TheVR Fórum

Budget VR headsetek helyzete ma

Szerintem egy jó téma lehetne ha megvitatnánk hogy kapható-e ma olyan VR headset ami hasonló vagy akár jobb élményt nyújt mint az Oculus vagy a Vive, de fele áron, vagy még van min fejlődniük.
Az internetes áruházakban tucatszámra jelennek meg az újabbnál újabb headsetek.
Külön kilehetne térni a Pimax 4k VR-ra és az új Pimax 8k VR-ra. Megéri-e, van értelmük, vagy ha valaki igazi VR élményt akar akkor marad a 2 óriás.

Tapasztalatom alapján jelen pillanatban nem látezik budget VR HMD. Még a telefonos VR headsetet mondanám budget-nek, mivel ha már rendelkezel egy telefonnal ami VR ready, akkor nem nagy beruházás akár egy újabb GearVR. :slight_smile:

Persze ilyen szögből nézve igazad van, de ha azt nézzük hogy egy Vive 300 körül van míg az olcsóbb headsetek már 50-150 között kapható. És ha valamelyik hasonlóan jó élményt tud nyújtani mint egy vive vagy oculus fele vagy negyed áron akkor mondhatjuk hogy budget eszközök.

Saját készítmény!

Ami kell:
-Tetszőleges Mobil VR headset
-Egy combosabb pc usb 3.0-val
-Minimum FHD 5 colos kijelzővel szerelt mobil USB 3.0-át támogatva
-Leap motion vagy Ps move(a move jobb hozzá) vagy akár a samsung VR headsete
-Steam és egy kis szoftveres gyakorlottság

Szerintem csak ezt lehet igazán budget VR-nak nevezni, amikor minimális befektetés kell hozzá, de akár adott is lehet minden.A szoftverrel sincs baj, könnyen hozzáférhető minden.

Természetesen nem veszi fel a versenyt egyik HMD-vel sem, de nyújthat némi élményt egyszerűbb játékoknál.Pl recroom,altspaceVR, The Lab stb…

1 Like