Boot > fekete képernyő > reboot > fekete képernyő

Sziasztok!

A következő probléma áll fenn. Kb. 2 hete vettem egy új gépházat (nzxt 510) átépítés miatt + egy 3tb-os toshiba winyot. Az első bekapcsolásnál elindult a gép, majd fekete képernyő majd újraindult és megint fekete képernyő, még a bios se jön be.
Aztán kezdődött az a művelet amikor lehúzok mindent (ramokat, winyókat) újra indít, de sajnos szinte mindig a ugyanazt kaptam. Egyszercsak mikor minden vissza volt dugva kivéve egy 2x8 giga ramot elindult. Azt hittem megvan a megfejtés és a ram a rossz.
Viszont másnap reggeli bekapcsolásnál ugyanaz a probléma. Majd megint kezdtem előlről és megint egyszercsak elindult de már a kimaradt 2x8 giga ram is benne volt. Gondoltam biztos valami kábel volt kilazulva.
Tegnap szintén előjött, lehúztam az újonnan vásárolt 3tb-os winyót és feltámadt a gép, mostmár egészen biztos voltam benne hogy az a lúdas :slight_smile: Tegnap próbaképpen többször kikapcsoltam a gépem és újra bekapcsoltam és prímán működött. Gondoltam megvan a probléma forrása

Aztán jött a ma reggel amikor szintén úgy indult el a gép, hogy újra indul és fekete képernyő. “Ez nem lehet hiszen a hibás winyó nincs is benne” - gondoltam magamban. Szétszedtem újra megnéztem minden kábelt (egy dolog változott hogy a ház ventilátorokat átdugtam az alaplapra mert eddig egy sata-s átalakítóval volt megoldva) Talán az a kontaktos… kitudja.

Minden esetre most működik, viszont előre rettegek a holnap reggeltől :slight_smile: És sajnos az nem állapot hogy minden reggel megnézzem hogy mi a helyzet a kábelekkel.
Még egy tippem talán a tápegység lehet. De mondtak már olyat is hogy az alaplap a rossz (az nagyon fájna)

Nagyon nagy szükség lenne a segítségetekre mert az őrület határán mozgok :slight_smile:

A konfigom:
proci: i7 6800k 3.4 ghz
alaplap: asrock x99 taichi
ram: 112gb (8 slot, amiből 6 slotban 2x16gigások vannak és a maradék 2slotban van a legrégebbi 2x8 amit fentebb is írtam)
ssd: 256gb samsung evo
winyó: 2tb toshiba (és a polcon van az a bizonyos hibásnak vélt 3tb toshiba)
táp: 650w cooler master

Köszönöm ha bárki bármilyen formában tudna segíteni.

Erősen alaplap hibának hangzik eddig.

Lehet egy cooler és CPU remount / reseat nem ártana. Könnyen lehet valamelyik sarkán túl van húzva a hűtő rögzítése (feltéve ha van olyan mounting kit) aztán kvázi nincs rendesen a helyén a CPU.

1 kedvelés