TheVR Fórum

Budget vs. Mainstream Plus

Sziasztok! Kb. 10éve már hogy nem követem az új hardvereket (mostani asztali pc-m egy ugyan csak 10éve épített gép), viszont ismét szeretném felvenni a fonalat és pár régebbi/ régi címet bepótolni illetve az új AAA címekkel is szeretnék játszani. Első körben amit szeretnék mai és jövőbeni AAA gamek esetén az a 1080p 60fps későbbiekben akár 1440p (ha egyik build sem képes rá akkor nyilván a MP lesz a soros). Másodsorban pedig akár kompromisszumok árán fejlesztés nélkül(de +pont ha később lehet fejleszteni) 3-5év múlva is szeretném az akkori játékokat futtatni.

Tehát a fentieket kielégíti a Budget/Budget Plus vagy inkább Mainstream Plus amire szükségem van? Gondolom a Starter Plus élből kizárva?! Ami fontos még hogy a rá szánt keretbe maximum a MP fér bele Intel /AMD amelyik inkább ajánlott!

Ha offtopic elnézést.

Mennyire sos a dolog? Pár hónapig érdemes lehet várni.
Mainstream plus AMD-vel jobban jársz hosszabb távon és néhány gamenél a 1440p is meglesz az új címeknél.

1 Like

Nem SOS igazából. Laikusként miért érdemes várni? Milyen fronton várható árcsökkenés?

Ez engem is érdekelne. És mi okozza az esetleges árcsökkenést?

Mert a videókártya árak horribilisek.

Pont egy másik posztban írtam példaként: Fokozatosan kezdtek el drágulni az évben, de nagyon durván ősz végén/év vége fele szálltak el. Árukeresőn a grafikonon megtudod nézni a termékeknél, a kedvenc példám a GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC.

Igazából most szinte minden drágább, mint normál körülmények között elfogadható lenne. Leginkább a CPU, VGA, de a többi hw is valamelyest. Csökkenés nem tudni mikor várható, de most tényleg brutál drága.

Első negyedév végéig nem nagyon számítanék rá max utána, de sok feltetele van annak és az is fokozatos lesz valószínűleg.