TheVR Fórum

Codecool

Sziasztok!:blush: A Codecool-ról szeretnék érdeklődni.
Nem tudom, hogy mennyien hallottatok róla vagy ismeritek, de érdekel a véleményetek és atapasztalatotok a sulival kapcsolatban!:smile:
(Pl.: Hogyan zajlik az interjú, milyen az oktatás stb🙂)

1 Like

Én is azt nézegetem már egy ideje… csak jókat hallottam róla. :grinning: Viszont engem is érdekelnének a vélemények, ha esetleg valaki többet tudna az oktatás minőségéről… :thinking:

A másik amivel szemezgetek, az a Green Fox Academy. Erről is jöhetnek a vélemények, ha tud valaki valami infót… :wink: (Mert ugye hasonló a suli és ez is érdekes lehet…)

1 Like

Értelek. :relieved: Igazából én már jelentkeztem és már csak az interjú van hátra, szóval ez ilyen nagyon last minute poszt. :smile: A Green Fox Academy-ről sajnos nem hallottam még. :pensive:

1 Like

Szia lillajhs! Voltál már interjún? Ha voltál tudnál irni róla milyen kérdésekre kell számolni és ebből mennyi lesz angol?

1 Like

Persze, mesélek szívesen!
Az én esetemben az egész angolul zajlott, mert jöttek a lengyel kollegák is. :sweat_smile:
Az első egy órában “csoportjáték” van, ez 3 részből áll.
A következő egy órában pedig a személyesebb része, ennek szintén 3 állomása van, mi 4-en voltunk, a teremben bent volt egyszerre 3 ember, úgyhogy így végeztünk viszonylag gyorsan.
Arra mennek rá inkább szerintem, hogy mennyire erős és biztos csapattárs tudsz lenni.
Fontos, hogy emellett a képzés mellett nem igazán tudsz majd dolgozni vagy máshol tanulni, hogy legyen egy biztos anyagi háttered.
Különböző szituációkban nézik a viselkedésed és a reakcióidat. Igazából szerintem inkább a személyiségedet nézik.
(Bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel, most hirtelen ennyit tudtam írni :sweat_smile: )

1 Like

Láttam egy régebbi hozzászólást gyakorikerdeseken, ott 10 perc angolt írt valaki :smiley: milyen kérdésekre kell számolni? Visszajeleznek azonnal ott, hogy sikerült e vagy várni kell?

Azt láttam én is, igen de sajnos így nem tudom megmondani, hogy valóban annyi - e.
Rákérdeznek a hobbidra, van e olyan dolog, amit magadtól tanultál meg, mi motivál téged, miért szeretnél programozó lenni.
Aztán volt olyan, hogy egy olyan személynek a helyzetébe kellett képzelnem magam, akit nagyon ismerek és akkor pár percet “azzal a személlyel” beszélgettek. (Szóval mondjuk úgy kell beszélned, mintha te lennél anyukád) Hogyan tudod kezelni a konfliktusokat, volt e olyan dolog az életedben amit csináltál- csináltál, de feladtad, mert nem ment. Megkérdezik, hogy a személy szerint, akit te választottál milyen tulajdonságod miatt ne vegyenek fel.

1 Like

Hogyha a Codecoolhoz szertnél menni, akkor ezt a PODKedd epizódot mindenképp hallgasd meg, ebben a részben egy Codecool-os mentor a vendég:

2 Likes

Jó ötlet! Az egyik srác pont ettől a podkeddtől kapott hozzá kedvet. :smile:

a greenfoxról meg asszem a Magyarosi Csaba csinált egy videót. Biztos megtalálod a youtube csatornáján.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Holnap lesz az interjú, kicsit izgulok mert az angol szövegértés sokkal jobban megy mint a beszéd, már régen kellett használjam. De így jobban fel tudok készülni :slight_smile:

1 Like

Nagyon közvetlenek és kedvesek. Biztosan jó élmény lesz! Szorítunk neked! :smile:
Egyébként 1/2 napon belül jeleznek vissza, de azt a végén mondják majd, hogy mikor.:blush:

csak jöttem feliratkozni :smiley:

Köszi Lilla :slight_smile: sikerült. Már vissza is jeleztek. Hamarosan indul a képzés. Hasonló volt mint amit írtál de itt nem volt csak 20 perc angol kb. Ami meglepett azok a matek feladatok voltak.

1 Like

Naaa, örülök, GG! :blush:
Milyen feladatok voltak? :smile:

Azok mellett amit írtál matek feladatokat kaptunk. Sima egyenletes, kétismeretlenes egyenlet, 1 függvény, és egy ilyen folyamat ábrát kellett rajzoljunk. Ahogy te is mondtad nagyon közvetlenek és kedvesek voltak. Kb 3 óra alatt megvolt az egész.

1 Like

Értem. Akkor biztosan változtatnak rajta egy kicsit valamilyen szempontból. :smiley:
Remélem, hogy jól fogod ott érezni magad. :blush:

Szia, @lillajhs! Már eltelt 1-2 év azóta és érdeklődnék, hogy bejött-e a CodeCool. Most gondolkozom rajta, hogy elvégezném a Full-Stack Programozó képzésüket, de nem győztek meg. Kérlek írj pár sort arról, hogy milyen volt és sikerült-e elhelyezkedni. :slight_smile:

És itt vagyok én, aki megnézte a 15. macskás videót is.

2 Likes