CPU cache

Sziasztok az lenne a kérdésem van egy Ryzen 7 2700-procim és amikor a Aida64 ben Stress Cache ki pipálom és el indítom a tesztet pirosan betűvel hibát ir esetleg valaki nem tudja mi lehet?

kipipálom

elindítom

És az, hogy ezt nettó 3 mondatba kellett volna tagolni. Nem mellesleg rakat vesszőhiba.

Amúgy ennyi infóval a szobád színét is kérdezhetted volna tőlünk.

Talán @mice0007 tud segíteni. Vagy súgó, google keresés és AIDA support

Elnézést az Írásért csak kissé ideges vagyok most vettem és valaki azt mondja hogy Hibás a processzor

lényegében ezt kérdeztem de az a érdekes hogy a ramom 2666mhz gyárilag és ha 2666 használom akkor ez a hiba észre vettem 2400mhz vissza veszem 0 hiba csak esetleg érdekelne ez mit jelent

Teljes config?
Ezzel még mindig a szobád színét is jósolhatnánk.

1 Like

Ryzen 7 2700
Rx 570 8gb armor oc
16gb Hyperx 4x4 2666mhz
Aorus B450 elite
Fsp 600 watt
120gb SSD
western digital 1tb blue

Ez valami stabilitási gond lesz, ha a RAM-od sebességének a csökkentésével megszűnik, akkor meg is találtad a gyenge láncszemet. RAM beállításokkal érdemes még talán játszani, illetve kipróbálni külön a modulokat, lehet hogy csak az egyikkel csinálja. Esetleg érdemes egy BIOS frissítést nézni, sokszor javítanak a CPU/alaplap ram támogatásán menet közben.

Igen értem hát próbáltam már hogy egyesével végig megyek rajta és semmi hiba mind a 4 ramot végig néztem egyesével kettesével és minden jó volt amint vissza raktam a 4x4 és 2666mhz-en és le futtattam windows memóriadiagnosztika-programot és hibás volt de amint le vettem a Mhz minden jó és legújabb bios van fent F51 verzió…:

A legtöbb alaplap csak 2 modul esetén tudja a maximális memóriasebességet, 4 modul esetén ez általában csökken. Pl ha 3200-as ramból használnál 4-et, esélyes hogy csak 3000-en vagy akár 2666-on mennének csak. Ezért érdemes 2 modulból álló kitet venni, és ha nem muszáj akkor hanyagolni a 4-es kiszerelést.

2 Likes

Köszönöm az informatív válaszokat meg nyugodtam azt hittem processzor hibás meg próbálok 2x8GB rammal későbbiekben… köszönöm:D

1 Like

stabilitásnál sosem lehet egyszerűen “programból” kiszűrni a hibás alkatrészt. AIDA64 ezért sem írja ki konkrétan, hogy haver, a procid hibás, mert nem lehet tudni. Csak alkatrész csereberével, próbálgatással lehet kiszűrni biztosan, hogy hol a hiba. Proci ritkán hibás egyébként, a legtöbb stabilitási gond RAM, tápegység meg persze tuning miatt keletkezik.

1 Like

XMP-vel van bekapcsolva a RAM?
Memóriád 2db egyforma 2x4GB-os készlet? Ezeket egyszerre vetted?
Lehet nem egyformák a memória chipek rajtuk és más-más subtimingon nem igazán megy rendesen.

Mert igazából lehet memória probléma… @meteoric87 már 95% hogy megírta a megoldást. Egy 2x8-as készlet.

Rizsa mellé ez nyugodtan:

1 Like

Off:

Ez a ram elég jól néz ki egy Tomahawkban :smiley:

1 Like

Tomahawk-ban szinte minden jól néz ki. Már tűkön ülök hogy lássam a Hardware Unboxed review-t az X570 Tomahawk AC-ről :smiley:

1 Like

ő nincsen be kapcsolva az XMP profil be kellene…???

Igen, oc-zni mindig csak azzal szabad.

1 Like

Már miért lenne csak azzal szabad?

Szerintem medvemackó úgy gondolta, hogy azzal érdemes. Hozzátenném, ha valaki nem ért jozzá, akkor érvényes ez inkább.

1 Like

Mert különben megánuszol az internet rendőrség :smile:

1 Like

Ryzen DRAM Calculatoral kezdetleges értéteket meg adta ohm ilyen dolgokat és ezeket az értékeket próbálom finomítani csak nem voltam tisztában az XMP-vel