CPU hőmérséklet gondok


#1

Sziasztok!
Processzort, hűtőt és alaplapot cseréltem a gépemben, minden rendesen működöt, elindítottam pár játékot, hogy megnézzem hogyan futnak és látom hogy 90 fokos a proceszzor. Na ott gyorsan kikapcsoltam a gépet nehogy valami gond legyen. Szerintetek mi okozhatta a meleg? Lehet hogy rosszul raktam fel a pasztát?

A gépem:
I5 8600k
Asus Cerberus Gtx 1070ti
Kraken x62
Z390F

A válaszokat előre is köszönöm


#2

90 fok az rengeteg ezzel a hűtővel, ennél a processzornál… Nekem is X62 hűti a CPU-t, ami egy 8700K, és 30-40 fok között van, ami nagyobb terhelés mellett sem megy sokkal fentebb, de főleg nem ennyivel… Jól kötötted be a pumpát? BIOS-ban nézd meg, hogy a pumpa fordulatszáma 100%-on van-e, mert annyinak kellene lennie. NZXT CAM-ra is érdemes lenne ránézni, hogy az mit mutat, megy-e minden, aminek mennie kell és milyen fordulaton. Továbbá nálam csinált a CAM a pumpán egy firmware frissítést a gép második indításánál, de szerintem anélkül is működnie kellene, mert nekem is ment előtte is. Továbbá pasztából milyet és mennyit használtál összerakáskor?


#3

Levetted a műanyag matricát a vizesblokk aljáról? Tettél alá pasztát?


#4

A Biosban mindenhova N/A-t ír, a műanyagot leszedtem pasztát is raktam alá. Lehet higy roszzul kötöttem be a pumpát? A leírása szerint egy usb 2.0-ba és a CPU-fanhoz kell bekötni.


#5

A pumpának van egy AIO_PUMP csatlakozó az alaplapon


#6

Igen én is láttam de a leírásban a CPU FAN-hoz kell csatlakoztatni. Ha most bedugom az AIO PUMO-hoz nem fog tönkremenni?


#7

Miért menne tönkre?
Aio pump.
Fordítsd le


#8

Így a biosnál kiírja, hogy cpu fan error és 3 perc allat 65 fokon volt. A windows el sem indult


#9

A pumpát dugtad az aio pump hoz?


#10

A “power cable set”- ből a 3pines csatlakozót.


#11

Ez alapján csináld


#12

Ugyan így csináltam először is, most mégegyszer a videó alapján de még mindig semmi


#13

Van egy darab 2 kábeles csatlakozó, ami csak fordulatszámot küld azt rádugod a CPU FAN helyére.
Az USB-t bedugod a pumpába a másik felé egy üres USB2.0-es csatira a lapon.
A power csatisort is bedugod a pumpába.
A ventiket rádugod a PWM spliterre.
Majd a végén rádugod a SATA tápot a power kábelre, ezt semmi képpen ne hagyd ki, mert akkor nem fog menni a pumpa, de igazából más se.

Elvileg mindenen van delej így, illetve az alaplap se kéne nyikorogjon hogy nincs CPU venti. Valamint a pumpát és a ventiket is a CAM-on keresztül lehet kezelni.


#14

Vagy lehet nem voltak rendesen meghúzva a rögzítők a cooleren és nem érintkezik jól…

  • jó csavarokat használtál? Van egy pár lehetőség a csomagban :slight_smile:

Amúgy lehet egy RMA-s eleve döglött pumpa is :stuck_out_tongue:


#15

Megcsináltam mindent úgy ahogy írtátok bekopcsolásnál megint a cpu fan error-t hozta fel, windows nem bootol be, a csavarokból is jókat használtam kellően meghúztam őket


#16

Cpu fan errort kerüld ki azzal, hogy bemész a biosba és kikapcsolod a cpu fan monitorozást. Azért adja, mert a radiátor ventilátorai nem közvetlenül az alaplapra vannak kötve, és nem látja őket, de attól még menni fognak.


#17


#18

Pasztából a gyárit eltávolítottad a pumpáról, mielőtt a összeraktad a saját pasztáddal? Továbbá az milyen márkájú paszta volt, amit használtál?


#19

Használtam vettem, nem volt rajta paszta és az egyik barátomát használtam, amit egy cooler master hűtőhöz kapott. Viszont most egyik pillanatról a másikra leugrott a hőmérséklet 24 fokra. Az a normális nem?


#20

A gyári paszta nem a világ legjobbja de avval sem kéne ilyen hőmérsékleten legyen :stuck_out_tongue: közel sem…főleg 2% load mellett :smile:

A Ventik forognak a radiátoron? PUSH VAGY PULL? Milyen case és hol van elhelyezve a radiátor és a ventik?