TheVR Fórum

Cloud Gaming - LiquidSky, Geforce Go és társai

Hello sziasztok. Szeretném bedobni lehetséges témának a cloud gaming szolgáltatást. Úgy látom egyre nagyobb piaca van ezeknek a szolgáltatásoknak. Csak számolás alapján is ugyanott van az ember ha vesz mindig új cuccokat, mondjuk aki két évente belefektet 120 ezret, ugyanott van mint egy cloud gaming szolgáltatással. Persze ez változó és csak egy nagyon nyers számolás de szerintem van jövője teljesen az ilyen szolgáltatásoknak. Így egy középkategóriás laptoppal is bárki élvezheti az új gameket és nem kell új gépet vennie, nem kell összerakni vagy összerakatni, nem kell a fejlesztésekre gondolni vásárolgatni. Árban persze kb ugyanott van végül de aki sokat utazik és sokat játszik, laptoppal és egy jó nettel ugyanúgy pro gépe van mint ha évente fejleszt egy asztali gépen. Mit gondoltok erről az egész szolgáltatásról?

Hello! Én egyszer kipróbáltam a Vortex Cloud Gaming-et, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon kezdő státuszban van. Tehát ott ilyen F2P játékok voltak, és amik fizetősök, azok pedig 15 perces DEMO. Nagyon sokat kell fejlődnie, hogy sokan használják!

Amiről én beszélek az egy távvezérelt gép ahova a saját játékaidat telepíted fel és azokkal tudsz játszani amik neked megvannak, nem amiket éppen ajánlani tud az adott cloud szolgáltatás.

Nem baj, hogy ezzel nő a késleltetés?

Ez lesz a jövő. No pc konzol hadver és kompatilitás, optimalizációs gondok, no, de még kalózkodás is OFF.
Aztán mindenről mehet, tvről, telóról… aztán okosóráról. Csak bszó net kell, nem bszó drága hardver mindenkinek. Ez nem csak monitorra/tvre küld hanem hologramkén vetítt, aztán 3D hologramként is, aztán úgyis h nem kell levenni, szóval tv, monitorok, okosórák sőt telók is ár OFF me -minden-az-egyben- kis netes cuccli mindent tudni fog… #TonyStarkisON🤤

Annyi a késleltetetés mint amennyi a pc-d és a szerver egymás közt generál.

Tudom, hogy nem teljesen ugyanaz, de hasonló a Playstation Now. Én már lassan két hete nyüstölöm és nagyi elégedett vagyok vele. Ahhoz képest, hogy amerikai accom van és onnan is jönnek a játékok elvileg (az angolon nincs minden játék ami az amerikain van) én a 100 mbites netemen semmi késést se érzek. (Mi lenne itt ha lenne Közép-Európai szerver? :smiley: ) Szóval én is ebben látom a jövőt és már nagyon várom, csak azt nem tudom mi lesz így hardware gyártókkal, ha ez elterjed, pár cég tuti befog dőlni.

abba nem vagyok biztos hogy bedöntené a piacot mert ez nem egy jobb lehetőség hanem egy alternatíva. mire kifizeted a havidíjat a cloud gamingre, két évre kb 150k, az egy két év alatt egy átlag gépfejlesztés. leváltani nem váltaná le MÉG egy ideig szerintem de teljesen jó alternatíva illetve megoldás ha valaki nem akar vagy nem tud nagy pc-t hurcolni magával naponta de szeret komoly gamekkel játszani.

Ha full grafikai élményre vágysz, nem elég két évente 150k-t költened a gépre, amit viszont a Cloud Gaming tud biztosítani majd. Valamint valószínűleg ezekhez a szolgáltatásokhoz járnak majd játékok is, amivel viszont már jobban megéri, mint a PC fejlesztés.
Én ezt úgy tudnám elképzelni, mint amilyen a Netflix, havonta nekem simán megérne 10-15 ezret kiadni arra, hogy biztosítsák a platformot és szinte minden játékot és ezzel így még mindig jobban megéri sokkal mint megvenni a játékokat egyenként plusz gépet fejleszteni. Mondjuk fogalmam sincs, hogy fog ez működni, mert ha bejön és népszerű lesz, akkor több ember fogja használni, mint ahányan megvesznek most játékokat és a kalózkodás is megszűnik, mert a játékok olyan architektúrára lesznek írva, amit egy kalóz nem tud a gépén futtatni, de senki nem fog havi 30-50 ezreket kifizetni egy ilyen szolgáltatásra ami kb 2-3 új játék ára jelenleg. Közben a szolgáltatás biztosít több száz játékot és havonta több új játékot is. Túl drágák a játékok ahhoz, hogy az új megjelenések Netflix szerűen bekerüljenek.
Persze, ez az egész még minimum 15-20 év szerintem, mire így teljesen kizárólagosságig eltudna terjedni. Ha lenne pénzem gépet építeni és játékokat venni azt csinálnám, de jelenleg a havi 5 ezer a PS Now-ért jobban megéri nekem, amik most vannak rajta játékok azokkal hónapokig elleszek és nem kellett más hozzá mint venni egy DS4-es kontrollert plusz egy 2 éves laptop, amit rákötöttem egy monitorra.

Ha szeretsz ragelni a legroszabb pillanatban jövő latency spikeon és screen freezen. Akkor nyugodtan. A sok indiai ratface miatt televerték a Liquid sky-t is ad-based creditszerzési lehetőségekkel. Nagyon fontos funkció volt valóban… Őszintén? Szar mind.

Ami tetszik hogy ezeken a cloud gépeken tiltva van a p2p. Igy pár gameből kiesel de a felhasználó torrentezni se tud rajta. Voltak akik minerkedtek anno a liquidsky gépein … amikor béta volt.

A PS Now van a legfejletebb szinten ezek között.Ezt talán még ajánlani is tudom. DS4-es kontroller se feltétlen kell Tudtommal bármilyen xinput kontrollerrel is lehet tolni neki. .

Ennek több változata lesz szerintem. Nem azt mondom hogy hardcore gamerek költenek két évente 150k-t, de egy átlag gamer kb ennyit tesz bele. A szolgáltatások kicsit változóak, a LiquidSky nem ad egyenlőre játékokat mellé, havi 5-6k árfolyamtól függően, biztosít neked egy távvezérelt hardvert. Biztos vannak extrák, stb, de a lényeg a hardver biztosítása, saját játékaiddal játszol. Ez nem olyan mint a netflix mert nem a játékokra fizetsz úgymond elő. Szerintem 15-20 év nem kell ezeknek ha befut, én kb. 5 évet adok neki

Volt aki letesztelte pl overwatch-al, ugyanannyi latecy volt a liquid gép és a saját gépe között mint amennyi a sajátgép és az overwatch szervere között. Szóval a liquidgép és az overwatch között 1-2 ms latecy volt összesen. Nyilván tesztelni kell tüzetesebben de ha nem egy 10 megás neted van akkor kétlem hogy akkora lag spikeok lmeg latecy lenne hogy nem érné meg használni

@Shiv4 A Mostani gépem megvétele elött bétától - háromnegyed évet zúztam le liquid skyon tudom mit beszélek. Végig ott voltam a fejlesztés fontosabb pillanatainál és követtem. Negativ az irány és a performansz is. Nyilván nem dobnám be a véleményemet ha nem lenne releváns. Tesztelheti de nekem a legnagyobb digi csomaggal nagyon durva spikejaim voltak néhol… Hát inkább folyton folyvást… 720p-s performance-ra véve és a nagyobb csomagom volt. Arról nem is beszélve ugye hogy egy csomó game nem is fut azokon a gépeken az nvidia grid miatt. Régebbiek kiesnek mostaniak közül is voltak gondok BF1 megjelenés után pár hónappal se ment.

Elhiheted hogy nem az amcsi mainszerverre csatlakozva probáltam normális MS-t elérni. A kliens irja hogy neked 50ms-ed van a main szerver felé.Ha az a valóságban van vagy 500… :slight_smile:

Köszi az infót. Nem is akartam megkérdőjelezni hogy releváns-e amit mondasz vagy sem :slight_smile: Eddig pár véleményt hallottam/láttam, vegyes, olyan 50-50 hogy jó vagy nem. Mindenesetre én is elgondolkoztam már magán a szolgáltatáson, egyre jobban. 5 évig laptopoztam, nemrég elcseréltem asztali gépre, amit most kezdek megbánni és egyre jobban gondolkozok laptopra visszaváltásra+cloud gaming szolgáltatásra. Ezért is dobtam be a témát, de legfőképp mert érdekel az egész és a ninjonok valamint pisti és jani véleménye is érdekel az egészről.

Nekem tökéletesen müködik a vortex telefonon havi 3 ezret megér még többet is megérne