Sziasztok! A Codecool-ról szeretnék érdeklődni.
Nem tudom, hogy mennyien hallottatok róla vagy ismeritek, de érdekel a véleményetek és atapasztalatotok a sulival kapcsolatban!
(Pl.: Hogyan zajlik az interjú, milyen az oktatás stb🙂)
Én is azt nézegetem már egy ideje… csak jókat hallottam róla. Viszont engem is érdekelnének a vélemények, ha esetleg valaki többet tudna az oktatás minőségéről…
A másik amivel szemezgetek, az a Green Fox Academy. Erről is jöhetnek a vélemények, ha tud valaki valami infót… (Mert ugye hasonló a suli és ez is érdekes lehet…)
Értelek. Igazából én már jelentkeztem és már csak az interjú van hátra, szóval ez ilyen nagyon last minute poszt.
A Green Fox Academy-ről sajnos nem hallottam még.
Szia lillajhs! Voltál már interjún? Ha voltál tudnál irni róla milyen kérdésekre kell számolni és ebből mennyi lesz angol?
Persze, mesélek szívesen!
Az én esetemben az egész angolul zajlott, mert jöttek a lengyel kollegák is.
Az első egy órában “csoportjáték” van, ez 3 részből áll.
A következő egy órában pedig a személyesebb része, ennek szintén 3 állomása van, mi 4-en voltunk, a teremben bent volt egyszerre 3 ember, úgyhogy így végeztünk viszonylag gyorsan.
Arra mennek rá inkább szerintem, hogy mennyire erős és biztos csapattárs tudsz lenni.
Fontos, hogy emellett a képzés mellett nem igazán tudsz majd dolgozni vagy máshol tanulni, hogy legyen egy biztos anyagi háttered.
Különböző szituációkban nézik a viselkedésed és a reakcióidat. Igazából szerintem inkább a személyiségedet nézik.
(Bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel, most hirtelen ennyit tudtam írni )
Láttam egy régebbi hozzászólást gyakorikerdeseken, ott 10 perc angolt írt valaki milyen kérdésekre kell számolni? Visszajeleznek azonnal ott, hogy sikerült e vagy várni kell?
Azt láttam én is, igen de sajnos így nem tudom megmondani, hogy valóban annyi - e.
Rákérdeznek a hobbidra, van e olyan dolog, amit magadtól tanultál meg, mi motivál téged, miért szeretnél programozó lenni.
Aztán volt olyan, hogy egy olyan személynek a helyzetébe kellett képzelnem magam, akit nagyon ismerek és akkor pár percet “azzal a személlyel” beszélgettek. (Szóval mondjuk úgy kell beszélned, mintha te lennél anyukád) Hogyan tudod kezelni a konfliktusokat, volt e olyan dolog az életedben amit csináltál- csináltál, de feladtad, mert nem ment. Megkérdezik, hogy a személy szerint, akit te választottál milyen tulajdonságod miatt ne vegyenek fel.
Hogyha a Codecoolhoz szertnél menni, akkor ezt a PODKedd epizódot mindenképp hallgasd meg, ebben a részben egy Codecool-os mentor a vendég:
Jó ötlet! Az egyik srác pont ettől a podkeddtől kapott hozzá kedvet.
a greenfoxról meg asszem a Magyarosi Csaba csinált egy videót. Biztos megtalálod a youtube csatornáján.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Holnap lesz az interjú, kicsit izgulok mert az angol szövegértés sokkal jobban megy mint a beszéd, már régen kellett használjam. De így jobban fel tudok készülni
Nagyon közvetlenek és kedvesek. Biztosan jó élmény lesz! Szorítunk neked!
Egyébként 1/2 napon belül jeleznek vissza, de azt a végén mondják majd, hogy mikor.
csak jöttem feliratkozni
Köszi Lilla sikerült. Már vissza is jeleztek. Hamarosan indul a képzés. Hasonló volt mint amit írtál de itt nem volt csak 20 perc angol kb. Ami meglepett azok a matek feladatok voltak.
Naaa, örülök, GG!
Milyen feladatok voltak?
Azok mellett amit írtál matek feladatokat kaptunk. Sima egyenletes, kétismeretlenes egyenlet, 1 függvény, és egy ilyen folyamat ábrát kellett rajzoljunk. Ahogy te is mondtad nagyon közvetlenek és kedvesek voltak. Kb 3 óra alatt megvolt az egész.
Értem. Akkor biztosan változtatnak rajta egy kicsit valamilyen szempontból.
Remélem, hogy jól fogod ott érezni magad.
Szia, @lillajhs! Már eltelt 1-2 év azóta és érdeklődnék, hogy bejött-e a CodeCool. Most gondolkozom rajta, hogy elvégezném a Full-Stack Programozó képzésüket, de nem győztek meg. Kérlek írj pár sort arról, hogy milyen volt és sikerült-e elhelyezkedni.
És itt vagyok én, aki megnézte a 15. macskás videót is.