TheVR Fórum

#boysdancetoo Férfiak a táncban / néptánc

Hallok ezt-azt néptáncoló fiatalokról, hogy szekálják őket emiatt, kíváncsi vagyok mit gondol ez a közösség, milyen a néptánc megítélése köztetek.

Mivel évszázadok óta a kultúránk része, szerintem szégyelje magát magyarként az, akinek ez nem tetszik.

2 Likes

Nekünk anno általánosban kötelező volt, és rohadtul utáltam, főleg a “kedves” néptánctanár miatt. Ezzel el is értem hogy többet ne foglalkozzak vele az életben, persze nem zavar ha más csinálja, és beszólni sem szólnék miatta.

Inkább annyi a tanulság mint sokminden másban, hogy egyrészt nem feltétlenül kell kötelezően erőltetni, mert könnyen az ellenkezőjét érheti el, másrészt pedig hogy mennyire fontos milyen tanárhoz kerül az ember.

2 Likes

Nekem is kötelező volt alsóban, akkor tetszett meg és azóta is csinálom, el sem tudom képzelni az életem nélküle. Inkább a pedagógus hibájának gondolom, mert van aki nem szereti, ezzel nincs gond, csak megutáltatni hülyeség bárkivel bármit.

1 Like

Miért kéne szégyellnie magát akinek nem tetszik? Van a kultúránkban olyan dolog ami nem tetszik, ettől nem fogom szégyelleni magam, sem nem leszek kevésbé magyar.

A fogalmazás kétértelmű, de elsősorban erre gondoltam.

1 Like

Milyen korosztályt takar a fiatalok?

Amúgy meg a gyerekek a legnagyobb gecik ebből a szempontból. Van akit azért szekálnak mert jó tanuló, van akit mert szemüveges. Igazából tök mindegy, hogy mivel de ha kilógsz a nagy tömegből akkor szekálás lesz belőle. Ezzel ma már nem lehet nagyon mit kezdeni.

2 Likes

Fiatalokat értek 5-18 éves kor között, gimi végéig.

Abban tényleg igazad van, hogy ha valaki kilóg vlahogy az szinte mindegy mivel lóg ki, de cikizés lesz, viszont ha valaki kosarazik, focizik, hokizik, vagy lényegében bármilyen csapatsportot komolyan csinál, azt nem bántják.