Cpu vga

Sziasztok,érdeklődni szeretnék hogy egy i7 5775c mellé egy gtx1660ti mennyire jó? Nem nagyon értem ezt a bottleneck dolgot.

Igazából kérdéses mit játszol. Ha olyan (esetleg kompetitív) játékokat amiben magasabb fps értéket vársz, ott fontos hogy a proci lépést tartson a videokarival. Ha sztori játékokat alacsonyabb fps-el ott kicsit kevéssé számít a proci ereje. A 1660 Ti kb full hd mid-high közötti beállításokra jó manapság fix 60 fps-re. Nyilván ha visszaveszel a beállításokból ott jöhet több fps, ilyenkor kell a procinak is jobban számolni. Illetve a ha kompetitív multi (pl pubgé, fortnite stb), ott még jobban, oda már érdemes a 6/12 szálas cpu.
Egyébként van egy oldal ami ad egy közelítést, hogy a proci még okés e vga-hoz, ezt csekkolhatod.

1 kedvelés

Az az igazság hogy kénytelen vagyok 1440p-be játszani mert ha lentebb veszem a felbontás akkor fakó lesz a kép,mmorpg-zni szoktam meg néha cod de ezek ebbe a felbontásba ultrán 60fps plusz,de valamikor tervezek 144es monitort venni és ezért kérdezem h mit érdemes vennem

Ez a kari nagyon határeset 1440p-re igazság szerint, ha éppen kivan a 60 fps-ed akkor a proci is elég. Nem tudom melyik CoD-ot tolod, de a WZ a 1660 Ti-vel ultrán nem fog 60 fps-t megütni 1440p-ben messziről sem.
Egyébként ha most újan veszed, akkor inkább 1660 Super, árban fogsz rajta és kb 1-2% van a két kari között. Ennél feljebb ehhez a procihoz már nem mennék VGA téren. Ha később a 144-et célzod meg (főleg 1440p-ben), oda már combosabb kari kell, de ahhoz már platformot is kellene váltani.

1 kedvelés