TheVR Fórum

Csíkozás, kockázás a kijelzőn néha/néhol

Sziasztok.

Már több helyen kerestem választ a problémámra, de még sehonnan nem kaptam megnyugtató, vagy épp elkeserítő (tehát konkrét) választ ezzel kapcsolatban.

Egy Asus Zephyrus S-ről van szó aminek a következők a tulajdonságai:

i7-8750H
gtx 1070 Max-Q
16GB DDR4 Ram
512Gb m.2 SSD
144Hz, FHD IPS panel

Magát a tünetet már sikerült orvosolni, viszont nekem ez nem feltétlen elég ha meg lehet szüntetni teljesen a problémát.

A tünet úgy nézett ki, hogy amikor megnyitottam a Steam weblapját akkor a legfölső legnagyobb kép “eltorzult” csíkos lett. Tulajdonképpen semmit nem lehetett látni az eredeti képből mert az egész egy nagy csíkosság volt.
És ugyanígy amikor ráhúztam az egeret egy játék képére akkor a kis videó amit elkezdett lejátszani az is csíkos volt és kvázi hangyafocit néztem mint régen csak most színesben.
Illetve Youtube-on van egy konkrét videó minél észrevettem, hogy amikor 480p, vagy 240p-ben néztem akkor ugyanez volt vele.

Itt vannak képek:

Na most ezeket már sikerült megszüntetni a Google-ön belül úgy, hogy kikapcsoltam a Hardveres gyorsítást. Azóta nincs ilyen gond.
Ja és fontos, hogy se Firefoxban, se Microsoft Edge-ben nem volt ilyen gond csak Chrome-ban.

Ez az egyik ami miatt egy kicsit aggódtam, a másik pedig amikor bekapcsolom a gépet akkor egy pillanat erejéig felvillan ilyen hasonló csíkozodás. o.O
De tényleg csak mint egy vaku, bevillan aztán eltűnik. (Igen ezzel csak magamat akarom nyugtatni xD)
Sikerült levideóznom aztán belassítanom és végül screenshotolni:

Egyébként se játék közben, se filmnézés közben, se másik weblapokon nem tapasztaltam semmi haszonlót.

Ne kíméljetek, ha szervizelhető akkor szeretném minnél hamarabb letudni mielőtt mégnagyobb gond lesz, ha viszont nem akkor…
…nos akkor besz##tam. :confused:

szia, én csak annyit szeretnék kérni hogy legközelebb (de akár visszamenőleg is) a fórumra tedd fel a képetek ne pedig ilyen feltöltős oldalakra mert sokkal nagyobb macera neked is meg nekünk is.

5 Likes

BIOS frissítés és reset elsősorban.
Ha azután sem oldódik meg a bekapcsoláskori jelenség, akkor mehet a márkaszerviz.

2 Likes