TheVR Fórum

[Cloud Gaming] Shadow Cloud Gaming

Sziasztok!

Szeretnék megosztani egy remek oldalt a Cloud Gamingre. Én ezt Január elején kezdtem el használni és eddig semmi hibát nem tapasztaltam vele. Ennek a Cloud Gamingnek az a lényege, hogy egy bizonyos havi összegért kapsz egy számítógépet, amin tudsz játszani / böngészni / videót szerkeszteni stb., miközben az a számítógép valamilyen szerveren van. Ha esetleg olyan géped van, amin nem futnak el az új játékok, akkor ezt érdemes kipróbálni, ha van jó interneted.

Szükségletek:

  • Egy olyan számítógép, ami letud játszani egy videót. (Ez azért fontos, mert a Cloud PC is streamelve lesz, amit a gépnek kell dekódolnia)
  • 15 Mb/s internetkapcsolat vagy több (Ha WiFi-t használsz, akkor az 5GHz-re való állítás segíthet a teljesítményen)

Ezt a gépet kapod: (A gépeket folyamatosan fejlesztik újabb hardverekkel!)

  • Intel® Xeon® CPU E5-2678 v3 @ 2.50GHz (A GHz gépenként eltérő lehet)
  • NVIDIA GeForce GTX 1080
  • 12 GB RAM
  • 256 GB tárhely (Egyenlőre még csak 1 TB-ig lehet kiterjeszteni)
  • 1 Gb/s letöltési sebesség
  • 100 Mb/s feltöltési sebesség

Tudnivalók:

Ha szeretnétek megnézni: Weboldal (Klikk ide)
Fontos tudni, hogy ha regisztrálsz, akkor olyan országot válassz, aminek a szerverei közelebb vannak.
Pl.:
Ha United Kingdomot választod, akkor a Franciaországi szervert kapod (Ezt ajánlom ha Magyarországon laksz)
Vagy
Ha a Germany-t választod, akkor az Amsterdami szervert kapod.

Ha szeretnéd kipróbálni, akkor az első hónapban 10£-al kevesebbe kerül, ha ezt a kódot használod: GAMSBE2A Link a kuponnal eggyütt (Klikk ide)

Franciaországi szerverrel való kapcsolat ellenőrzése, hogy körübelül milyen teljesítményre számíts:
Menj fel a Speedtest by Ookla oldalára és válaszd ki az Orange - Paris szervert. (Sajnos nem tehetek 2-nél több linket :disappointed_relieved: )

Ha kipróbáljátok, remélem nektek is ilyen remekül fog működni :smiley:

2 Likes

Kíváncsiságból, mik a személyes tapasztalatok? Milyen lagokkal működik, nyomtál rajta vmi coop fps-t, akár pvp -t?

Kb 2-3 hónapig játszottam vele Sea of Thieves-t. Meg pár singleplayer játékot. A 2018-as év nem volt túl jó játékok szempontjából, szóval túl sok játékot nem tudtam vele játszani. A Rustot és a Division 2 Private Beta-t tesztelem most, de nekem nincs semmi hiba. Igaz én 1000 Mb/s-os netet használok, de a weboldalukon írták, hogy elég a 15 Mb/s.

Vagyis hát rosszul fogalmaztam, mert összesen játszottam annyit a játékkal, de amióta megvettem a Cloud Gaminget körübelül eddig csak azzal játszottam.

Háááát nem tudom 28 font 1 hónap az éves szinte 336font.
Annyiból már kijön egy konzol vagy egy használt gép ami már viszi a dolgokat és akkor az a sajátod.
Meg, hogy játszol ha teszem azt elmegy egy hétre a neted?
És gondolom ezekhez is ugyan úgy meg kell venni a játékokat.

Nekem bőven megéri, mert ebbe bele lehet kalkulálni azt is, hogy kevesebb lesz az áramfogyasztásod is. A konzolt én meg alapból kilövöm, mert 30 FPS-el nem jó játszani. Ha pedig használt gépet veszel, azt pedig pár év után újra kell fejleszteni, míg ezt ők ingyen megteszik.

Le tudnád röviden irni, hogy mennyi az input lag, mennyi idő mire betölt a cloud pc, volt-e esetleg olyan tapasztalatod, hogy nem volt kiosztható erőforrás és várnod kellett, ha igen mennyit.
Próbáltad-e androidon vagy iPhone-on? Ha igen, akkor átjött-e a 60 fps érzete, mekkora input lagot tapasztaltál.
Lefuttattam a speedtestet amit irtál: oragne - paris és nálam 51 ms volt a ping. Nálad?
Bocsánat, hogy megbombázlak kérdésekkel, de magyarországi értékeléseket nem találtam rajtad kivül.

Hát én input laggot nem nagyon tapasztaltam PC-nél kábelre kötve. Laptopon Wifinél tapasztaltam, de ez szerintem annak tudható be, hogy ők azt ajánlják, hogy 5Ghz-re állítsuk a Router jelét, de az én routeremen csak 2.4Ghz van. De itt sem volt olyan vészes. Olyan nincsen, hogy nincs kiosztható erőforrás, mert itt mindenki egy egész PC-t kap, azaz nincsenek megosztva egymás között. iPhone-on nem tudtam megtapasztalni, de androidon kell hozzá egy kontroller, mert egyenlőre még csak iPhone-on van virtuális irányítás. Nekem a pingem 40 körül volt. Egyébként most jött ki a BETA kliensükre egy osztott képernyős funkció, amivel több képernyőn is egyszerre lehet használni a programot.

Szia. Franciaországi szerverre szeretnék rendelni, de az oldalon csak pre-order lehetőséget találok. Van valami módszer, amivel most is tudok rendelni náluk?

Mostmár nem tudsz rendelni új gépet, csak előrendelésben. Elvileg áprilisban lesznek kész az új változtatással. Ami azt jelenti, hogy mostmár 3 féle config közül lehet majd választani. Ha előrendeled, akkor most levonják a pénzt, és elvileg áprilisban már lesz hozzáférésed a géphez. Aztán májustól havonta vonják majd le.

Üdv! Lecsekkoltam ahogyan írad a Speed Testnél az Orange Paris szervert és 270-280Mb/s mért. Ez mennyire jó? Működni fog így a Shadow Cloud?
Válaszod előre is köszi.:v:

Készítettem egy bemutató videót a Shadow PC-ről, akit érdekel bővebben a téma :wink:

2 Likes