CPU 100%os kihajtás

Sziasztok, egy olyan problémám lenne ,hogy kb 2 hónapja elkezdte a processzorom (ryzen 3 1300x) túlhajtani magát 100%on. és ez fps csökkenésbe megy át rendesen, mellette egy rx 590 8gb videókártya 16 GB Ram 750 W os táp. Régebben ugye minden játékot kb 70-max 80% használat mellett vitte és volt majnem 100FPS em Ultrán. Semmi micro lagg vagy egyebek. Mostmár van amikor a 60at sem éri el, folyamatos microlaggok.Néhol játszhatatlan, és egy idő után nagyon zavarja a szemem…Legújabb AMD driver van fent 19.9.2 és a BIOS is a legújabb F42d jelzésre hallgat. Már kismillió oldalt megnéztem, de nem tudom hogy mi lehet a probléma . hátha itt valaki tud segíteni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Játék közben a hőfokok rendben vannak?

Meg írhatnál egy pontos leírást a buildről.

1 Like

Igen 42-max 50 ig megy fel de átlag 47fok

Háttérben valami progi esetleg ami elkezdi lezabálni?

Nem Nagyon láttam, mindig csak az adott játék eszi meg az egészet. de megnézem még 1x meg küldök képet

Ugye ez csak egy pillanatnyi, de folyamtosan ugrál 90 felett ami már lehúzza. és ilyen utorrent meg ezek kikapcsolásától sem lesz jobb

uTorrentet semmiképp ne használj, már jó ideje feketelistás (bányász “vírus” vagy is algoritmus került bele 1-2 éve).

Volt azóta Win reinstall? Ha nem elsősorban én azzal próbálkoznék, illetve ha korábbi bios verzió vagy driver alatt ment normálisan akkor azzal.

Mit érdemes akkor a utorrent helyett?
Én is a windows reinstallon gondolkoztam. meg ugye a bios miatt nem lett rosszabb, őszintén szólva nem tudom mi miatt adta meg igy magát… Befolyásolhatja a Videókártya driver a CPU működését ?

Nem igazán. uTorrent helyett pl qBittorent, sokkal jobban fut, nem lett elreklámosítva stb.

Szvsz első sorban akkor egy win reinstall legyen és mellőzd a uT-t mindenképp (monjuk egy malware irtást belpróbálhatsz éppen, ha annyi cuccod van fent, hogy egy napot is elvesz a komplett újrahúzás).

1 Like

Rendben köszönöm a segítséget. Aztán írok ,hogy mi lett a végeredmény! .

A win ujratelepites mellett én még megkérdezném, hogy ugye 10 van gépen? És ha igen, akkor volt -e mostanában frissítve? Azok nagyon sokszor lezabálják a gépet, és efféle anomáliákba ütközöl.
És ahogy @maajsz is írja, egy ujratelepites nem árt.

Szia,
nekem volt hasonló gondom, csak érdekesség: