TheVR Fórum

CPU vásárlás régi buildhez

Sziasztok,

TL;DR: új procit szeretnék venni a géphez, mert szerintem elég gyenge a konfigemhez képest (buildem alapból nem nagy cucc)

Az első konfigomat 2016-ban állítottam össze viszonylag szűkös keretből, nem is lett annyira acélos darab. Megmondom őszíntén, egy-két dolgot vágok a PC építésről, de annyira különösebben nem értek hozzá, ezért is fordulok hozzátok. A vasam kb. 30-60 FPS-el futtatt minden játékot, akár legyen régebbi, akár újabb cím. Az első játék, amely során megtapasztaltam a glorius 60fps-t az a BF3 volt. De más régebbi kevésbé jól optimalizált játék is csak 30-40-en fut mediumon. Kicsit már megelégeltem ezt és beszeretnék újitani egy új procit, mert azt hiszem, hogy a buildemet nézve az a leggyengébb és azt lenne legcélszerűbb lecserélni. Azonban, nem tudom melyik CPU lenne a jó a számomra, amely kompatibilis lenne a meglévő buildemmel. Keretem igazából van rá most, nem igazán tudom mik az árak, de 50 és 150 között érdeklődök. Nyilván a célom nem ultrán játszani a legfrissebb játékokkal, hanem csak a procimat feltornázni picit, ha nem tévedek és valóban elég ramaty és javulást is jelentene. Köszönöm a segítséget!
Íme a konfigom:
CPU: amd a10 7890k radeon R7, computer cores 4C+8g 4.1GHz
CPU hűtő: nem az eredeti
GPU: Radeon rx 460
Alaplap: A88x-PLUS
Ram: 2x4GB ram asszem DDR3
Táp: 450

Ebbe én már nem tennék pénzt.
inkább spórolnék újra.

Bár amilyen árak vannak manapság, ezt meghagynám netezni/filmezni és vennék egy konzolt mellé.

3 Likes

A lapot elnézve FM2+ tokozás lehet, és nem kapni bele erősebb cpu -t, a használtpiacon nem láttam jobbat.
Komplett ram+cpu+lap csere kéne hozzá, ha érdemi előrelépést szeretnél. Plusz egy új, normálisabb táp sem árt neki, ha már régóta használatban van a régi.

Esetleg nézegethetsz használt félgépeket a keretednek megfelelően (VGA nélkül) azok még szóbajöhetnek.

2 Likes