BlizzCon 2019 kibeszélő

Sziasztok!

Mivel nyakunkon van as 2019-es BlizzCon, így gondoltam nyitok egy kibeszélőt Neki. Próbálom én is összeszedni, hogy mit gondolok, hogy lesz, mint lesz.

-Nagy valószínűséggel lesz pontos WarCraft 3 Reforged megjelenési dátum, és nem lepődnék meg rajta, ha a rendezvény alatt azt mondanák, hogy “mostantól tolhatjátok srácok”.
-Ideje lenne az SC3-nak, de valószínűleg ingyenessé teszik a Legacy of the Voidot azoknak, akik megvették a Wings of Liberity, illetve a Heart of the Swarm (bár javarészüknek megvan a trilógia).
-Overwatchot kövezzetek meg, de nem ismerem - annak ellenére, hogy megvan, és egy percet se játszottam vele.
-Heroes of the Storm-ról anno olvastam, hogy a háttérbe helyezik, nem tudom, hogy mennyire változott azóta a helyzet. Utoljára 2017-ben játszottam vele.
-Hearthstone: Totál zsákutácában vagyok, nem az én világom. Lehet valami újat belevinni azon kívül, hogy adnak egy új pakli kártyát?
-World of Warcraft: szintén nem követem, de most jött vissza a Classic, illetve nemrég volt megint kiegészítője. Állítólag az userek erőteljesen fogynak, de még mindig hozza a pénzt.

Végére hagytam a Diablo-univerzumot, mert abban jobban otthon mozgok.

Diablo Immortal
Valószínüleg kap szintén egy megjelenési dátumot, ennél se lepődnék meg, ha a blizzcon lenne a start időpontja. Teljesen mindegy mit csinál a Blizzard, utálni fogják alapból a tavalyi baklövés miatt. Mindenesetre várom, jöhet bármikor.

Diablo
Első körben: jövőre 20 éves lesz a Diablo 2. Talán lesz egy remastered bejelentés, úgyis ez a trend mostanság, hogy mindenből IS remastered jön, jövőre meg a 2020-as BlizzCon alkalmával játszható is lesz.

Második körben: 2021-ben 25 éves lesz a Diablo 1. Ha be is jelentik a Diablo 4-et, akkor szerintem ekkor jelenhet meg. Remélem, hogy visszatérnek a sötét, komor képvilághoz, nem ilyen szivárványos izometrikus nézetű WoW. Bejelentés napján instant CE előrendelés PC-re, standard boxra/ps-re, az biztos.

Harmadik körben: anno lenyilatkozták, hogy a D3-hoz legalább 2 kiegészítő fog jönni hozzá. Egy kint van, illetve egy DLC. Nem lepődnék meg rajta, ha kilöknének utolsó rúgásként még egy DLC-t (druida?), újabb 15 euróért (sajnos unalmasak a szezonok, stash-ért, meg petért felelsleges játszani, talán egy új kaszt adna még pár hónapot neki).

Ti mit gondoltok, vagy mi az, amit vártok? Mivel értetek egyet, mivel nem? Mit hagytam ki?

1 Like

Szerintem az idei Con sokkal inkább fog szólni a bojkottról, mint a játékokról. Nem csodálkoznék ha nézettség tekintetében mélypontra kerülne az esemény.

Személy szerint én, aki a gyerekkorom nagy részét D1-SC-WC trióval töltötte, az utóbbi jó 10 évben ha nem is csalódtam a Blizzardban, de erősen érzem a visszaesést.

SC2 nem rossz, de nekem sosem tudott olyan “klasszikussá” válni mint az 1 volt.
Warcraftból a 3 óta semmi. Az MMO engem hidegen hagy.
Diablo 3 induláskor kb játszhatatlan volt, előbb a szerver hibák, utána a nehézség scaling miatt (gondolom mindenki emlékszik az akkori legnehezebb fokozaton kb mindenkit 1-2 shotoló act 2-es sima “szúnyogokra”). Mintha soha, senki nem játszott volna vele a kiadás előtt. Persze, aztán addig toldozták-foldozták hogy végül oké lett, pár évig időnként nyomtam is, de ez sem nőtt fel a 2-höz.
Heartstone oké, de hosszú távon ez sem kötött le.
OW szintén.

Megmondom mi hiányzik nekem, de nagyon. A bátorság. Hogy meghúzzák a váratlant. Hogy kiadjanak egy jól megcsinált SC Ghostot. Hogy kiadjanak egy WC vagy D világában játszódó, igazi single player RPG-t, mondjuk a Witcherhez/Dragon agehez hasonlóan. Vagy SC világban egy akció RPG-t, a la Mass effect. Ne adj isten, valami teljesen új világot/címet felépíteni, nem csak a meglévőket fejni a végtelenségig. Persze, értem én a kiadó szempontjából mindig biztosabb a drága fejlesztés miatt a tutira menni, de akkor is, számomra egyszerűen unalmassá váltak a termékeik, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

1 Like

Én csak mézes barátunkra leszek kíváncsi :smiley:

“Attention! TheVR, including its YouTube and Twitch channels, Discord and websites are now banned in the People’s Republic of China.”

Kösz, @RozvM

1 Like

Teljesen egyet értek veled. A Diablo 1, 2 és WC 2, 3 a mai napig valami olyan területet triggerel az agyamban, ami rögtön 100%-ra dobja a nosztalgia faktort és betol egy adag dopamint endorfinnal karöltve. De nem lehetséges, hogy csak azért érzünk így, mert gyerekek voltunk? Pont, mint a karácsony. Hiába hajszolom minden évben, sosem tudom elérni ugyanazt az érzést, mint kis pöcsös koromban.

Na, akkor hozzáteszem azt is amit én tudok: nagy az esély az Overwatch 2 bejelentésére. Tudom hülyén hangzik :smiley: Nyílván sok a kamu kép, de a tény hogyha beütitek gugliba kijön vagy 5000 kép több mint gyanús. Elvileg egy story alapú PvE játékra kell számítani, ami háttértörténetet adna az eredeti OW-nak. Arról is van pletyka, hogy az “eredeti” Overwatch-ot átrakják free-to-play üzleti modellre, de én ezt személy szerint kétlem.

Bocsi, hogy megzavartam a D-SC-WC nosztalgia vonatot, de gondoltam leírom ezt is, hátha valaki nem tud róla.


2 Likes

Engem ez az egy része érdekel a dolognak igazából. Sajnos való igaz hogy erőteljesen fogynak a userek, de teljesen érthető, mert szarik bele a blizzard a játékba. Oké, megértem hogy nem számítottak ekkora hatalmas népességre, akik visszatértek ehhez a játékhoz, de könyörgöm. Talán a harmadik havit fizettem már be, de a mai napig van 2-3 ezer fős queue. Ennyire nehéz lenne bővíteni a szervereket? Pont ez az 5 órás határ az amikor hazaérek, hogy mindenki fellép - mert ekkor ér mindenki más is haza - és várhatok 2-3 néha 4-5 órát hogy bejussak. Hát sajnos emiatt gyakran én is elgondolkozok azon hogy abbahagyom az előfizetést. Ekkora cég ezt nem engedhetné meg magának. Így ez egyáltalán nem olyan játék hogy na van egy órácskám kikapcsolódni, gyors húzok rajta 1 kicsit.

Még ez az 1 ami esetleg felkelti a figyelmemet, de úgy érzem nem sokáig kötne le. :slight_smile:

Most akátmi lessz bejelentve az teljesen mindegy. Aki ottlessz az a vérszagra gyűlik majd… Divat lett ugye kiszúrni valameik kiadót a tömegből és addig basztatni ameddig csak nem válik unalmassá már.

Részemről teljesen egyetértettem avval, hogy Blizzard kiadta a kiscsávó útját mivel szerintem a Gaming világot NE KEVERJÜK A POLITIKÁVAL! LEgyen az bárminemű nemes c vagy eszme érdekében. Az, hogy a többi cég ennyire megdorgálta a Blizzard-ot és nagyszabású bejelentésekkel állt ki, hogy ők mennyire támogatóak az kizárólah gyors marketinglépés volt, hogy belerughassanak egy földön fekvő riválisba; de ez egy üzletileg teljesen elfogadott és elég logikus taktika.

Ami a BlizzCon-t illeti azt azért nen szabad elfelejteni, hogy a Blizzard NEM SZERETI a konfrontációt…és soha nem tudta jól kezelni a multban sem… a Q&A szekciót szinte kizárom az idei évre; vagy csak teljesen belsős és/vagy fizetett kérdezők lesznek.

Játékbejelentésekről meg annyit, hogy a Blizzard soha nem a futószallagainak a teljesítményéről volt híres.

A StarCraft univerzumot szi te biztos, hogy még jó 5 évig nem látogatják ujra (ha lessz még addig Blizzard)

A Warcraft sem kap új részt egyhamar… a remastered verzió viszont tény, hogy már ígyis csúszásban van szóv lehet azt kipattintják még a con alatt.

A World of Warcraft-ot én még nem temetném… már ugyan csak hétvégi látogató vagyok…ahogy az idő engedi DE a városok mai napig dugig vannak és nem látom vagy érzem, hogy kihaltabb lenne mint bármikor (persze összevontak valószínüleg szerveren belüli layereket de a friendslist-emben még aktív mindenki akikkel már 2006-ban is toltuk.)

Az valòszínü, hogy a WoW megkapja az új kieget a szokásos 2 éves ciklusában (talán az utolsót? talán nyitnak valami F2P modell felé?)

Ami a Diablo univerzumot illeti ott teljes a káosz. A 3 az egy teljes zsákutca volt számomra. 10 év várakozás után kaptunk egy barbáros témájú Barbie RPG-t… kinyirták a leg ikonikusabb szereplőjét az univerzumnak a névadó Diablo-n kívül és unalmassá tették az élményt.

Egy D2 remastered-ben régóta reménykedem de egyre inkább félek is. A Warcraft 3 Reforged sok asset-je is outsource-olva lett más cégeknek és őszintén meg is látszuk az eddigi videókon…

Diablo 4-et meg idén vagy bejelentik (multévben kellett volna!) Vagy JÓ SOK fan-t még ennél is jobban elveszítenek és örökre.

Warcraft 3 Reforged nem valószínű, hogy most játszható lesz. A héten küldik a béta meghívókat elvileg… Ezek alapján jó esetben december közepe/vége.
WoW kieg. biztos be lesz jelentve, mert jövőre lesz 2 éves a jelenlegi kiegészítő és ez jelenlegi tendencia alapján fixen 2 évente jön (pár hónap eltéréssel).
Ow2-ről vannak pletykák meg D4ről meg D2 remasteredről is ezek majd kiderülnek. :smiley:

Szerintem ez elkerülhetetlen, mivel a két világ egy és ugyan az, a saját, jelenkori valóságunk. És ugyan úgy ahogy sokszor a “normál” sportolók is kiállnak bizonyos ügyekért, ugyan ezt megtehetik, sőt el is várható az esportolóktól is.

1 Like

Ha hamarosan jön a béta, akkor már rég kell lennie játszható játéknak, ha nem is az összes pályával.

Persze én csak a megjelenésről beszélek, hogy nem most a blizzconon lesz elérhető. (de persze ne legyen igazam)

Én minden évben nagyon várom a Blizzcon-t, olyan nekem mintha egy második E3 lenne. Viszont nálam ez idén nagyon megváltozott. Több oka is van:

-A jelenlegi Kína-Hong Kong-i botrány, itt most nem a politikai szállal van bajom, azt meghagyom másnak, hanem ahogy kezelték. Amikor meg tudtam, hogy a 2 castert is kirúgták, annál a pontnál néztem, hogy mi a …
-Starcraft: évek óta nem tudnak mit csinálni vele, idén lesz 4 éves a LotV, és szinte semmit nem változik a játék (nerf, buffot leszámítva), nem is csodálom, hogy alig nézik. Pedig lenne kereslet egy jó RTS játékra.
-Jelenleg legtöbbet Ow-al játszok, viszont már itt is vannak próblémák. Kevés a balansz, alig vannak nagyobb változtatások. Az eventek okék, csak tudjuk, hogy mit kapunk stb…

Ezeket várom az eseménytől:
-Új Warcraft, ideje lenne már, nem vagyok nagy Warcraftos, de a remastered kiadásoktól már falnak futok. Ide nekünk egy új részt.
-A fent említett Sc, és amit a többiek is írtak. Az Sc világában új játékok, mert a világ maga nagyon jó, lehet bővíteni, új fajok, rendszerek stb… Csak nem csinálják, mert nem tudni miért.
-Diablo: tudjuk, hogy lesz 4, meg Immortalsz, itt most nincs kérdés.
-Hs: ugyanaz évek óta, de minek változtassanak, ha még így is megy. Hatalmas RNG fieszta.
-Hots: szépen elbaszták, vagyis ezt hallottam, emellett meg alig játszanak vele, GJ. Gondolom kapnak majd egy új mapot, és karaktert, nesze semmi fogd meg jól.
-Ow: Ez érdekel a legjobban szóval ezt fogom most igazán kifejteni. Mint már írtam MÁR az alap játékkal is vannak bajok. Az, hogy már 3 éve ugyanazok az eventek mennek, ahol jók a skinek, és érdemes őket farmolni, de a PvE az kb semmire nem jó, mert ugyanaz. A jelenlegi halloween event semmit nem változott 2016 óta. A másik pedig, hogy évente kiadnak egy nagyobb változtatást (role lock) az nem nagy eresztés szerintem. A balanszról meg ne is beszéljünk, jó ha 2 havonta kapunk egyet. ( a role lock is csak azért volt, mert nem tudták megoldani a GOATS metát, szerintem) Emellett pedig rengeteg bug van a játékban, ami már évek óta benne van. Mei blizzard nem működik a falon át, amikor ott az animáció, ez csak egy a sok közül.
Szóval van gond a játékkal, és erre felhúztak egy esportot, amit nagyon szeretek nézni, csak nem hozza a nézőszámokat, vajon miért? Aztán most jönnek a hírek, hogy lesz Ow 2, és elvileg emiatt kukáztak több Blizzard játékot, na itt megint kurva anyáztam egy sort.
De mi is a bajom az Ow 2-vel, vagyis amit eddig tudunk róla.
Egy Overwatch világában játszodó PvE játék. Hát oké, amilyen jók voltak az eddigi eventek, biztos jó lesz. Most, hogyha ezt csak azért csinálják, hogy mélyítsék a sztorit akkor szerintem nincs értelme, mert azt máshogy is meg lehetne tenni. A másik pedig, hogy ha csak PvE lesz akkor ki fog vele játszni mondjuk 4 hónap után? Mert ami most van event PvE az is csak azért van, hogy lootboxot farmoljanak az emberek.
Szóval inkább csinálnák meg a sima kiadást, több új map, új hős, új játék mód stb… minthogy kiadjanak egy játékot, amivel aztán alig játszanak majd.
De ez mind az én véleményem a jelenlegi pletykákra támaszkodva, szóval ne legyen igazam.

1 Like

Egyébként az OW 2 még akár jó is lehet, ha kicsit akció/rpg irányba viszik, open world, stílusban mint pl. egy Borderlands.

Na azt nagyon adnám. Még annyit, hogy ezeknek a képeknek nem kell mindig hinni. Nagyon sok kép fake, főleg kínai, és koreai oldalról szármoznak. Rengeteg kamu skint, és pályát csináltak már meg így, hogy majd lesz a játékban. Aztán semmi nem lett belőle.

Na ezért hagytam abba az OW-t nemrég. Érdektelenné vált számomra. És ezen az OW2 sem fog változtatni (számomra). Én azt látom a Blizzardon, hogy ők is pontosan tudják jól hogy ennek a játéknak nincs sok hátra, ezért most megpróbálnak minden egyes $-t kisajtolni belőle, mielőtt dead game lesz. (Ezt nagyon jól mutatja a Nintendo Switchre való kiadása. Ki kérte?) Szánalom az egész véleményem szerint. Inkább átpártoltam Apex-re, azt legalább még élvezem is, a Blizzard meg az én szememben lehúzta magát a vécén.

Pontosan ez a gond. Ahelyett, hogy megoldanák a próblémát, inkább kiadják ugyanazt (mondjuk ez en bloc az egész játékiparra jellemző), mert az már bevált. Én se az event miatt játszom. Mostanság úgy van, hogy vagy nagyon elkap a játék, és akkor órákra leköt, vagy teljesen kidob. Ezért is kacsingatok az Mw felé.

Engem is elsősorban Az OW2,illetve az 1 további életútja érdekel leginkább.Lehetséges hogy csak egy masszív rework lesz és nem is 2 hanem inkább OW 2.0 lesz?Ha különálló játék lesz akkor az 1-el mi fog történni?F2P nem lehet,azzal gyakorlatilag a már most is pengeélen táncoló Blizzard nukleáris katasztrófát okozna magának,azt viszont kétlem hogy mindkét játékot továbbra is támogatni fogják,és akkor még az egyben feloldott kozmetikai cuccok elvesztéséről nem is beszéltem…Érdekes lesz ez a Blizzcon az már biztos.

De én IRL is magasról leszarom a politikát. Nem érdekel, nem foglalkozom vele; nem AKAROK foglalkozni vele valamint nem akarok hallani róla és nem szavazok semmiről semmikor sehol semmiért. Persze erre sokan mondhatják, hogy mennyire érdektelen vagyok… én meg meztelenül alszom hason, hogy tudjanak nyomni egy cuppanósat a popimra ha nemtetszik nekik amihez semmi közük :slight_smile:

Játékokat főleg arra használom, hogy kikapcsolódjak amimiatt főleg ne lássak vagy halljak politikáról és gamingről mégcsak azonos órában sem nemhogy egy mondatban.

De ezt a Blizzard-os cuccot tultolták és ez főleg a többi cégnek a műve akik ráharaptak a lehetőségre, hogy kicsit megrugdossák.

Én is. De sokan meg nem. Persze én is mondhatnám hogy rohadjanak meg akiket érdekel, mert ENGEM nem, csak épp semmi értelme. Ha nem akarsz vele foglalkozni, ne foglalkozz, de ne várd el azt, hogy más is úgy gondolkodjon, mint te, vagy én. Mert akiket érdekel, azoknak is megvan a joguk ahhoz, hogy foglalkozzanak vele.

2 Likes