TheVR Fórum

Budget intel

Sziasztok!

Kinéztem magamnak a build ajánlóból a budget intel összeállítást, viszont azt mondta nekem egy informatikus, hogy az alaplapot, a ramot és a videókártyát egy gyártótól kéne megvenni, különben kb. 100% hogy nem lesznek kompatibilisak egymással. Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Köszönöm!

Az ilyet nem informatikusnak nevezzük.

8 Likes

adja vissza a papírját (ha van) és menjen paradicsomot termeszteni. Ez kb 98%-ban bullshit, a maradék 2% az a RAM-ra vonatkozik, mégpedig az, hogy azt kizárólag kit-ben szabad vásárolni (összecsomagolt 2x8, 4x4 stb) mivel ezek együtt vannak tesztelve. random 4gb 3200mhz nem fog együtt menni egy másik ugyan ezekkel az adottságokkal rendelkező rammal.

6 Likes

Melyik alaplapgyártó, vagy vidikarigyártó gyárt amúgy ramot? Csak kérdezem…
Vagy mégjobb kérdés az, ha van egy Gainward videókártyám, mivel alaplapot, és ramot sem gyárt, így az semmivel sem kompatibilis?
Lehet valamit féreértettél. Vagy az, aki esetleg tényleg ezt állította, na hozzá semmiért ne menj, egy kiló kenyérért sem.
Kompatibilitási listák valóban léteznek (ahogy @miazhogyketto írta), és bottleneck kalkulátor is, ezeket érdemes átnézni.

6 Likes

Egy hülyétől hallottad ezt, nem informatikustól.

4 Likes

[OFF] Ezt kiegészítve csak olyan házat szabad venni amiben már eleve van táp mert úgy a ház és a táp tuti kompatibilis…

Komolyra fordítva, mi nem vagyunk mind informatikusok viszont rajtunk össze pár gépet… Azok a build ajánlós konfigok prímák, ha valamit cserélnél írd meg és segítünk/szólunk ha valami nem OK.
:wink:

4 Likes

Köszönöm a válaszokat, akkor eldőlt. Az a probléma, hogy ő is ezzel foglalkozik, és rengeteg gépet rakott már össze ő is, és azt mondta, hogy ez a tapasztalata. De ha ennyien írjátok, akkor köszönöm, és megfogadom a tanácsot. Csak annyi a változás, hogy 1TB hdd helyett 2TB, és a videókártya pedig egy 1 ventis ASUS GeForce Phoenix GTX 1650 OC 4GB DDR6 1128bit.

Igen, de akkor olyan márkájú procit szabad csak venni, mint a ház!

BTW, lehet, hogy ““PC szaküzletben”” járt a kérdező és éppen csak rá akarták sózni ami ott van a polcon és épp azonos márkájú.

1 Like

Nem, ismerősöm, és ő rakná össze a gépet

Két ventis legyen! Hidd el megéri a felárat.

1 Like

Az a baj, hogy ennyi a keretem, max 115-ért tudok kártyát venni. Tudom hogy később lejjebb mennek az árak, de a mostani már omlik össze

Valószínű hogy megbirkozna az egy venti a 1650-el, de akkor sem ajánlom.
Melegebb, hangosabb, talán még idle-ben le sem áll.
Bármilyen dual fan jobb döntés lenne.

A barátod továbbra is rossz tanácsokkal lát el.

2 Likes

Te tudod, de el fogsz esni jó pár FPS-től.

1 Like

Jelenleg egy mini pc i3 8th gen gépem van integrált videókártyával, amin még a gta v se indul el. Csak szeretnék egy jobb gépet amin megy szinte minden min. 60fps-sel.

Értem-értem. Akkor hajrá, legyen örömöd a géppel! :slight_smile:

image
image

Ha nem vagy önmagad ellensége, akkor nemcsak, hogy nem engeded a masina közelébe ezt a Nemiszervet, de még a kapcsolatot is megszakítod vele.

5 Likes

Ő OKJ-s tanfolyamot nyomott le? Gondolom oda se járt be. Nagyon nagy butaságokat mondott. Nehogy a géped közelébe engedd! …Bár már Én is várom az Intel és AMD DDR5-ös ramokat! :smiley:

1 Like