Ccv kód?


#1

Sziasztok kedves TV néző gyerekek
Azt szeretném kérdezni mennyire biztonságos megadni a bank kártya Ccv kódját ?

Erről az oldalról lenne szó és a foglaláshoz kellene , van vagy volt már valakinek tapasztalata ?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv
Gábor


#2

booking-on nyugodtan használhatod, nem lesz gond vele.

Utána olvastam, nem jót írtam. Ne add meg ott


#3

hát nekem bookingon keresztül lopták el a kártya adataimat. Találtam egy cikket, ahol arról volt szó, hogy a booking.com titkosítás nélkül küldi tovább a kártya adataidat a szállodáknak.


#4

Greg820918
Tehát leemelték róla a pénzed ?


#5

Ez tényleg elég rémisztően hangzik, hogy meg kell adni. Én úgy tudom, hogy a CVV(CVC) kód az internetes vásárlásainkhoz tartozó PIN kód, amit csak fizetéskor adunk meg. Foglaláshoz miért kellhet nekik?

Ugyanakkor a Booking.com egy évek óta létező cég, rengetegen ott foglalnak szállást.
Más módon nem lehet foglalni náluk?


#6

Mindenestre, ha megadod, akkor ne ijedj majd meg, ha zárolni fogják a szállás összegét részben, vagy akár a teljes összeget, amit aztán felodanak. Szállodája válogatja.


#7

igen, mikor karácsony után úgy kelsz hogy hiányzik 350k a számládról, akkor azért vannak kérdéseid. Szóval a vizsgálat kimutatta, illetve valahogy oda vezették vissza, hogy csak a booking lehetett, illetve az említett ok.


#8

Durva lehetett :frowning:


#9

Elég sajnálatos és kiábrándító , nekem sem tetszik a lejárati dátum és a kód megadása.
Akár rá is írhatnám a pin kódomat filccel és elküldhetném nekik.


#10

Csakis a kártyával való fizetéskor adjátok meg a bankkártya adatait, emailben vagy foglalásnál teljesen felesleges és nem is ajánlott a fentebb említett okok miatt.


#11

A CVC/CVV kódot internetes vásárlásnál lehet megadni, ha az adott elfogadóhely kéri. De anélkül is végre lehet hajtani vásárlást pusztán a kártyaszámmal és a lejárati dátummal ha az elfogadóhely eltekint a CVC/CVV kód megadástól.

A Booking.com egy szállásközvetítő oldal, akinek bár te megadott neten a kártyaadatokat, DE az még nem vásárlás vagy fizetés. Csak megadod nekik a fizetésre alkalmas kártyaadataidat. Ők ezt továbbítják a hotelnek, majd a hotelben a kis recepciós szépen bepötyögi az asztali terminálon az általad megadott adatokat és végrehajtja vele a tranzakciót.

Azt azért hozzáteszem, hogy a Booking.com-on általában/elvileg fel kéne legyen tüntetve a fizetési feltételek (mivel, mikor kell fizetni) és a szálloda csak ez alapján hajthat végre tranzakciót. Ha megadod a kártyaadataidat és azt írják a Booking-on, hogy a foglalást követően bármikor joga van a szállodának érvényesítenie a szállás árát, akkor számítanod kell rá, hogy márpedig befogják zárolni az összeget a számládon. Ha azt írják, hogy az ár kizárólag a helyszínen fizetendő (tehát ebben a fizetési feltételben állapodtok meg), akkor nem szabad leemelnie a hotelnek az összeget a számládról.

De azért a bankkártya adat megadásnál mindig jusson eszünkbe, hogy a kártyaadat fizetésre való. És mivel csak fizetésre való, ezért mi másra kellhet a másik félnek? Hát alapvetően fizetésre. És az adatok megadásával a Kártyabirtokos hozzáférést biztosít a számlájához az adott félnek.

Bankokban szokták javasolni, hogy ha nem biztos a dolgában az adott személy, akkor a foglalásnál adja meg rosszul a lejárati dátumot, így ha tranzakciózni akar az adott hotel a kártyával a Kártyabirtokos tudta nélkül, akkor rossz lejárati dátum miatt sikertelen lesz a vásárlás. A hotel ezt persze érzékeli és majd üzennek, hogy meg kéne adni a helyes lejárati dátumot, ha szeretné megtartani a foglalást. Ha nem, akkor meg szimplán nem adja meg az adatot a kártyabirtokos.


#12

Noalle
Pontosan mit jelent a rosszul megadott lejárati dátum ?
Mennyivel kell többet ill kevesebbet megadni?


#14

Nincs ennek úgy szabálya, hogy mennyit kell hozzáadni. Szimplán “elrontják”. A lényeg, hogy se az év, se a hónap ne stimmeljen.

Pl. ha van egy 2018 szeptemberében lejáró kártyád, akkor megadsz egy 2020 áprilist. Ebben a példában sem az év, se a hónap nem stimmel, így a vásárlás elutasításra kell, hogy kerüljön a Bank által rossz lejárati dátum üzenettel. Nyilván elutasítás esetén nem lesz érvényes hotelfoglalásod, csak ha megadod a helyes adatokat.

De akár a kártyalimit módosítás is nyújthat átmeneti biztonságot, ha csak azt akarod letesztelni, hogy a hotel befoglal-e összeget a számládon vagy sem. Nincsenek konkrétan megadva a fizetési féltételek? Ha már az elején azt írják, hogy azonnali fizetéssel kell kiegyenlíteni, akkor valószínűleg amúgy sem fogsz tudni fizetni helyszínen.