és 15 euro-ba kerül és a következőket tartalmazza:

Ez már elegendő lehet a kezdéshez?


#5

A value pack éri meg legjobban, addig meg tudsz szerezni 80millát (30 napos Value Pack) ára a piacon, illetve a Pet is jól jön, mellesleg kapsz 2 pet-et küldetésből, csak az a baj hogy Tier1-es és csak az egyiket tudod használni egyidőben mivel ugyanaz a kettő Pet, viszont lehet őket exchangelni, és kapsz egy tier2-es Pet-et, de ha komolyan akarod venni a játékot akkor mindenképp 3 tier3-as, 1 tier2-es Pet kell.


#6

Ha bármi kérdésed van, vagy lesz akkor szívesen segítek a discordom: Jeewil // skllzr#6659


#7

en kivulallokent kerdezem, hogy van egy kollegam, aki folyamatosan AFK-ban tolja amikor meloban van, ilyenkor farmolodik is neki valami vagy csak idiota? :smiley: Btw 3,231 oranal tart :smiley:


#8

Én úgy tudom, hogy igen hogy pontosan mit azt nem tudom, mert még annyira nem ástam bele magam.


#9

Ez engem is érdekelne, hogy akkor most a konklúzió pontosan mi is?
Kell rá költeni ez tény, de havonta, évente? És ezek megközelítőleg mennyibe kerülnek? :slight_smile:


#10

Konklúzió: 3000 Kakao cash körülbelül 10000 ft, 1 Pet kb 1000 Pearl, pontosan nem tudom mennyi pearl-t tudsz venni 3000 Kakao cashből, mivel még én se vettem, de nem sokat az biztos.

P2W MEG NEM IS, ha sokat grindolsz, akkor megtudod szerezni azt amit akarsz marketplaceről is, de ahhoz meg kell egy alap tőke is, 400LT-t tudsz tárolni az inventory-ban Value Pack nélkül, ami elég kevés ha Heal Potion-t és meg többféle erősítőt viszel magaddal grindelni.

Attól függetlenül mindenkinek ajánlom, mivel egy nagyon jó játék, egyik legjobb MMO amivel eddig játszottam, és több időre kötött le mint 50+ óra.


#11

lehet afk horgászni, meg lehet a sivatagban ásni is (nem ajánlott, mivel egy idő után hőgutát kapsz és Purufied water kell hogy meggyógyítsd magad, viszont ezt neked kell benyomni ezért nem tudsz afkolni közben)


#12

Belenéztem picit és hogy példával is éljek 3000 Kakao Cash az 30 euro és 3000 Kakao Cashből 3000 Pearlt lehet venni.

Mivel 7 napig ingyenes ezért mindenképp érdemes lehet kipróbálni aztán, ha nem tetszik nem vesztettünk semmit én már letöltöttem.


#13

hol lehet kipróbálni? Steamon nem látom h ingyenes lenne


#14

Igen ezt én is furcsáltam mivel steamen nincs rá lehetőség viszont, ha felmész a hivatalos oldalra.

Jobb felső sarokban ott található a try for free és 7 napig ingyenesen játszható illetve, most féláron van az összes pack tehát 5 euroért meg tudod vásárolni ha érdekel a játék 30 helyett 15 ért pedig a közepes packot amivel csomó extra cucc jár.

Már csak a látványért érdemes, mert a játék iszonyatosan jól néz ki.