TheVR Fórum

COD Warzone futása közben laggol a discord és a ts is

Üdvözletem minden kedves olvasónak!

Lenne egy problémám, amire szeretnék megoldást kérni tőletek, hátha ti tudtok nekem segiteni.

A problémám röviden és tömören az, hogy adott egy játék, amit úgy hivunk, hogy Call of Duty Warzone. Ezt a játékot szeretném meg szoktam is barátokkal játszani és, hát ugye, hogy infozni vagy egyáltalán beszélni tudjunk, ahhoz kell a discord vagy a ts. A probléma itt kezdődik, hogy bármelyik programot is inditom el hozzá, discord vagy ts mindkettő játék közben, fontos, hogy nem mindig csak bizonyos időközönként elkezd laggolni a beszéd. Elsőnek discord vagy ts szerver hibának gondoltam de rájöttünk, hogy ők ilyenkor hallják egymást hibátlanul, csak nálam laggolnak a hangok, azt leszámitva, hogy ilyenkor ők is laggolva hallanak engem, mig egymást hibátlanul.
Fonsot tudni, hogy a discord ezt már a legeleje óta csinálja igy, mig a ts az utóbbi 1 hétben kezde el.

Azt is fontos lenne tudni hogy milyen gépen fordul ez elő mert így csak annyit tudunk mondani hogy rossz a géped/a neted.

1 Like

i5 7600k
1060 6gb legfrissebb driverrel
16gb ram
a netem pedig 500mb-s upc-nél

Még egy dolgot elfelejtettem leirni hozzá, hogy csak és kizárólag ennél a játéknál fordul elő ez a probléma.

Egy teljes konfig nem ártana. 500 “mb-s” alatt megabit/sec-re vagy megabyte/sec-re gondolsz? Ennyit mértél a gépen vagy ennyit kapsz a szolgáltatótól?
Windows legyen a legfrisebb, és játék közben nézz hőmérsékleteket illetve terheltséget. Hívás közben csak téged hallanak szakadzova, vagy te mindenki mást, vagy mindkettő egyszerre? RTX Voice be van kapcsolva ilyenkor?

Huhh. Ilyenkor szidom magam, hogy ez a hobbim, nem pedig elmenni biciklizni xD
Szóval az 500mb-s net alatt, hogy mit kellene érteni én se tudom, csak amikor bementem a upc-hez akk azt mondták, hogy 500mb-s lesz a netem. Amit mérek speedtest-en az ez lenne https://www.speedtest.net/result/9380684072.png
A windows sztem a legfrissebb, mivel az automatikus frissitések bevannak kapcsolva. Hőmérsékletet és terheltséget még nem néztem eddig.
Hivás közben mindkét jelenség van egyszerre, amikor beüt a krakk, akkor én is laggolva hallom őket meg ők is engem, viszont ők egymást hibátlanul.
Valamint, hogy mi az-az RTX voice, hát gőzöm sincs :smiley:

A feltöltési sebesség kicsit alacsonynak tűnik, még egyszer-kétszer mérd le, hátha látsz változást. Discordon tudod nézni a hívás statisztikáit, ha belépsz egy hívásba bal alul írja hogy “Voice connected”, és ha arra rákattintasz lesz egy “Debug” felirat. Ha tudnál arról az ablakról egy screenshotot lőni, amikor beüt a krakk, az nagyon jó lenne. Illetve továbbra is, ne felejtsd el nézni a terhelést és a hőmérsékleteket. A Windowst pedig kényszerítsd rá legalább kétszer hogy keressen frissítéseket, nehogy lemaradj valamiről.

Tudnál mondani, valamilyen programot vagy módszer amivel a terhelést és hőmérsékletet tudom nézni? Mert én nem ismerek ilyesmit, ezért se néztem soha.

Terhelést Feladatkezelővel, hőmérsékletet AIDA64-ral.

Köszi a válaszokat. Ma már nem tudom ezeket tesztelni mert a srácok már nincsenek de holnap figyelni fogom ezeket.

1 Like

akár msi afterburnerrel is tudsz mindent nézni.
nekem ettől sokkal gyengébb laptopom van és nekem az hozott megoldást hogy kikapcsoltam a harveres gyorsítást discordon

2 Likes

Neked is ilyen problémád volt mint nekem?
Hogy kapcsoltad ki a hardveres gyorsitást?

Beállítások➡️Megjelenés➡️Hardveres gyorsítás

1 Like

Köszi!

1 Like

Megoldódott a probléma?

Még nem tudom, most fogom tesztelni.

1 Like

Üdv!

Sajnos az elmult majdnem 2hétben nemvolt időm játszani, viszont most lenne éppen. Kedves marcimine, amit kértél tőlem :smiley:
Teljesitmény, hőfokok és amikor beütött a krakk, akk egy gyors sc discord debug-ról.
Nekem igazából a debug, egy pillanatnyi lagg-ot mond, viszont ezt néztem sima beszélgetésként is olykor-olykor beadja, viszont akkor nincs a beszéd probléma, magyarul én is hallok mindenkit normálisan meg engem is hallanak.
Szóval én passzolok . A processzor mondjuk elég nagy teljesitményen megy, nemtudom ennek igy kellene-e lennie, ennek ellenére a hőfok nem nagy (kék szin).

Rájöttem a problémám forrására, viszont sajnos a megoldást még nem sikerült megtalálnom hozzá. A probléma forrása az nem más minthogy, alap esetben a feladatkezelőben, azonbelül is a részletekben megtudjuk nézni, hogy a discord normál prioritással rendelkezik. Na már most, amikor elinditom a warzone-t (vagy kb akármi más játékot) ezt a normál prioritást valami átállitja low-ra és ez itt kezdődnek a bajok, hogy amikor én beszélek akkor mindenki más laggolva hall engem. Mióta létrehoztam ezt a topicot, azóta legalább 3* de inkább többször végigböngésztem a létező összes forumot. Mint kiderült rajtam kivül sokaknak van ugyan ez a problémája de normális megoldás még nem igazán jött létre. Eddig 1 dolog segitett nekem, viszont annak is van egy hátulütője. Ez a dolog egy “Process hacker” nevű program ami kényszeriti a discordot, hogy azon a prioritáson fusson folyamatosan, amire beállitom. Viszont itt jön a hátulütője a dolgonak, miszerint a programnak ugyebár folyamatosan futnia kell és amig fut addig pont annyira terheli le a gépemet, hogy full low beállitások mellett is megeszi azt a kevés fps-em is és hát maradjunk annyiban, hogy 30fps-el nem éppen a legjobb warzone-t játszani.

Szóval itt jönne az a bizonyos kérdés. Tud valaki megoldást arra, hogy a discord prioritása ne kerüljön át normál-ról low-ra?

Amit még elfelejtettem leirni, hogy a feladatkezelőben át lehet állitani ezt a prioritást amire szeretném, viszont ez nem tartós megoldás mivel nagyon maximum 5-10perc után magától visszaállitja low-ra.

Szia,

Warzone alatt nekem is gyakran laggolt a discord, map betöltésekor néha kifagyott ujra kellett indítani, mert nem hallottak semmit a társaim (nekem a böngésző is olyankkor belassult). i5 6600 volt a régi procim, sztem kevés a négy mag nagyon proci éhes a Warzone, proci csere után megoldódott semmi ilyen nincs.

Gondoltam rá én is de elvetettem abból kifolyólag, hogy mint irtam az ajánlott gépigénynek megfelelő a konfigom, valamint a warzone eleje óta játszok vele és egészen a topicom (tavaly május) megnyitásáig nemvolt vele semmi problémám. Valamint a csapatom egyik tagjának is koppra ugyan ez a konfigja van és neki nincs ilyen baja mint nekem. :face_with_monocle: