Bocsánat, hogyha esetleg valami felesleges infó, de inkább leírok mindent.
Egy körülbelül fél éves gépről van szó, egy msi x570 pro edge alaplap egy ryzen 7 3700x processzor 16 gb ram, 550 W-s táp, 2070 super, 4 tb winchester 1 tb samsung 970 evo plus Shadow rock hűtővel.
A lényeg annyi lenne, hogy az alaplapi default beállításokon a cpu magától állítja a voltaget így valamikor eléri az akár 1.5-t is ami szerintem kicsit sok. Alapjáraton 3.6 ghzra állítja a processzort. A probléma ezzel az hogy valamikor képes felmenni 60-70 fokra is a processzor. Ezelőtt betudtam állítani offsettel hogy 1.4 en fusson 4 ghzn és szépen futott minden. Viszont volt egy áramszünet, amikor nem akart képet adni a gépem, kiszedtem a bios elemet, cleareltem ugye, visszaraktam beállítottam mindent ugyanúgy mindent és azóta mindig random kikapcsol a gép és bejön az cpu ez debug led. Valakinek esetleg ezzel tapasztalata? Próbáltam kisebbre nagyobbra állítani a voltaget, most jelenleg azt hiszem 1.45ön fut így max 1-2x van crash.
Nem bántásból tényleg, de egy ilyen rendszerhez miért egy ilyen tápot vettél, ha jól láttam ez egy white minősítésű még a bronzot se éri el ami kb a minimum.(lehet a táp haldoklik, legalábbis egy része bár ez csak egy tipp).
Vedd ki az elemet újra és hagyd alapon mindent ha úgy nem sz*rja össze magát akkor a beállításokkal van a gond.
A tápra eddig azért gondoltam, mert van hogy a webkamerám random ki be kapcsolgat, feltételeztem nem kap elég szuszt, főleg hogy elég sok minden rá van kötve a gépre.
A héten jön az új táp, majd kiderül milyen lesz, remélem megjavul.
Fos táppal nem veszünk gépet se, nemhogy tuningoljunk.
Én is visszaküldeném a tápot, és vennék egy normálisat helyette.
Tuninghoz, és processzor belövéshez segítség: